15.09.13
20:00
Здравейте,
имам нужда от Вашата помощ и съвет. На 30 години съм и от една година тренирам активно, три пъти седмично, кръгови и крос фит тренировки, освен това веднъж в седмицата ходя на латино танци. Когато започнах с фитнеса бях 49,5 кг. като имах желание да сваля малко и да се стегна. Висока съм 165 см. Всичко вървеше много добре до началото на това лято, чувствах се прекрасно в тялото си, не бях свалила килограми, напротив - бях станала около 50,5 кг, но на сантиметри бях свалила много. В един момент се усетих, че съм качила килограми и след като се премерих бях станала 52,2кг, което за мен е мноооого! От три седмици съм на специално изготвен за мен хранителен режим, който спазвам стриктно. Продължавам и да тренирам. Резултатът е - качен цял килограм! Наистина съм много отчаяна и не знам вече какво да правя. Хранителният режим включва основно риба и пилешко месо на скара, малко плодове, кисело мляко, зеленчуци, основно термично обработени. Освен това пия и fat burner…. Благодаря предварително за Вашите съвети!
15.09.13
20:13
Щом се чувстваш добре и си се стегнала какво те интересува колко кг си ????
Може да си 45 кг и да изглеждаш по зле от колкото ако си 55
Гледай огледалото не кантара
15.09.13
20:17
Така е, прав си, но се притеснявам, че качвам килограми, имам дрехи, които не ми стават и не смятам, че това е нормално... Харесвах се до лятото, после какво стана не знам :)
15.09.13
20:21
щом си спазваш хран. и тренировъчния режим няма проблеми според мен :)
15.09.13
21:02
Казваш, че си качила килограми. А мерките ти променили ли са се или са само килограмите?
15.09.13
21:44
да, увеличили са се, не драстично, то за 1-2 кг няма как да са драстично, но са се увеличили с няколко см.
15.09.13
23:11
Какъв е режимът, който са ти дали да спазваш сега?
16.09.13
12:41
ето менюто за понеделник например:
ЗАКУСКА
1 св.яйце
50 г. Обезмаслено сирене
1 преп.филийка
50-100 гр. пил. роле
ОБЯД
Зелена салата с
пил. филе
1 коф. кис. мл.0.1%
МЕЖД.ХРАНЕНЕ
Ябълка
ВЕЧЕРЯ
Задушен карфйол-100г.
Риба по избор
Тук май няма и 800 калории,малко ми се струва храната на мен (wasntme) И май са ти орязали хем мазнините,хем въглехидратите и така ще има само лоши последствия.
Мнението беше редактирано от DS* на 16.09.13 13:28.
16.09.13
13:39
каква е логиката да качвам тогава при толкова малко калории?
Доколкото разбрах тренираш и активно,това е допълнителен стрес за организма.В момента вероятно се намира в режим на оцеляване,а малко храна+тренировки води до отделяне на големи количетсва кортизол-стрес.Той работи в обратната за теб посока.Организма ти ще си държи мазнините,а вероятно ако продължиш по същия начин ще се храни от мускулите ти,защото мазнините за нашите тела са нещото,от което можем да черпим енергия когато няма достатъчна постъпваща такава,защото също така те са с най-висока калорична стойност от трите нутриента.Извинявай,отплеснах се :) Но съвета ми е да говориш с инструктура си или човека,който ти е изготвил този т.н.режим да го промени,тъй като ти в момента нямаш резултати,а се връщаш назад.Хубаво е да не научаваш организма си на толкова малко калории,защото в един момент ако започнеш да ядеш повече може да започнеш и да качваш докато отново не се пренастрои метаболизма...
п.с.А с хормоните всичко наред ли е?
Мнението беше редактирано от DS* на 16.09.13 14:13.
Аз пък те съветвам никого повече да не говориш човека, който ти е изготвил подобен “хранителен” режим, при това СПЕЦИАЛНО за теб. Намери си професионалист ако ти се дават пари или прочети повечко тук, във форума.
