Връщане на калориен заем - дисциплинирано, но посредствено

Прескочи до:

20.09.13
21:12

9:00- овес, яйца, домашно сладко, млечна баница, канела
14:00- макарони, кайма, кашкавал, гъби, таратор
***20:00
21:30- макарони, кайма, кашкавал, гъби, грозде, банани

***Тренировка 8:
тяга- 3х6х120кг* //без докосване
висока тяга- 2х3х160кг*
гребане с дъмбел- 3х13х33кг

набиране- въже/надхват/подхват/V хват- 5,5,5,3; 3,3,3,2
набиране V- 7

*колан

Днеска петък ден за мерки- 75,5кг съм заковал- тоест последните седмици не мърдам, което е ок, защото е видимо, че съм намалил оборотите малко. Иначе тренировката- добре, че я направих- дали от това, че 2 дена не мърдам от стола пред компютъра или от нещо друго още на 50 тежеше. 3-4 вработващи на 100 и се посъбудих. Лесни 6ци на 120, високата тяга също лека.

22.09.13
20:12

Не ми се занимава да пиша и храната. Общо взето е- 3-4 дена НВД, 1 ВВД с всичко което би ми се дояло(петък) и останалите РБД. Пак доста условно написано. От 3 дена почнах броколи да ям- ще гледам поне по 300-400гр да докарвам гледам да има някакъв плод за деня. Днеска иначе ядох сьомга- за пръв път между другото- хареса ми- не е лошо. На фурна си я направих. Трениране трябваше да има, ама супника е загорял- още няколко дни и напрежението трябва да намалее, както и заниманията ми с несвойствени за мен неща.

23.09.13
10:29

***Тренировка 9:
клек- 6х110кг* 2х5х110кг*

лег- 3х6х75кг
лег с трупчета(4) - 3х85кг 2+Fх85кг

разгъване на дъмбел зад врат- 2х13х33кг 10х33кг
разгъване с въже на скрипец- 15х10кг //подвижна макара

*колан

Днеска много доволна тренировка. На клека(добро утрото) можеше да са 6ци всичките- дълбоки бяха повторенията, ама грозна гледка. Щангата стига от точка А до точка Б ама толко- как да е.. На лега доволен- най-после 75 преодолени за 3ци- тоест върнах си нивото от преди смятам. Другия път на 80. Ами това е за сега- по задачи.

Мнението беше редактирано от Бойко на 23.09.13 23:10.

Всичките ти серии дъмбел зад врат са на 33 :)

24.09.13
10:25

***Тренировка 10:
тяга- 3х6х140кг*

раменна преса- 3х10х40кг

сгъване за бицепс- 2х10х40кг 9х40кг
сгъване с въже- 15х25кг 12х30кг
сгъване на наклонена пейка- 20х5кг

*колан

малко трудно беше заради клека вчера, но се справих и със 140 лесно. Другия път 145 ще видим какво ще излезе там. Улових се, че съм забравил да бутам над глава последно време та вкарах малко раменна преса. После малко бицаги и това беше. Ще хапна и се залавям с академични дейности- два дена няма да има зала.

24.09.13
21:05

Храна:
-300гр пилешко, 200гр брколи, ябълка, 300гр кисело мляко с канела и стевия
-5 яйца с масло и шунка, 200гр броколи, таратор, ~200гр ананас с канела
-40гр протеин с канела, 40гр фъстъчено масло

Супер се чувствам.. а днеска установих, че съм забравил какво е да пиша на ръка- мъкаа |-) :D

25.09.13
08:52

казано от Скота на 24.09.13, 21:05:

...а днеска установих, че съм забравил какво е да пиша на ръка- мъкаа |-) :D

Сблъсквам се доста болезнено с това всеки път, когато трябва да напиша нещо повече от подпис и две имена. :)

25.09.13
11:59

Аз вчера написах около 7 листа А4 формат и ми се появи мазол на пръста, където се опира химикалката :D Ужас пълен.

