Какво мислите по този въпрос?

18.09.13
22:56

Един приятел преди няколко дена ме попита нещо,  за което не съм се замислял никога.  Неговият въпрос късае донякъде и мене.
Питането му беше за човек който тренира сериозно крака 3-4 пъти седмично сериозни клекове,  и за човек, който не тренира въобще крака.

Да кажем,  че този човек е един и същи. Когато се тренират краката,  трябва ли човек да яде повече калории? Това ме попита той.  :)

Аз му отговорих,  че вероятно трябва. Краката са половината човешко тяло и при тренирането им се изразходва доста голямо количество енергия. Той всъщност започва 3-4 пъти в седмицата с клекове, прави тежка тяга и после набираня.

Въпросът му ме заинтересува,  защото от скоро почнах да клякам пак,  но с леки тежести да не се обади старата травма.  :)
Смятам следващата година да си продължавам с клековете, когато почна нвд.Тази година чистех с 2000-2300калории дневно, но с тренирането на крака предполагам,ще трябва и да вдигна калориите. И сигурно чистенето ще е малко по-лесно. :)

18.09.13
23:01

Да, трябва да се приемат повече калории. Ще го усетиш.

19.09.13
11:42

100% ще ти е по-лесно чистенето и 100% ще ти трябват малко повече калории.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1