22.09.13
13:29
Здравейте! Омръзнало ви е от обичайната овесена каша за закуска? Е, разбира се, с времето всичко омръзва и малко разнообразие никога не е излишно.В тази тема ще ви покажа бърза, вкусна и здравословна рецепта!
1. Име на рецептата - Овесени палачинки с шунка
2. Време за приготвяне - 10-15 минути
3. Необходими продукти - Обезмаслено прясно мляко( 300 мл ) , овесени ядки ( 100 гр. ), 3 белтъка, пражка шунка ( 100 гр. )
4. Начин на приготвяне - В една купичка смесваме прясното мляко, овесените ядки и трите белтъка. Разбиваме ги с миксер до получаването на хомогенна смес. Намазваме тефлонов тиган с малко зехтин и го загряваме. Изсипваме част от сместа в тигана и изчакваме, след което обръщаме палачинката.Така правим и с останалата смес. Шунката използваме за плънка на палачинките. Бон апети!
5. Хранителен състав - Ако използвате същите количества като мен, съставът е слледния:
Ккал - 591
Белтъчини - 50.5 гр.
Мазнини - 10.5 гр.
Въглехидрати - 70 гр.
6. Личен коментар за рецептата- Обикновено това е предтренировъчното ми хранене. Сега ще кажете , че човек не може да усвоява повече от 30 гр. белтъчини, но това силно зависи от организма, килограмите и т.н. .. Ако сте в процес на качване на ММ, може и да добавите една кофичка кисело мляко ( обезмаслено ). Надявам се да ви хареса!
22.09.13
15:21
Отскоро закусвам така след сутрешната ми тренировка на гладно. Като плънката ми е различна, но най-често се спирам на мед и сирене. Разликата в състава е ,че добавям вода вместо мляко (почти няма разлика), 45-60 грама грахов протеин и по 6-10 яйца. Стигат за две съвсем стабилни хранения !
пс. Не е много готино да използваш зехтин при положение, че има термична обработка. В конкретния случай рафинираното слънчогледово олио е за предпочитане. А и относно обезмаслените продукти...освен, ако не гониш някакъв калориен дефицит няма смисъл да избягваш пълномаслените(нормалните) такива. Мазнините са полезни и нужни на всеки трениращ.
Мнението беше редактирано от Nikolai Stankov на 22.09.13 15:25.
23.09.13
23:35
Ако говорим за мен, правя го с обезмаслено мляко , тъй като гоня калориен дефицит. При определени цели пълномасленото би било добра идея , в моя случай - не.