16.09.13
17:25
Благодаря за отговорите! Режимът е изготвен от професионалист. Никога не съм имала проблеми с хормоните и не съм ги изследвала сега. Като цяло от години се храня здравословно, но от една година ходя на фитнес, преди това ходих само на танци. Имаше период, в който бях постоянно гладна /преди режима/ и беше ужас :) След като започнах режима, в един момент спря да ми се яде, но пък както казах резултатите са в обратната посока....
18.09.13
13:27
Най-забавното е, че вчера се премерих пак и според кантара във фитнеса, съм качила още, което вече.... не знам как да го определя (nbad) после се измерих със сантиметъра и бях свалила на обиколки, започвам вече да откачам, защото не знам какво става :) Прочетох, както ме посъветвахте, доста неща във форума по отношение на изчислението на RMR и КБ и може би наистина приемам много малко храна, но каква е логиката да качвам? Какво да направя, за да сваля тези 3 кг, които са ми в повече? Моля за съвет...
Като сваляш на сантиметри къв е проблема с 3-те килограма? И ако мислиш, че 3 кг. плюс/минус личат нещо....
19.09.13
17:32
Зависи. Ако си по-слабичък, 3 кг отгоре личат, в случая аз не ги забелязвам, но дрехите не ми стават, както казах, това ми е проблем.
19.09.13
20:47
Би могла да качиш снимки, за да получиш обективно мнение. Лично аз и скромният ми опит сме на мнение, че ти трябва повече протеин и калории.
Ако не се лъжа, и мазнини. Въглехидратите трябва да се ограничат. Нека по опитни да се изкажат.
Поздрави.
19.09.13
22:51
Обърках се нещо.
Как така си свалила сантиметри от обиколките, а дрехите не ти стават?
20.09.13
22:51
Да и аз не можах точно това да разбера, затова и питах в началото дали са само килограми или са и обиколки... не знам как така качваш килограми, сваляш обиколки, а дрехите не ти стават - не ти стават само ако са ти големи в случая, иначе е противно на логиката....
22.09.13
22:00
Абсолютно нелогично е, да, затова мисля, че бъркам някъде. Не ме разбирайте погрешно, не говорим за обиколки от рода на 10 см в момента, но примерно онзи ден като писах, бях с по 1-2 см надолу, а пък килограмите ми бяха повече, много се зачудих. Стана време да си обувам панталоните, а те са ми тясни, основно на краката....
Намерих снимки, които съм си правила от както започнах с фитнеса и ги прикачам.
Според мен е възможно да си покачила малко мускул в бедрата,но пък мазнините да седят още там.Казвам го от личен опит,защото това наблюдавах при мен.На мен мазнините са ми повече в долната част,например релефа на корема ми не мърда,но мазнините по бедрата мога да намаля много трудно,вероятно също и с добавки.И поради тази причина и на мен ми се случи да ми стягат дънките,което определено не ми хареса.Разбира се може и вода да има задържана,хормони и доста други фактори...
23.09.13
12:50
на снимките си личат качените см през септември в горната част на бедарата. Щом е мускул, няма страшно-сега заради един размер ли ще си съсипваш самочувствието, щом като цяло тялото ти е пропорционално, силно и здраво?
25.09.13
11:48
На бедрата бях свалила по 4 см в сравнение с началото, сега съм си ги върнала, да, сигурно е мускул. Desitka, по принцип от скоро тренирам с неопренов клин, може би ще има ефект? Ти как се справяш с мазнините по краката? Queen Cobra, благодаря, може би си прав :) Като цяло гонех един размер по-малко, а то какво стана :D
Ами няма как да се справя без добавки и без съсипване на здравето,защото трябва да прибегна до много агресивен режим,което не ми се нрави.И за момента просто тренирам краката с по-малко тежести и по-различни упражнения.Не те карам ти да го правиш,тук едва ли ще има съгласни с мен,но съм открила,че това е оптимално за мен ;)
27.09.13
13:30
Благодаря за отговора :) Исках да ви попитам според вас кое е най-подходящото съотношение на В:Б:М за телосложение като моето и поради факта, че искам да сваля 1-2 кг.? Иска ми се да си пооправя сама този хранителен режим, не съм сигурна дали ще мога естествено...
07.10.13
17:30
Имам същия проблем, не знам какво да правя вече ...
Започнах с 49 кг, а сега съм 52 ...
