19.09.13
20:07
Здравейте! От няколко дена умувам и разглеждам из форуми и сайтове различни протеини и аминокиселини, както и БЦАА и глутамин в свободна форма...мога да отделя в момента до 80-90 макс 100 лева за добавки, а това в моя случай е доста малко за това искам нещо качествено, което да си заслужава парите. Миналата година започнах фитнес в продължение на 6 месеца и след това си счупих ръката в областта на лакътя (костта между бицепса и трицепса)..грозна гледка, както и да е..та 6 месеца бях извън залата и преди 2-3 дена започнах отново... за тия 6 месеца, в които ходих на фитнес съм пил няколко различни добавки. Първо почнах с един гейнър на сайтек, но не останах очарован, след това пих Animal Rage (един приятел ми подари половин кутия :Д) и малко преди да си счупя ръката пих глутамин (някакъв безизвестен беше) + креатин на сайтек (пълна боза) и neurocore азотен бустер...като цяло от всичко до тук изброено не бих повторил да си купя (освен може би анимал рейджа). Сега когато се върнах отново в залата тренирам доста леко заради травмата (за сега ще е така) обаче дори и с малко килограми пак имам някаква измислена мускулна треска на следващия ден (което ме навява не мисълта, че не мога да се възстановя, защото преди когато тренирах нямах мускулна треска). За това се насочих към някаква добавка за възстановяване, а именно аминокиселини или протеин. Както споменах нямам финанси да отделя и за 2-те (знам че са добра комбинация, когато са заедно) за това искам да помоля Вас, които имате по - голям опит с добавките да ми препоръчате протеин или аминокиселини или БЦАА (не знам всъщност дали не е едно и също :D ). Спрял съм се на няколко продукта:
Протеини:
Pure Nutrition 100% Pure Whey
Syntrax Whey Shake
Syntha 6
или евентуално протеина на ОН, който ми излиза малко скъп
БЦАА:
Pure nutrition BCAA Blast
Modern BCAA - NEW Formula
MONSTER AMINO
Също така да кажа, че съм на 22г., висок 172см и тежа 60 килограма, ектоморфен соматотип съм, но не чист, защото имам склонност към омазняване само в коремната област (незнайно защо :D)
Ако може да ми препоръчате някоя от изброените добавки горе (или да предложите нещо по - добро откъм цена/качество) много ще бъда благодарен...както казах от няколко дена умувам какво да взема а пък добавките не са 5 -10 лева :(
Креатин монохидрат по 5-10 грама дневно + 1-2 дози Scivation Xtend за около тренировка. Останалия бюджет вкарваш в по-качествена храна, откъдето и трябваше да започнеш.
С този бюджет едва ли може да си позволи нещата, от които се интересува. Да си вземаш иначе малки разфасовки си е доста скъпичко и непрактично. За начало може да пробва според мен с 1 голяма кутия Scivation Xtend и наистина да се наблегне на храната.
20.09.13
13:22
Ако това ти е бюджета, взимай протеина на синтракс и добра храна.
Вземай протеинчето с добра храна и не му мисли.
Мнението беше редактирано от Simone на 22.09.13 13:00.
22.09.13
13:50
Пробвал съм доста неща,карал съм само на високи дози протеин,пробвал съм и само на високи дози аминокиселини (бцаа).Определено възстановяването и тренировките ми бяха по-добри,когато карах само на БЦАА,така че ако се колебаеш между двете,моят глас отива за BCAA-та.Бих те посъветвал да погледнеш тези на primaforce от 1кг,ако ги пиеш в адекватни дози 15гр. + дневно,те ти излизат най-изгодно :)
23.09.13
03:31
Обаче ще трябва да понамалиш тревата,иначе рискуваш редуциран растеж,поради ред причини.