23.09.13
22:14
Здравейте! Искам да ви попитам дали е подходяща за мен (ектоморф съм.тренирам около 3 месеца),следната програма за гърди:
1-Вдигане на щанга от лег-4х6-8
2-Вдигане на щанга от полулег-3х6-8
3-Лицеви опори-до отказ
4-Пек-дек- 3/8-10
Това достатъчно ли е и подредбата на упражненията правилна ли е? Лицевите не знам дали изобщо трябва да влизат,но съм ги вкарал,понеже в скапания фитнес в даскалото ми,няма успоредка,но сме със строгни финанси и засега мога да ходя само там.Ако можете и да ми дадете някакво алтернативно упражнение на кофичките или са твърде важни,за да не присъстват? Ще се радвам да ми помогнете! :)
Та то дори само лега ти е достатъчен (и флайс може). Двете фукции на гърдите са да избутваш и затваряш с ръцете. За 3 месеца не ти е нужно нищо повече. Ето ти 2 програми може да ги редуваш:
1.Лег 5 серии
2.Флайс от полулег 3 серии
1.Полулег 5 серии
2.Флайс от лег 3 серии
Мнението беше редактирано от Ронката на 23.09.13 22:19.
23.09.13
23:08
Благодаря,да попитам само,сериите същите ли си остават и 1 или повече пъти в седмицата мога да тренирам гърди,ако правя само тези 2 упражнения?
23.09.13
23:09
*Извинявам се за сериите не бях прочел
Не смятам, че гърдите ти изостават, така че изпълнявай програмата веднъж седмично.
24.09.13
17:21
Добре,мерси :)
05.10.13
23:19
Приятели,имам въпрос.При положение,че нямам възможност да тренирам събота и неделя,а само през делничните дни,3-дневен или 4-дневен сплит е по-добрият избор? Целя покачване на мускулна маса.И да питам също,понеже преди ходих на плуване,сега смятам пак да почна,удачно ли ще е да ходя в дните,когато не съм във фитнеса? Примерно-понеделник,сряда и петък тренирам във фитнеса ,вторник,събота и неделя ходя на плуване или ще ми дойде в повече?