Търся препоръка за диетолог и съвети за качване на тегло

29.09.13
13:33

Здравейте,

Надявам се, че пиша в правилния форум.

На 27 години съм, висок съм 1.80 и тежа 62кг.
От известно време не спортувам активно, но в миналото съм пробвал всякакви начини за да напълнея: много ядене (месо, ориз, хляб, яйца, мляко) с спорт, много ядене без спорт, junk food и т.н., но резултатите не са задоволителни. Успявал съм да стигна 66-67 кг, но след време се уморявам от огромните количества храна които трябва да поемам и бързо се връщам под 65 килограма.
Имал съм периоди в които съм ял доста junk food и не съм тренирал, но още не знам какво е да имаш дори малко мазнини по тялото си.

Търся човек, с който мога да обсъдя какво е грешно в “културата ми на хранене”, да се изготви постижима програма за хранене и тренировки, и да знам какво мога да очаквам от тази програма.
Молбата ми към вас е да ми препоръчате диетолог или фитнес интруктор, или друг професионалист с който мога да обсъдя проблема си.

Бих оценил всякви други съвети.

Поздрави.

А пробвал ли си да ядеш повече банани примерно? Други калорични храни са авокадото, всякакви видове ядки и сушени плодове, които да си хапваш между храненията, но с 1-2 часа между тях. Познавам хора като теб, и какво ли не опитват... гени. Предполагам някой по-читав инструктор ще може да ти помогне. Junk food-а може да дава калории, но те са празни и нищо чудно с твоя метаболизъм изобщо да не влизат в употреба. Опитай се да ядеш високо калорична качествена храна с доказан произход, ако бюджета го позволява. Сурови яйца от пъдпъдък също са интересен вариант.

Не се отчайвай, много хора биха ти завидели за даденостите. Според мен няма как да качиш килограми без силови тренировки, но там наистина ти трябва някой да ти покаже какво да правиш. И ако мен питаш - не пий хапчета, инжекции и т.н., пък ако ще чудо да става. Колкото по-малко химия има в храната ти, толкова по-добре за теб.

Мнението беше редактирано от Александър Петков на 29.09.13 19:44.

29.09.13
20:10

Само си мислиш,че ядеш много,а всъщност не ядеш достатъчно.

29.09.13
23:03

казано от Александър Петков на 29.09.13, 19:41:

Сурови яйца от пъдпъдък също са интересен вариант.

Надявам се никой да не вземе на сериозно това изречение .
Чавдаре, няма здрав човек който да не може да качва килограми дори и метаболизма му да е като Speedy Gonzzales. Смятам ,че проблема ти може да се изразява в няколко по малки такива.
1. Въстановяването ти може да не е добро.Това включва преумора от физическа работа , напрежение и ядове заради проблеми и недостатачно сън.
2.Тренировка или по скоро липсата на такава.Покажи на тялото си ,че то има нужда от това да изгради допълнително мускулна маса.
3.Хранене което да отговаря на твоите нужди.Такива шумни изречения като “счупвам се от ядене ама не качвам” ги слушам не всеки ден ами през няколко часа... Щом ядеш а не качваш значи не ядеш достатачно. Това е стар научен закон.
Ако следваш принципите Тренировка - Храна - Почивка ще създадеш един синджир който няма късане и скоро ще започнеш да виждаш промяна в положителен аспект.Гарантирам ти !

30.09.13
15:21

Благодаря за отговорите,
Причината поради която писах тук е, че преди няколко дни се върнах от двуседмична почивка в all inclusive хотел.
През този период съм прекарвал буквално по половин ден в ресторанта изяждайки ненормални (за мен) количества месо, десерти, хляб и нормални количества зеленчуци и плодове. През останалото време редувам фитнес, плуване и плажен волейбол без да се претоварвам твърде много. Сън - поне 8-9 часа на ден.
Разбрам, че за 2 седмици не мога да очаквам някакъв резултат, но когато се прибрах и видях, че съм отслабнал с 3кг реших, че трябва да потръся някаква помощ. Сигурен съм, че правя нещо грешно и затова търся начин, да го поправя.

Поздрави

Фитнес, плуване и плажен волейбол не звучи много натоварващо (съмнявам се фитнеса да е бил нещо много тежко).

Хранене - какви са тези “ненормални количества”. За мен са 2кг месо, за теб може да са 300гр месо. Грамаж дай, на абсолютно всичко.

Тренировка - тяга, клек, лежанка, раменна преса, набирания, кофи и т.н. - това се прави, за да качиш. С 20 серии за бицепс - няма да стане ;)

Почивката изглежда добре...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1