Помощ трябва ми режим за хранене

04.09.13
15:48

Здравейте ,
Тренирам от миналото лято ..т.е. 1 година  и няколко месеца и сега искам да се поорелефя,но нямам хранителен режим и все качвам и свалям килограми ,а искам да се задържа на едни килограми.Имам програма по която тренирам за орелефяване еднинственото нещо което ми куца е режима ми за хранене .По принцип се храня на 3 часа до 6 часа вечерта, но  незнам аз тепърва почнах това лято да тренирам за оформяне на мускули първоначално почнах с цел да отслабна и го постигнах но сега  искам да се оформя ,но има един малък проблем, като примерно се очистя от излишните мазнини и немога  да се задържя на дадените килограми и незнам може би  не се храня правилно и затова моля ви да ми помогнете да си изградя някакъв хранителен режим.
Благодаря ви предварително :)

27.09.13
23:10

Здравей Деси,
Без да съм от най-старите и разбиращите тук, мога да ти кажа че сама за себе си (съм в процес на преоткриване на начин по който да се храня, което да поддържа енергийните ми нужди и тонуса ми).
Ще ти кажа няколко неща, които смятам че бяха полезни за мен и ми помогнаха.
Може някои от тях да ти звучат клише, но просто на мен ми вършат добра работа, имайки в рпедвид че 9 часа от деня ми са зад бюрото на работа.

Отиди в магазина (приготви си 30тина лева и си напазари чушки, лук, домати, тиквички,моркови , гъби и всякакви пресни зеленчуци (старай са да са български или поне сезонни).
Вземи копър,магданоз,черен пипер , червен пипер, кимион и подправки които да не са от тип вегета и с хиляди примеси
Купи си 2килограма месо (например пиле (като пилето ти препоръчвам да е най-скъпото,което хванеш (аз ползвам Дюк).
Вземи си 20-тина яйца и 2-3 кисели млека.

С малко повече въображение можеш ад си спретнеш разкошен гювеч с част от зеленчуците В голямо количество).
За гарнитура може да си свариш ориз и просто да го ползваш през седимицата.
Месото приготви в печката, на скара или на тиган.
Свари си яйца.
Аз се храня като измервам протеина (месото на дланта на ръката ми) добавям малко от зеленчуците и също така сварен ориз (по 3-4 лъжички).
Идеята е да имаш винаги вкусна,прясна и добре приготвена питателна храна, която да ти дава нужните витамини,минерали и вещества.

От както се храня по този начин, нямам проблеми със сладкото;)нито то с мен.
Винаги може ад разнообразяваш с месото , да го смениш с риба , а някой път дори да правиш омлети със зеленчуци и месо.
Купи си овесени ядки, прави си ги с топла вода сутрин и яж плодове, но сутрин.

Това разбира се е моя подход, и съм много доволна от резултатите.
Най-важното е да си постоянна..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1