25.09.13
13:28

Писалката трябва да се държи като пистолет - стабилно, но без да се стиска :)

25.09.13
13:33

казано от Boby_ на 25.09.13, 08:52:

Сблъсквам се доста болезнено с това всеки път, когато трябва да напиша нещо повече от подпис и две имена. :)

Аз няколко години си писах името само на латиница и почти нищо друго на ръка....и един ден отивам в София да попъвам някакъв формуляр за паспорт или нещо такова....леле боже - няма такъв блокаж. Лелята на гишето ме гледаше с поглед пълен със съжаление, който ми казваше “милия човек...интелигентен изглежда, а пък неграмотен се оказа”...

Мнението беше редактирано от Redalex на 25.09.13 13:44.

25.09.13
20:58

Ето в такава форма съм последните 2-3 седмици. Замазана работа- къде от метода на снимане и осветлението, къде щото и аз съм си мазен- 15-16%. Е така ако се задържа до април пак е добре. Трябва да си направя читави снимки- тоест някой да ме снима, ама ще видим кога ще е. Не мога да си видя гърба как е :D

25.09.13
21:35

Телефоните имат и самоснимачки ;).Слагаш го някъде и почваш позинга :P

25.09.13
21:49

Е то тия табакери нямат застопоряване...

25.09.13
21:53

Скоте, добре си :) Другият път остро осветление падащо отгоре или отстрани и няма да се познаеш :)

26.09.13
01:10

дръпнал ли е трапеца или така ми се струва ?

26.09.13
19:34

Последните десетина дни ще гледам на тях философски/отново/. Каквото и да правиш, като друг хвърля заровете играеш, както резултата позволява. Където 5 там и 6 години.

Относно тренировките- след точно 10 вероятно ще има промяна и край на 6ците- те сега ще минат.

Гипс, възможно е- тука все пак съм се опитал да се стегна и да се хвана в “добра” светлина така да се каже.

Аз казвам браво! Сериозен напредък, поне доколкото помня последните ти споделяни снимки.

27.09.13
23:08

Петъчна приказка

Предисторията
Денят е  вторник, съсредоточен съм върху някаква работа докато внезапно не позвънява телефонът ми. Почти успява да ме стресне и извади от транса, в който бях попаднал. Непознат номер- не обичам да ми звънят непознати номера- загледах се в цифрите очаквайки да позная или предположа кой би ме търсил. Всъщност това си е чисто и просто едно инстинктивно отбягване на действието- може би докато се чудя ще се откажат отсреща. Аз никога не помня номера, така че знам, че не бих се сетил и въпреки това се взирам. Отговорих на обаждането. Отсреща един възпитан глас пита дали това съм аз- потвърждавам, оказва се че чакана пратка от мен е вече в България- всъщност аз вече знаех това, тъй като я държах под око с номерчето, което ми бяха дали. Зарадвах защото знаех, че ще си прибера устройството, но всъщност сам не осъзнавах колко грешах в този миг. Не беше първото нещо, което съм поръчвал и обикновено, като ми звъннеха значеше, че не са ме намерили или нещо от този род. И този път се оказа, че пратката ми е спряна на митница- до тук нищо страшно и специално- десетки пъти съм ходил до там и съм си освобождавал колети пак грешах. Казаха ми че трябва да си взема документите от тях и заедно с EORI номера да си освободя пратката. Започнаха редица въпроси от моя страна какво и защо- човекът ми каза, че те можели да ме представляват, обаче трябвало пълномощно ставало бавно и тн. и тн. Казах че ще се оправям сам и затворих телефона и пожелах лек ден на човека. Направих проучване на бързо да се информирам какво трябва да направя- лесна работа- нищо специално.

