Мнение за хранителен режим за покачване на мускулна маса

Здравейте моля ви за съвет относно моят режим за покачване на ММ. Тренирам от около 1 година 74 килограма 183см.

Хранене 1

Бъркани яйца с 4 белтъка и 2 жълтъка. 
100 грама овесени ядки с една лъжица мед.   

Хранене 2

200 грама пилешко филе и 150 грама ориз, салата. 

Хранене 3

150 грама риба тон и 100 грама картофи..

Хранене 4

2 Банана и 100 грама сурови бадеми.

Хранене 5

Ябълка (30 мин. преди тренировка)
Хранене 6

около 200 грама Телешко месо и 150 грама ориз/картофи, салата или риба със салата.

Хранене 7

100 грама извара и 1 домат.

За обяд консумирам около 2 филии хляб както и за вечеря.
През деня пия около 600мл прясно мляко 1,5 масленост.

Темата беше редактирана от Кристиян Стоянов на 18.09.13 23:36.

18.09.13
23:57

За мен този режим е добър,но на мен ми се струва ,че липсват мазнини.

Благодаря за мнението! Аз сметнах за всичко, че приемам около 3000 калории, 315 въглехидрати, 84 мазнини, 225 протеин.

Хм... все си мисля, че описаната от теб храна надвишава 3000 калории, но може и да греша.
Яж яйцата цели. Не, няма проблем с холестерола!
7 хранения дневно означават да се храниш през 2 часа - нито е ефективно, нито е нужно, нито пък удобно.
Намали въглехидратите и увеличи мазнините (това ще ти даде възможност и да намалиш бройката на храненията до 4-5).

19.09.13
13:57

Яж яйцата цели и смени местата на пилешкото и телешкото ако можеш.

Или ги нареди телешко пилешко риба тон в този ред да са ,а за яйцата повече от 5 цели не са ти необходими.
Даже си мисля че месото ти е в повече за деня ,може да ги направиш в ред яйца ,телешко, извара ,пилешко ,извара.
И все пак ориза и картофите 150гр. сварен ориз или суров как го смяташ?
Щото ми се вижда ,че добре се храниш , а да няма резултат...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.09.13 14:11.

Добре ще ям яйцата цели, ако ще е по - добре да смена телешкото с пилешкото ще го направя доколкото ориза и картофите ги смятам сварени.

20.09.13
12:10

Много ми е интересно от какъв зор  да разменя местата на пилешкото и телешкото ?

16.01.15
15:08

казано от any0ne на 20.09.13, 12:10:

Много ми е интересно от какъв зор  да разменя местата на пилешкото и телешкото ?

Зора е такъв че през деня се ядат по бавно смилаемите храни (които са и пък по енергийни) и колкото часът върви нагоре толкова по лесно смилаеми трябва да ядем!Телешкото се смила и консумира от клетките по бавно затова е добре да го ядем на обяд,след обяд е добре пилешко и ако е възможно вечер риба.

Мнението беше редактирано от Man на 16.01.15 15:23.

казано от Man на 16.01.15, 15:08:

Зора е такъв че през деня се ядат по бавно смилаемите храни (които са и пък по енергийни) и колкото часът върви нагоре толкова по лесно смилаеми трябва да ядем!Телешкото се смила и консумира от клетките по бавно затова е добре да го ядем на обяд,след обяд е добре пилешко и ако е възможно вечер риба.

До колко значителна е разликата в скоростта на усвояването на различните меса? В смисъл - има ли изведени данни за това някъде?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.01.15 15:30.

ДИ

16.01.15
15:47

По мое лично мнение, видът на месата е подбран добре. Много хора препоръчват да не се смесват въглехидрати с мазнини, което при едни работи, а при други не. При повечето хора работи и ако приемем, че и при колегата ще проработи, то -
През деня да набляга на пилешко филе и бавни въглехидрати, а вечер телешко или свинско (по-мазно месо и без въглехидрати, само месо и салата).

За изграждането на правилен хранителен режим имат значение също:
- По кое време на деня  се тренира, за да се съобрази пред и след тренировъчните хранения. Ако се тренира вечер се структурира по един начин, ако е сутрин по друг.
- В тренировъчен и не тренировъчен ден, начинът на хранене и количеството приета храна според мен трябва да е различен. Ако приемаш 3000 кал в не тренировъчен, би следвало в тренировъчен да са поне 3300-3400, заради увеличеният енергоразход.
- 6 хранения в тренировъчен и 5 в не тренировъчен е напълно достатъчно. Даже при невъзможност да се храниш с качествена храна по толкова пъти на ден, може да се редуцират с едно хранене.
- Риба тон всеки ден не е добра идея, понеже едрите морски риби задържат много живак, който после ти ще натрупаш в организмът си - заложи на  тилапия, хек, бяла риба, мерлуза, треска. Риба тон, не повече от веднъж седмично, да не кажа и на 2 седмици (това е лично мнение).

Въобще храненето, и по конкретно спортното хранене си е наука.

Мнението беше редактирано от Даниел Иванов на 16.01.15 16:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1