20.09.13
22:46
ДЕН 9
165см, 105кг ей от тук започна всичко.
всяка сутрин 30 мин на най-ниската степен на кростренажора, захарни 1-2 пъти седмично в ограничени количества.
Темата беше редактирана от ралица на 30.09.13 15:37.
24.09.13
17:06
Здравей Ралица,
днес е пъвият ми ден тук, но те рабирам от много време. Тежа 79кг. и съм 160см висока. Не помня от кога се опитвам безуспешно да отсладна. Спортувам от 3 месеца, но просто не мога да се се откажа от захарта и пухкавите тестени неща. Точно поради тази причина ти стискам палци и ти желая успех :) Като се надявам и аз да постигна нещо.
Мнението беше редактирано от Таня Николова на 24.09.13 17:07.
ДЕН 14
Минаха 2 седмици и съм много доволна от почти 5 свалени кг. Съвсем скоро ще видя двуцифрено число на кантара :D
Имам само един дребен проблем, с който се чудя как да се справя. Всяка сутрин се потя обилно на кростренажора, след което не мога да се размина без баня. Сутрешният душ ми е навик отпреди, но проблемът е, че сега се налага да си мия всекидневно и косата и започнах леко да се тревожа, защото я усещам, че става много суха. Ако някой може да ми препоръча шампоан за наистина всекидневна употреба, ще съм много благодарна.
26.09.13
12:19
Не си мий всеки ден косата с шампоан.
ДЕН 18
От миналата седмица кракът започна леко да ме боли долу при кокалчето на стъпалото. Сутрин болките бяха леки и успявах да си правя тренировката. След цял ден ходене, вечер кракът много ме болеше. Вчера вече куцах. Забелязах, че се е подул при кокалчето. Мажа с ФЕЛОРАН, не виждам резултат, но и не съм много стриктна в мазането.
Тази сутрин си пропуснах тренировката. :( Не знам докога ще е така и дали ще мине от самосебе си. Яд ме е, че си развалих програмата.
Сега по-малко ли трябва да ям, за да не кача пак кг, докато ми се оправи крака?
Не, не яж по-малко, за да не стресираш организма.
Кростренажор ако означава бягаща пътечка, по-добре намали темпото. Особено на тези килограми, и особено ако и през деня ходиш дълго, е много вероятно да получиш травма, което е и станало. Аз бих включила и силови упражнения, за да укрепне мускулатурата - освен това и от тях се отслабва, дори може би по-ефективно в сравнение с кардиото.
Потърси в сайта има много ползена информация за интервалното кардио. За чистене на мазнини е много по-ефективно от монотонното.
И гледай да не гладуваш :) Успех.
На този ръст,при тези килограми,кардиото е немислимо.Първата стъпка е да оправиш храната.
ДЕН 21
Кракът започна леко да минава. Вчера ми беше доста по-добре, но малко го натоварих вечерта с къщна работа и днес съм един ден назад. Мъчно ми е, че не мога да тренирам, но ще трябва май доста да почакам. Много бавно минава. Ееехххх...
Хубавото е, че нали се меря веднъж седмично - и ето, че вече видях цифра под 100. Юпи! :)
Има ли някакви упражнения, които мога да правя, за да мине по-бързо кракът ми? Или пълен релакс за него?
03.10.13
10:07
Разходки от по 60 + минути. : )
03.10.13
10:37
казано от ралица на 30.09.13, 13:26:
ДЕН 18
От миналата седмица кракът започна леко да ме боли долу при кокалчето на стъпалото. Сутрин болките бяха леки и успявах да си правя тренировката. След цял ден ходене, вечер кракът много ме болеше. Вчера вече куцах. Забелязах, че се е подул при кокалчето. Мажа с ФЕЛОРАН, не виждам резултат, но и не съм много стриктна в мазането.
Стъпалото има 26 кокалчета. Къде точно те боли?
Разходки към момента ми се струва абсурдно. Вчера походих из вкъщи и днес ме боли повече, а беше почнало да минава. Става дума са кокалчето под глезена, от външния край. Но не самото кокалче, а някъде вътре. Така или иначе установих, че покоят и едно мазило (дийп релийф) му действат добре. Надявам се след седмица - две наистина да мога да си позволя дълги разходки.