Минаха няколко дни(малко над 2 седмици)- дойде въпросният момент- денят за разправиите по освобождаването на пратката/и добре че си бях нарочил цял ден!/. Около 11 сутринта тръгнах за склада на DHL- от там взех документите и се насочих към митницата на аерогарата. Приключението тепърва предстоеше. До тук бяха минали около 30 минути с пътя и прочие- смятах, че за още максимум до час трябва да се оправя с всичко- грешка! Влезнах в сградата и се насочих към таблата, за да видя какво и що- нали бях уверен, че всичко имало там обяснено, а и набързо като направих проучване нещата изглеждаха много лесни. Отидох до апарата определящ реда и си изтеглих номерче. зачаках. Не след дълго чух номера и и гишето на което трябваше да се явя. То беше пусто, но за сметка на това затворено. Поогледах се- никой не видях, но пък съзрях бланките за попълване- грабнах си една и почнах да пиша данните. След няколко минути бях готов и зачаках. Нямаше признаци някой да се появи, а зад стъклото нямаше и признаци по принцип да има някой на въпросното бюро. Няма проблем- изтеглих си нов номер. Зачаках. Съобщиха моята комбинация, но ме насочиха към... същото гише. Отидох там пак и нищо. Опитах се да попитам жената на съседното гише към кого трябва да се обърна за някаква насока. Само дето не ме изгониха.. почаках още малко. Една служителка излезе от врата близо до мен и веднага я заговорих и помолих за съдействие- жената гледа тъпо и мига на парцали с недоумение какво правя на това гише. както и да е прати ме другаде да ходя без номерче ново. Слушам и изпълнявам. Там се работеше усилено- имаше една камара бумаги. Също няколко премигвания с недоумение и последвало надлъжно обяснение на историята до тук. Взе документите и каза, че ще ми ги обработи, но щяло да отнеме време. Няма проблем- все пак имаше прогрес. Затвори прозорчето. Зачаках. Минаха около 20 минути и вече отиваше към 1. Бях извикан- EORI номерът ми беше готов, че дори 2 екземпляра, че да ми останел единият за мен- услужливо! Попитах каква е следващата стъпка, тъй като в указанията по таблото само се споменава някаква митническа декларация, но нищо повече. Жената ми каза, че навън имало агенции, които това им била работата и с това се занимавали- те ги попълвали тези неща. Попитах за цената на тази услуга- не знаела. Реших да проуча въпроса и да проверя дали няма да мога да си попълня документа сам, само че имах 4% батерия на телефона и за нет нямаше възможност. Звъннах на приятел, който намери информация. Оказа се някакъв чаршаф  с разни специфични неща, вероятно щеше да ми отнеме час да попълня сам/а както се оказа после трябвало и дигитално копие за митницата/- тоест не си заслужаваше усилието. Влезнах в една от агенциите и обясних какво ми трябва- подадох документите и се започна попълването и съставянето на декларацията. Там минаха още 20тина минути, а услугата ми костваше 18 лева. Получих и новите инструкции какво следва да правя- каса->номерче->чакане да ме извикат, а да и една дискета!
Банковите служители не бяха особено натоварени и там минах бързо- платих си ДДС-то и такса превод. Изтеглих номерче и зачаках... и чаках още. Оставаха 2 номера и щяха да викнат мен- вече усещах как до 15 минути ще се омитам от там- пак грешка. Извикаха ме- подадох снопа с бумаги и митническия служител почна да преглежда всичко ли е на място- добре че знам за paypal разписката иначе щяха да ме върнат. Всичко чудесно, но се оказа че има нещо пропуснато в шибаната декларация- върна ми нещата. До попълних я ръчно и се подписах, че аз лично съм внесъл новата информация. Последваха печати, подписи, щракания в софтуера- минаха се още 10тина минути, а пък аз виждах нещата толкова близо до края- не. Зарадваха ме, като ми казаха, че понеже вече било след 3- беше 4 без нещо и плащането не било отразено в системата и не могли да ми дадат документите. Трябвало технологично време дрън-дрън-ала-бала. Аз какво да правя- и умряло пиле да развявам над компютъра нямаше да ускоря процеса. Разбрахме се да мина към 5 и 30- тогава трябвало да е готово. Речено, че и сторено. Този път всичко беше точно- грабнах нещата и бегом към склада на DHL. Всичко мина гладко там и в 6 без 5 вече крачех към колата си, за да се прибера. Какъв ден само. Спокойно мога да кажа, че един работен ден отиде в освобождаването на една пратка. Бюрокрация ли.?

