18.09.13
23:35
Здравейте моля ви за съвет относно моят режим за покачване на ММ. Тренирам от около 1 година 74 килограма 183см.
Хранене 1
Бъркани яйца с 4 белтъка и 2 жълтъка.
100 грама овесени ядки с една лъжица мед.
Хранене 2
200 грама пилешко филе и 150 грама ориз, салата.
Хранене 3
150 грама риба тон и 100 грама картофи..
Хранене 4
2 Банана и 100 грама сурови бадеми.
Хранене 5
Ябълка (30 мин. преди тренировка)
Хранене 6
около 200 грама Телешко месо и 150 грама ориз/картофи, салата или риба със салата.
Хранене 7
100 грама извара и 1 домат.
За обяд консумирам около 2 филии хляб както и за вечеря.
През деня пия около 600мл прясно мляко 1,5 масленост.
Темата беше редактирана от Кристиян Стоянов на 18.09.13 23:36.
18.09.13
23:57
За мен този режим е добър,но на мен ми се струва ,че липсват мазнини.
19.09.13
11:15
Благодаря за мнението! Аз сметнах за всичко, че приемам около 3000 калории, 315 въглехидрати, 84 мазнини, 225 протеин.
19.09.13
11:31
Хм... все си мисля, че описаната от теб храна надвишава 3000 калории, но може и да греша.
Яж яйцата цели. Не, няма проблем с холестерола!
7 хранения дневно означават да се храниш през 2 часа - нито е ефективно, нито е нужно, нито пък удобно.
Намали въглехидратите и увеличи мазнините (това ще ти даде възможност и да намалиш бройката на храненията до 4-5).
Яж яйцата цели и смени местата на пилешкото и телешкото ако можеш.
Или ги нареди телешко пилешко риба тон в този ред да са ,а за яйцата повече от 5 цели не са ти необходими.
Даже си мисля че месото ти е в повече за деня ,може да ги направиш в ред яйца ,телешко, извара ,пилешко ,извара.
И все пак ориза и картофите 150гр. сварен ориз или суров как го смяташ?
Щото ми се вижда ,че добре се храниш , а да няма резултат...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.09.13 14:11.
19.09.13
20:32
Добре ще ям яйцата цели, ако ще е по - добре да смена телешкото с пилешкото ще го направя доколкото ориза и картофите ги смятам сварени.
Много ми е интересно от какъв зор да разменя местата на пилешкото и телешкото ?
казано от any0ne на 20.09.13, 12:10:
Много ми е интересно от какъв зор да разменя местата на пилешкото и телешкото ?
Зора е такъв че през деня се ядат по бавно смилаемите храни (които са и пък по енергийни) и колкото часът върви нагоре толкова по лесно смилаеми трябва да ядем!Телешкото се смила и консумира от клетките по бавно затова е добре да го ядем на обяд,след обяд е добре пилешко и ако е възможно вечер риба.
Мнението беше редактирано от Man на 16.01.15 15:23.
16.01.15
15:30
казано от Man на 16.01.15, 15:08:
Зора е такъв че през деня се ядат по бавно смилаемите храни (които са и пък по енергийни) и колкото часът върви нагоре толкова по лесно смилаеми трябва да ядем!Телешкото се смила и консумира от клетките по бавно затова е добре да го ядем на обяд,след обяд е добре пилешко и ако е възможно вечер риба.
До колко значителна е разликата в скоростта на усвояването на различните меса? В смисъл - има ли изведени данни за това някъде?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.01.15 15:30.
16.01.15
15:47
По мое лично мнение, видът на месата е подбран добре. Много хора препоръчват да не се смесват въглехидрати с мазнини, което при едни работи, а при други не. При повечето хора работи и ако приемем, че и при колегата ще проработи, то -
През деня да набляга на пилешко филе и бавни въглехидрати, а вечер телешко или свинско (по-мазно месо и без въглехидрати, само месо и салата).
За изграждането на правилен хранителен режим имат значение също:
- По кое време на деня се тренира, за да се съобрази пред и след тренировъчните хранения. Ако се тренира вечер се структурира по един начин, ако е сутрин по друг.
- В тренировъчен и не тренировъчен ден, начинът на хранене и количеството приета храна според мен трябва да е различен. Ако приемаш 3000 кал в не тренировъчен, би следвало в тренировъчен да са поне 3300-3400, заради увеличеният енергоразход.
- 6 хранения в тренировъчен и 5 в не тренировъчен е напълно достатъчно. Даже при невъзможност да се храниш с качествена храна по толкова пъти на ден, може да се редуцират с едно хранене.
- Риба тон всеки ден не е добра идея, понеже едрите морски риби задържат много живак, който после ти ще натрупаш в организмът си - заложи на тилапия, хек, бяла риба, мерлуза, треска. Риба тон, не повече от веднъж седмично, да не кажа и на 2 седмици (това е лично мнение).
Въобще храненето, и по конкретно спортното хранене си е наука.
Мнението беше редактирано от Даниел Иванов на 16.01.15 16:19.