Болка при сгъване за бицепс

24.09.13
17:54

ъм... сигурно е поредния тъп въпрос, но не можах да намеря подобна тема... та когато правя сгъвания за бицепс с прав лост , тежестта е такава, че да мога да направя 8-12 повторения , та при изпълнение дори при първата серия получавам болки в предмишниците, които не се усещат докато правя серията, а когато оставя лоста на земята. болката е доста силна , но изчезва в рамките на 30-40 секунди след серията. забелязах значителна промяна в формата на предмишниците си ( към по-добра) откакто започнах да правя упражнението редовно (3-4 пъти седмично) , но въпросът ми е дали болката е опасна или не, и ако е какво да направя по въпроса?

24.09.13
19:35

Като ти заякнат предмишниците и захвата, болката ще отшуми. Мен в началото много ме боляха предмишниците когато правих сгъвания с крив лост на скотовата пейка.
Иначе не всеки е пригоден (така да се каже) към правият лост. За някои е по добре да правят това упражнение с дъмбели.
И 3- 4 пъти седмично да правиш бицепс е много...

24.09.13
20:08

Бих зарязал правия лост, поне докато не отшумят болките, иначе те чака възпалено сухожилие и оттам е голяма мъка.

24.09.13
21:03

Има поне 5 такива теми, не знам какво си търсил! Аз лично съм отговарял на такъв въпрос поне 5 пъти! След време ще спре да те боли. Тренирай си и не му обръщай внимание.

Мнението беше редактирано от Юли на 24.09.13 21:04.

24.09.13
23:49

На мен вчера ми стана така, докато правих сгъване с дъмбели от полулег и после скотово. От доста време не се беше случвало. Не е нищо сериозно не се притеснявай.
4-5 пъти седмично бицепс!!!!!
Краката колко пъти в седмицата ги тренираш?

25.09.13
16:25

еми краката 3-4 пъти седмично, като два от тях са силови ,а два са jump training

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1