29.09.13
19:17
Привет приятели!
Някой имал ли е подобна случка?
Това означава ли че това което съм купил не е качествено и дори вредно?
Доста невероятно е да имаш изгаряне след мазане с Л- карнитин. Имаш ли проблеми с кожата върху която си нанесъл Л-карнитина? Изобщо би ли описал случката по-подробно?
Мазах най-вече корема на който му няма нищо видимо. Но пръстите с които мазах се обелиха - първите фаланги, два на три сентиметра диаметър.:x Според мен са сложили някаква киселина в гела, или не го забъркали като хората, защото като отидох да си го поръчам, дамата ми каза ей сега ще ти напълня един флакон , ще отнеме 15мин....
От Л карнитин не може да се получи изгаряне в нормалните дози. Просто не използвай повече този гел. От друга страна не съм уверен,че имаш нужда от подобен гел, тъй като мазането с него едва ли има някакъв особен ефект......
01.10.13
00:13
Има ли други активни(или неактивни) съставки в този гел? На корема имаше ли зачервяване?
Л-карнитина е 1%. Останалите съставки са: carbomer, triethanol-amine, methyl paraben, prophyl paraben.
Корема никога не е имал зачервяване.
Да, трябва да се четат етикетите....
Какво представляват парабените?
Това са синтетични консерванти, произведени от нефтени продукти, като най-използваните са метил и етил парабените. Произведени са по синтетичен начин и са много евтини. Парабените се слагат, за да предпазят продукта от развитие на микроорганизми в определения срок на трайност. Те нямат цвят и миризма и убиват гъбичките в продуктите. Същото това убиващо действие продължава и в нашия организъм.
01.10.13
09:55
Парабени има в почти всичко. Едва ли е от това, освен ако не е някакъв самоделен крем, при който някой да е объркал колко да сложи. Тогава обаче щеше да реагираш и на корема...