ПП Не се оплаквам и не мрънкам, че съм висял цял ден. Просто реших да разкажа и споделя с вас това мое преживяване. В тоя ред на мисли днеска за пръв път от 2 години и половина бях под 75кг.

28.09.13
02:54

направо ти се чудя как не си набил някой...

28.09.13
11:21

Затова гледам да пазарувам само от EU, независимо, че цените като правило са по-високи. За нещата, за които няма алтернатива се почва история като твоята, само че първо има транзит с обезпечение на митните сборове от София към мен и оттам нататък процедурата е сходна на описаната от теб :)

Нямам нерви вече за такива неща.

28.09.13
11:32

Гипс, аз съм спокоен човек, макар че има случаи, в които друго излиза :D

Сторм, до сега в такова приключение не се бях вкарвал.. не знам по какво се определя кога ще има нужда от EORI и кога не. Доста неща съм освобождавал от митница, но процедурата винаги е била съвсем друга. Здраве да е- ще имам едно на ум вече : )

28.09.13
17:14

Според ей тоя текст всички получатели имат нужда от EORI номер. На мен досега не са ми искали такова нещо, но аз избягвам да поръчвам неща на стойност над 15 долара от държави извън ЕС, макар че има и изключения. Във всеки случай явно процедурата е изнервяща и неприятна...

28.09.13
17:17

***Тренировка 11:
лег- 3х4х80кг

клек- 3х6х110кг* 

кофички- 3х10

корем

*колан

Много доволно на лега- много трудни 4ки, но ги направих. Другия път ще пробвам да увелича бройките. Клека и там изтиках 3х6- имаше 1-2 повторения дето не бяха под паралела, но другите ок. Почнах да правя кофички- много са ми трудни и удрят яко раменете. На клека 115 другия път. Сега като се замисля трябваше да правя и сед...

28.09.13
17:21

Боби, не знам има нещо, което прави разликата.. от коя страна извън ЕС ли- знам ли..

28.09.13
18:00

Един съвет, никога не поръчвайте нещо извън ЕС, по куриер ако се касае за пратки под 300лв. Нещата изпратени по куриер, почти на 100%  се спират на митница и от там на сетне, следват подобни преживелици. А процедурата в митницата няма нищо общо с тази в митническия отдел в пощите.

28.09.13
18:01

казано от Valdis на 28.09.13, 18:00:

Един съвет, никога не поръчвайте нещо извън ЕС, по куриер ако се касае за пратки под 300лв. Нещата изпратени по куриер, почти на 100%  се спират на митница и от там на сетне, следват подобни преживелици. А процедурата в митницата няма нищо общо с тази в митническия отдел в пощите.

А за над 300 каква е разликата?

28.09.13
18:04

Че задължително плащаш мито отделно от ДДС-то и пак отиваш в митницата. Дори ако стоката ти отговаря на определени изисквания и не дължиш мито, пак не можеш да избягаш от попълването на митническа декларация.

28.09.13
18:30

Валдис, благодаря за включването.. Сетих се за един тип, който в блога си беше описал цялата система сега и че пощите всъщност, както той го нарече имали свръх силите да те представляват пред митницата или да я прескачат един вид, та бумагите за самия теб и съответно чакането намаляват.

