Няколко въпроса към напредналите и знаещите!

23.10.05
01:26

Здравеите! Прочетох доста теми в форума сега бих искал да ви запозная и с моя проблем: Почнах да тренирам редовно фитнес от преди 2 месеца. Първите ми сериозни успехи с качването на килограми ми биаха първите 2-3 седмици в които съм тренирал фитнес (бях 59Килограма сега рано сутрин сум 65-6кг ) в застои съм близо вече месец не съм дигнал ништо на 18 години съм и наистина искам да постигна успех. Нямам ниакакъв специален режим на хранене но принципно на ден ям по околу 3 яица 350грама спагети(със захар) 2-3 пакетчета “Choice”(1 пакетче = 60гр) когато имам пари си копувам и пилешки гърдички ориз с пилешко от китаискиа ресторант ,съшто и сирене луканка... от време на време ям и дюнерчета пилешки общто взето ям каквото ми падне
Протеините за деня(като искючиме яйцата) си ги набавиам чрез хранителна добавка “Pro GOLD 90” По 4 лъжици за целя ден (2 преди и 2 веднага след тренировка) Глиукоза по 1 супена лажица с врух витамини на центрум до скоро пих и бирена мая но я сприах сега съм си взел и креатин зимам го от 2-3 дена (ощте съм в зареждаштиа период по 20гр)(знам че креатин се взима от напреднали “над 6-7месеца)
Иначе си ходиа редовно на фитнес (през ден) тренирам по 2 мускулни групи на трен.
Наистина за тези 2 месеца се позаформих но сега искам да дигна килограми (маса) дали тя ще е мускулна или мазна не ме интересува целта ми е поне 75 килограма да преличам и аз на човек :)(тука съм апсолютно сериозен относно мазнините не ме интересуват не мислиа че при полжение ,че ходя редовно на фитнес ше стана дебел..
Принципно четох ,че триава да се ядът : варени картофи ориз и т.н.т на мене проблема ми е ,че не знам как да си распределиам храната на дневни дози в колко часа какво да ям съшто така знам че не триабва да се тъпча с много храна (да се храниа 2 пъти дневно по много)заштото полувината от нея после не се усвоява....
Единствената грешка за която имам съмненя че може да допускам е режима ми на спане в последните 2-3 седмици според ваз той може ли да повлиае с нешто ... случва ми се често да си лиагам към 2-4 през нощта....и да ставам в 12-1 на обяд

Понеже съм начинаещ имам следните въпроси:

1.Каква е разликата между “Масс гаинера” и “Про Голд 90” и двете ли са вид протеин или гаинера е нешто различно
2.Към кого мога да се обърна за да ми направи хранителна диета (знам че това е много болна тема)кога и в колко часа какво да ям конкретно.
3.Бихте ли ми препоръчали нещто

Благодаря преварително !

[quote author=“Pitbull4o”]1.Каква е разликата между “Масс гаинера” и “Про Голд 90” и двете ли са вид протеин или гаинера е нешто различно
2.Към кого мога да се обърна за да ми направи хранителна диета (знам че това е много болна тема)кога и в колко часа какво да ям конкретно.
3.Бихте ли ми препоръчали нещто

Уморен съм, а и е късно - не съм чел инфото отгоре.
1. Масс гейнерът е гейнът. Про Голд 90 е млячно-яйчен протеин. Гейнера съдържа предимно въглехидрати. Той се взема след тренировка, може и сутрин според дозите, предписани от потребителя. Целта е мускулна маса с риск от леко омазняване(качване на мазнини). Про Голд е млечно-яйчен протеин. Това означава, че се усвоява бавно от тялото за разлика от суроватъчния. Този се предпочита да се взима вечер преди лягане, за да осигури равномерно приемане на протеин през цялата нощ.
2. http://bb-team.org/nutrition/000139.php
3. Относно какво да ти препоръчваме?

П.П. Нещо се пише само с “щ”

23.10.05
01:38

1.При протеините попринцип се качва чисто докато при гейнера се омазняваш доста повече.
2.Ми прочети в сайта има доста полезна информация с която можеш ти самият да си направиш добър хранителен режим ако се затрудниш отиди в някоя зала и там могат да ти направят.
3.Ако искаш да качваш маса яж по по-малки количества но по-на често,например ако ядеш 3 пъти в деня ги направи 4,5 дори и 6
По-здрави  :wink:

23.10.05
01:44

Съжалявам за правописните си грешки но принципно не пиша на кирилица и сега ми е леко тегаво :)

ЗероМанцер ниакои беше написал ниакаде и аз не помниа конкретно да цитирам но идеята беше ,че организма използва енергиа за да усвоява храната и не е много хъбаво било да се яде на повече от 4 мах 5 пъти дневно

Относно Гаинера сега ме обедихте да си купя ще взимам от него 2 часа преди и веднага след тренировка и вечерно време 1 час преди да си легна про голд 90? така ок ли е :)

23.10.05
01:50

[quote author=“Pitbull4o”]Съжалявам за правописните си грешки но принципно не пиша на кирилица и сега ми е леко тегаво :)

ЗероМанцер ниакои беше написал ниакаде и аз не помниа конкретно да цитирам но идеята беше ,че организма използва енергиа за да усвоява храната и не е много хъбаво било да се яде на повече от 4 мах 5 пъти дневно

Относно Гаинера сега ме обедихте да си купя ще взимам от него 2 часа преди и веднага след тренировка и вечерно време 1 час преди да си легна про голд 90? така ок ли е :)

Ми добре е.
Това което са ти казали поне за мене са глупости понеже ако се тъпчеш на 3-те си яденета ти се натоварва стомаха,а и огладняваш доста често-поне при мене е така и затова аз около 5 пъти в деня по по-малки порции.

23.10.05
01:53

И още 2 въпроса:

с риск да се изложа ще питам какво е точно суруватачен протеин в смисул знам че има такъв но не знам в какви храни се садуржа и т.н.т

И още един вупрос който не е по темата но ми е много интересен:
Креатина както знаете спомага за по-бързото въстановиаване на мускулите след тренировка (както казах по-горе зимам креатин от ниаколко дена и се чувства това вече след тренировка на другиа ден не чувстам умора в мускулите които съм тренирал вчера) та мисулта ми е дали е оферта да тренирам секи ден ,ако зимам Креатин (разбирасе спаваики програмата за 2 мускулни групи на трен.) защото главната идеа да се почива 1 ден е тази 48часова почивка на мускулите но като зимаш креатин тя можеби не е необходима?

[quote author=“Pitbull4o”]ЗероМанцер ниакои беше написал ниакаде и аз не помниа конкретно да цитирам но идеята беше ,че организма използва енергиа за да усвоява храната и не е много хъбаво било да се яде на повече от 4 мах 5 пъти дневно

Това са глупости. Малки приеми на храна, но повече пъти през деня - не товариш стомаха, не натрупваш мазнини, постоянен поток на енергиини вещества.
Комбинацията е добра. Може първия прием да ти е рано сутринта вместо 2 часа прети трен.

23.10.05
11:49

Само да ти споделя за спането.То е доста важно.Опитвай да лягаш по раничко.Разтежния хормон се отделя през ноща в интервала между 1-4 часа (най-интезивно).Така,че дори и да успяваш да се наспиваш,сам разбираш,че голяма фаида няма  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1