Тренирам всеки ден почти ( случвало се е да изпускам 2 дни за седмица),
храня се предимно със салата и пилешко месо, дори пълнозърнест хляб не си позволявам.
Какво става ???
Исках да се измъкна от 1-2кг ... а качих цели 3.
Моля за съвет :(
07.10.13
17:46
Съвет - не гледайте кантара, а огледалото и сантиметъра. 60кг кожа, кости и сланина изглеждат различно от 60кг добре оформено тяло. И се хранете като хора, а не като държани под ключ в концентрационен лагер!!!
казано от Victoria Rapp на 07.10.13, 17:30:
Имам същия проблем, не знам какво да правя вече ...
Започнах с 49 кг, а сега съм 52 ...
Тренирам всеки ден почти ( случвало се е да изпускам 2 дни за седмица),
храня се предимно със салата и пилешко месо, дори пълнозърнест хляб не си позволявам.
Какво става ???
Исках да се измъкна от 1-2кг ... а качих цели 3.
Моля за съвет :(
Не си особено изчерпателна.
Колко си висока ?
Опиши тренировъчната си програма.
27.10.13
16:46
казано от Андреа Велинова на 22.09.13, 22:00:
Абсолютно нелогично е, да, затова мисля, че бъркам някъде. Не ме разбирайте погрешно, не говорим за обиколки от рода на 10 см в момента, но примерно онзи ден като писах, бях с по 1-2 см надолу, а пък килограмите ми бяха повече, много се зачудих. Стана време да си обувам панталоните, а те са ми тясни, основно на краката....
Намерих снимки, които съм си правила от както започнах с фитнеса и ги прикачам.
А ти краката тренираш ли ги? Като цяло това което виждам аз е че си оформила малко мускул на корема, но и мазнинките си стоят, предполагам същото се е случило и с краката. Хранителният ти режим е малко...странен..но не е чак идеално лош. Не знам дали правиш кардио, но е хубаво да правиш по 40-45 мин велоергометър без съпротивление и с темпо нас 23км/ч всеки ден. Може да започнеш прием и на някакви фет бърнър, ако до сега не си взимала. Спокойно, всичко ще се нормализира ;)
27.10.13
23:53
Тренирам ги, да, последният месец тренирам основно кардио, но честно да си призная скоро не съм се мерила, защото само се изнервям :) Иначе фет-бърнър пия, аз искам да попитам - написала си - мазнините си стоят? Къде? На корема ли? Аз лично съм доста самокритична към себе си, но специално на корема не мисля, че имам мазнини, интересно ми е, може би аз бъркам в преценката си? И започвам да си мисля, че може би не тренирам правилно нещо. Какво имаш в предвид под режимът е малко странен? Не мога да разбера какво имате в предвид, и по-горе нещо не беше много одобрен :) Извинявам се за многото въпроси, но е важно за мен да разбера по-правилно всичко, за да мога да се подобрявам :D Благодаря :)
07.11.13
17:25
Здравей, от снимките ми се струва, че имаш малко мазнини в долната част на корена и паласките(извинявам се ако съм те засегнала, не е било нарочно, просто от снимките така ми изглежда). А за кардиото, бих те посъветвала по възможност да го правиш сутрин на гладно, но ако нямаш възможност не е толкова лошо. Прави пътека под голям наклон с темпо 6-6.5 км/ч. Не тичай. За велоергометъра вече ти обясних. Хубаво е да правиш и степер ако има такъв уред във залата ти с бързо темпо. Това оформя много краката. За режима ти на хранене мога да те посъветвам да въртиш въглехидратите.
Абе жени, какво сваляне от 49кг при височина над 170см, вие добре ли сте.... Трябва да сте поне 55кг...
26.06.14
17:26
Много благодаря за коментарите и съветите :) Отдавна не съм писала, но нещата се нормализираха, успях да сваля желаното с много кардио и сега вече упорито стягам, като не забравям и кардиото. За храненията, онзи режим го зарязах, въпреки, че удържах две седмици на него, сега се старая да се храня здравословно и без вредните неща. :) Много се чудя дали да взема някакъв протеин, тъй като се чувствам много изморена след тренировка и често имам мускулни трески...А и също съм доста гладна преди нея. На какво мнение сте?