28.09.13
19:15

Не е точно така, митническата службата в пощата е към митницата и общо взето, няма нищо общо със пощата като институция, освен че делят една сграда. А процедурата е улеснена с цел облекчаване на малките като обем и стойност пратки.

ПП А ти всъщност, какво поръча ако не е тайна и заслужаваше ли си в крайна сметка? :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 28.09.13 19:16.

28.09.13
20:59

Телефон. Този е 3ти поред. моят след няколко седмици прави година и съм много доволен- не съм имал никакви проблеми. Като ударя чертата си заслужаваше.

29.09.13
20:24

Днеска яко карб крейвингс... Сутринта започна с 5 яйца с кокосово масло на тиган, 100гр домашно козе сирене, 50гр кашу и към 250гр броколи.  След 2 часа бях гладен и едвам изкретах до обедната почивка в 3. Тогава 300гр броколи и 350гр свинско. Ще пия един протеин сега и малко фъстъчено масло, ама цял ден са ми разни сладкиши пред мен и май ще ровя по шкафовете за сладка...

29.09.13
20:53

Споко е мен аз днес ги ядох за теб !

Скотец, какво фъстъчено масло и откъде?

29.09.13
21:10

Тедо, от UK на бълка. Тука не съм вземал, защото много негативни мнения бях чел за продаващото се на нашия пазар. 

Стояне, карб ъп ли е имало днеска бре : )

29.09.13
21:10

Карб уп на черния дроб .

30.09.13
11:08

***Тренировка 12:
тяга- 3х6х125кг* //без докосване
висока тяга- 2х2х165кг*
придърпване на хоризонтален скрипец- 3х15х60кг

набиране- въже/V хват- 6,6   4,6

*колан

Снощи не се изкуших и нямше въглехидрати, може би защото в 10 и 30 заспах, като труп :D Тренировката добре днеска- на високата тяга беше трудно, ама така трябва. Трябва да си намеря свястно въже за набиранията- някакво старо скъсано- 50см ме оправят, защото с това е мъчение, макар че пък хвата става по-як :D Искаше ми се повече набирания, ама трябваше да бягам за работа...

Мнението беше редактирано от Бойко на 01.10.13 22:52.

30.09.13
11:16

казано от Скота на 30.09.13, 11:08:

набиране- въжеV хват- 6,6   4,6

Какво представялва това набиране на въже, какво е V-хват и какво означават бройките?

30.09.13
11:28

Допуснал съм лека грешка- въже и V хват са различни неща- има разделител между тях. Значи набирането на въже- дебело въже премятам през лост и се хващам за него и по този начин се набирам после веднага без почивка, се хващам с ръкохватка, която е е във V форма. По-скоро ^ Правя набирания колкото мога. Тоест първия път съм направил по 6 и на двете, а втория съответно 4 и 6.

02.10.13
10:06

***Тренировка 13:
клек- 5х115кг* 2х4х115кг*

лег- 3х3х80кг
лег с трупчета(4) - 2х85кг 1+Fх85кг

кофички- 10,10,8
разгъване с въже на скрипец- 20х15кг //подвижна макара

*колан

На клека стабилно мисля- не ми тежеше много повече спрямо предния път. На лега обаче трагедия ма..щехата му- миналия път 3х4 без проблем, а сега едвам избутах тия кирливи 3ки, даже втората можеше и да не стане. С трупчетата същото- тотален отказ. Мъчих и кофички- имам чувството, че ще ми изскочат раменете от капсулите, ама нищо- лека полека. Пак малко претупах, че бързам за работа.

Мнението беше редактирано от Бойко на 02.10.13 10:06.

03.10.13
20:36

Нещо полудявам тия дни от глад. Режимът до неделя е all in- нищо няма да броя и яко джънк набивам. Доста време карах на стриктен и изчистен режим в момента имам яко крейвиннгс. От понеделник пак си минавам на стандартното- ще гледам все пак да си имам фибри и зелени неща в менюто.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1