Нямам хладилник в общежитието,моля помагайте

30.09.13
18:04

Здравейте, пиша ви защото не ми идва вече нищо на идея, 3-4 дена седмично съм в друг град заради лекциите и там нямаме хладилник.Занимавах се с фитнес около 7-8 месеца, направих малко почивка и пак ще го започна сега, даже съм качила и мисля някакъв балансиран режим да е,защото диети съм пробвала и не става просто....Имам 10-15кг за сваляне/много съм близо до идеалното тегло и последните  месеци беше много трудно и задържах и така/.Общо взето мисля да броя долу горе калориите да не са над 2500/тренировките ще са 3 пъти седмично/, купувам си плодове, зеленчуци, сурови ядки, сушени плодове, хляба ще го изключа, а и другото е  че нямам много финансови възможности, но няма да се откажа.Подкрепям здравословното хранене и начин на живот, изключила съм алкохола/почти напълно/ и цигарите. Ще се радвам ако помогнете с идеи, просто повечето приятели и познати не могат да ми помогнат, а и не искам да ми е нещо като оправдание това че нямам хладилник да ям боклуци.А имаме и студентски стол, но там опашките са страшни... :(

30.09.13
19:19

Мисля че за да свалиш килограми трябва да приемаш под 1500 калори, така май беше за слабия пол ( не съм сигурен ). Иначе и аз съм бил в такова положение хладилна се беше развалил и 1 месец нямах хладилник, слагах нещата под мивката, там е най хладното место.

BB

30.09.13
19:35

Яж боб, нахут, царевица от консерви, яж бебешки каши и пюрета, овесени ядки.Мен това са ми любимите храни и определено не ми трябва за тях хладилник.Ама наистина, ако искаш да сваляш - 1500 калории..аз не моге да изям 2500 ако не се тъпча стабилно..Вземи си сухари, те са бедна на калории, ядките и сушените плодове са доста калорични, не се сваля хубаво от тях...риба тон в консерви, също не ти трябва хладилник ако я изяждаш на 1 порция, и така :) Успех

Мнението беше редактирано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13 19:37.

30.09.13
19:49

казано от Simone на 30.09.13, 19:19:

Мисля че за да свалиш килограми трябва да приемаш под 1500 калори, така май беше за слабия пол ( не съм сигурен ). Иначе и аз съм бил в такова положение хладилна се беше развалил и 1 месец нямах хладилник, слагах нещата под мивката, там е най хладното место.

А за да качваш, колко калории са необходими ? За всеки е абсолютно ралично - зависи от килограми,тип тяло,начин на хранене,начин на трениране,възстановяване,вредни навици и още много други.Някои могат да свалят на тези 1500 калории , а други да поддържат примерно , така че не прави такива генерални заключения.

А до автора-на вън вече едва ли ще стане много топло , така че не пречи да ги сложиш на терасата например или на перваза на прозореца.Моя хладилник като се развали , изнасях всичко на стълбището върху пералната и температурата не беше 6-7 градуса(около 15) , каквато принципно трябва да бъде(просто ги консумираш по-бързо , купуваш по-малко количество и като го свършиш отново купуваш , за да не се разваля )
Успех.

BB

30.09.13
19:55

Зависи, но 2500 с три тренировки на седмица, ако няма някакъв особено неикономичен метаболизъм, трудно ше я отърват от килограмите, тва се пак е стандартизирано ПДП за мъж, и то според мене тия ги завишават умишлено, ама аз не разбирам много от отслабване, извинете ме.

30.09.13
20:09

Е, добре моя грешка-под 2000 ккал  Благодаря за съветите и ще се вкарам във форма поне за пролетта смятам че ще съм супер :)

Мнението беше редактирано от Milena Dimitrova на 01.10.13 19:59.

30.09.13
20:15

Може и просто да си купите хладилник - има за 30-40 лева в продавалника

И защо пък да не могат да се ядат ядки като се сваля? Аз как ям ядки и свалям :) Явно съм някакъв феноменален случай. Можеш да си ядеш и ядки, стига да не надвишаваш общия брой калории за деня и да си следиш условните граници на В:П:М, които си си определила.  Говоря за суровки ядки, естествено. Мазнините са нужни на тялото, това, че искате да сваляте килограми, не значи изобщо, че трябва съвсем да ги изключвате, а от ядките и зехтина можете да си набавите качествени.

30.09.13
21:22

Аз също не виждам причина за спирането на ядките.Това , че са доста калорични може да бъде използвано като 2 хранения.

01.10.13
00:02

Решението е да си купиш хладилник.

01.10.13
14:40

казано от Пенев на 30.09.13, 19:49:

А за да качваш, колко калории са необходими ? За всеки е абсолютно ралично - зависи от килограми,тип тяло,начин на хранене,начин на трениране,възстановяване,вредни навици и още много други.Някои могат да свалят на тези 1500 калории , а други да поддържат примерно , така че не прави такива генерални заключения.

Къде ги видя ти тия генерални заключения???? Слепи ли сте, кви сте... Написал съм и ориентировъчно 1500, щот не мисля че като приеме по 2500 калории ще отслабне. Другия път като пиша в темата на някое момиче ще знам, че първо точно трябва да и сметна колко калории изразходва, че да не ми правят забележки, че давам генерални заключения.

02.10.13
10:19

Ходил съм на доста различни столове, дори и сега го правя и опашките никога не са били толкова дълги, че да ме откажат.

Освен това, пазарувай си всеки ден и в по-малки количества. Нищо няма да и стане на храната ти ако стои няколко часа извън хладилник, да не говорим, че идва зима и навън се създава естествен такъв.

Ядките не само, че не е нужно да ги спираш докато сваляш, ами са за предпочитане. Просто ги яж в правилните количества и сурови. Единственото нещо при тях е, че са скъпи.

Живял съм няколко години без хладилник докато съм бил студент, никога не е било някакъв сериозен проблем.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 02.10.13 15:34.

02.10.13
20:29

казано от Simone на 01.10.13, 14:40:

казано от Пенев на 30.09.13, 19:49:

Къде ги видя ти тия генерални заключения???? Слепи ли сте, кви сте... Написал съм и ориентировъчно 1500, щот не мисля че като приеме по 2500 калории ще отслабне. Другия път като пиша в темата на някое момиче ще знам, че първо точно трябва да и сметна колко калории изразходва, че да не ми правят забележки, че давам генерални заключения.

Другия път като пишеш първо помисли за НЯКОИ фактори. Дори и да се хранят,живеят,тренират,възстановяват група от хора еднакво пак е много малко вероятно да има едни и същи резултати.

02.10.13
20:54

(headbang) Добре бе щом си толкова умен, че ги знаеш тия фактори, я и кажи по колко калории трябва да гори на ден?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1