Зимата навън.

29.09.13
17:28

Здравейте. Ще бъда кратък - Проблем ли е, ако ходя на лостове само (попринцип), ама сега във връзка със есента/зимата, когато навън е студено, си тренирам в къщи с гирите ? Няма да спирам с лостовете, ще си ходя пак, но когато е невъзможно, през декември/януари, мога ли да заместя с гирички ?

29.09.13
18:18

Кратък ,точен и ясен отговор - Ходи във фитнес зала ,или се запиши на акробатика/гимнастика (естествено ако имаш в твоето населено място) !
Приеми го като съвет ,а не като упрек . С 2 гирички (предполагам не повече от 10кг.) в къщи няма да стане нищо . По-добре ги продай и с парите от тях си вземи месечен абонамент в най-близката зала . За 1 месец в залата с всички уреди и свободни тежести ще постигнеш в пъти повече отколкото с тези гирички :)

29.09.13
18:34

“С 2 гирички (предполагам не повече от 10кг.) в къщи няма да стане нищо.”
Ти така си мислиш.

И какво точно ще стане с 2 гирички по 10кг, Свободомиле?

29.09.13
18:36

ако си жена може да стане обобо

29.09.13
18:43

казано от Свободомил Затворов на 29.09.13, 18:34:

“С 2 гирички (предполагам не повече от 10кг.) в къщи няма да стане нищо.”
Ти така си мислиш.

Обоснови се ?
И да стане нещо ще е малко и то за определен период от време ..
П.п предполагам знаеш ,че мускулът доста бързо може да привиква към дадена тежест :)

29.09.13
19:04

казано от Херцог Трън на 29.09.13, 18:35:

И какво точно ще стане с 2 гирички по 10кг, Свободомиле?

интервали тръстери,набирания,силови възлизания + 10-20кг( в раница),интервални  подскоци от клек с гирите, различни изометрии и т.н. фантазия да има човек
ааа са видях че зимата не му се излиза навън...еми без набиранията значи. :D

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 29.09.13 19:06.

29.09.13
20:19

Вие чувате ли се бе, стига сте се карали :Д Просто попитах. Фитнеса ще го почна декември, дотогава на лостовете :Д Написах тази тема, защото съм болен от 2 дена и се ядосвам, че не мога да ходя да се набирам. За 3 4 дена едва ли ще отслабна от към сила много :Д но просто исках да попитам при такива и подобни случаи дали мога да замествам. Никой не е казал, че цяла зима ще бъхтя едни упражнения с гири, просто когато съм болен или не мога да отида, като заместване ... това имах предвид, а и както рагнар каза, с малко фантазия - ще стане. Щом не съм попитал какви упражнения да правя, значи съм се поразровил в сайта, и от подобни теми... си направих извадки. Просто исках да попитам дали 3 4 дена без тренировки са фатални (не като почивка, а примерно съм болен, сополи кашлица... на никой няма да му се тренира в такива условия :Д), и дали бих могъл 2 3 дена да ги заместя с гирички и щанга. Аз маи нея я забравих :Д ... е нищо, разбрах долу горе какво сте ми намекнали, Благодаря на всички ви за бъзите отговори и отделеното време :)

Мнението беше редактирано от TtOp PbS на 29.09.13 20:20.

29.09.13
23:30

Не препоръчвам да тренираш на лостове в студено време.Най-малкото не е комфортно.Трябва брутална загрявка, която почти съм сигурен пренебрегваш или е в рамките от 1-2 минути.Няма да се получи качествена тренировка гарантирам ти :)

30.09.13
07:18

Минимално 10 минути разгрявка всеки път :) Въпросът е 3 4 дена без трениворки ако съм болен ще повлияят ли на силата и физиката ми ?

30.09.13
09:16

Не.

30.09.13
10:37

До декември месец нямаш никакви проблеми да тренираш навън. Температурите няма да паднат до -20 градуса до тогава.
Добра загрявка, топли дрехи и докато можеш да стиснеш лоста и пръстите ти да не замръзнат - температурата е ОК.

Другият вариант - записвай се на фитнес от сега. 2 месечни такси са ти до декември, разбира се ако имаш финансовата възможност.

Още един вариант - монтирай си лост на вратата и си готов.

30.09.13
13:45

To не е само студа на вън,зимат си е влажно,кално.Дост от площадките са с трева отдолу и след един дъжд става мазало.

По-добре изкарай зимните месеци на приятно и толко в залата,разбра се има дни с темеператури около 10-15 градуса,кога може ш да си на вън без проблем.
Другият вариант е да се обличаш добре,но тогава поне аз не се чувствам удобно за тренировка,да не говорим че лоста,понеже е железен е много студен.

30.09.13
20:53

Стига да не се перчи по потник на лостовете (както повечето правят) не пречи да си тренира и на тоя студ.
Иначе не бой се нема се разтопиш за 3 дни. Обикновено това става след няколко месеца без тренировки ,но после се връща доста бързо сдига да е била качествена материята.

30.09.13
22:05

Мерси много на всички ви и за отделеното от вас за мен време :) И не съм почитател на тъпънарското ходене без тениска на лостове по януарски студ. Ако си издръжлив си го прави 1 2 пъти в седмицата, ама да ходиш така без тениска да се разхождаш всеки път и да се правиш на интересен... си е утрепана работа според мен :) Мерси много, и благодаря отново за бързите отговори :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1