Tрептене на мускул

24.09.13
09:43

Усетих го вчера на обед. От тогава до сега (кажи речи 24 часа) рамото ми не спира да “трепери”. Като мускулни спазми - отпускане, свиване, на къси интервали, все едно са ми пуснали ток. Не съм сигурен, мисля че ми се е случвало и преди, но просто не съм му обръщал внимание. Доста е изнервящо, не можах да спя добре (не съм сигурен, че това е причината). Някой има ли идея от какво се получава?

24.09.13
10:07

Пробвай да го масажираш.
По-цялостно в началото и по-леко, а като загрееш зоната и понатисни на конкретното място.

24.09.13
10:39

Има масажистка днес в офиса, направо я хващам ей сега да действа. Мерси.

24.09.13
10:53

Струва ми се че описваш мускулен тремор. Често се наблюдава при хора подложени на продължителни диети, лишаващи организма от витамини и минерали(често липсата на тестени продукти и магнезия в тях), дехидратация и т.н. Причина понякога е и недоспиването.
От отговора е ясна превенцията.

АЧ

24.09.13
12:48

Мускулна крампа е това, спокойно. Това може да е от физическо натоварване или по-горе изброените. Приемай магнезий.

24.09.13
12:51

Лятото и на мен ми се случваше доста често и ми казаха че е от претоварване на мускула. Съмнява ме при мен да е от това, но ако тези дни си го натоварил повече може :)

Мнението беше редактирано от By the way на 24.09.13 12:52.

25.09.13
10:02

Днес продължавам да трептя и да си местя ризата в областа на рамото, но е осезаемо по-малко :D. Мисля че съм направил нещо като крампа/растежение/претоварване, както казахте... Май му трябва лека почивка. Вчера масажирах доста, не помогна. Магнезий пия всеки ден по 800 мг. Вода също 3-4 литра. Докато масажирах усетих, че не е точно рамото където боли, ами е в горната част на трицепса към рамото.

Jack, не мисля че е от липса на витамини и минерали, въпреки че съм на диета от доста месеци - храня се пълноценно и приемам голяма част от въпросните ежемесечно като суплементи.

Понякога получавам и крампи на прасеца, когато се събуждам след сън, но това е много рядко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1