26.09.13
14:57
Имам проблем с лявата си ръка. Когато тренирам (най-вече общи упражнения за рамо) лявото ми рамо се натоварва много по-бързо от дясното. След 2-3-4 серии, дясната ръка си почива нормално и съм готов за нова серия, но в лявото рамо остава това чувство след напомпването и то доста повече време отколкото в другата ръка. Същото важи и при упражнения за бицепс и трицепс в лявата ръка, но в много по-малка степен.
Това, което правя е просто да си правя тренировката спрямо лявата ръка, която се натоварва много по-бързо. Това правилно ли е според вас? Не знам това дали не е някаква странно контузия, за която не съм си дал сметка, или е някакъв нормален дисбаланс, които постепенно се преудолява. Проблемът съществува от доста месеци (може би и повече време, но в последните месеци си давам ясна сметка за него).
Търсих из форума доста време но не намерих отговор на въпроса си. Предварително се извинявам, ако такава тема има и аз съм я пропуснал!
26.09.13
23:46
Доста е мътно това описание. Може да е дисбаланс ляво-дясно, може едното ти рамо да не се товари оптимално заради позицията му или позицията на гърба, може да имаш неврологичен проблем, може да имаш проблеми с врата. На всичкото отгоре - от това описание не може да се каже кое ти е “нормалното” рамо и кое е “болно”.