Няколко въпроса за някои храни:

22.10.05
22:15

Здравейте! Искам да ви питам няколко въпросчета:

1. Каква е разликата, дали ядем сладки работи, или мед? Защо меда е разраешен, а сладките работи - не?

2. Какво може да ми стане, ако в продължение на 3-4 месеца ям по 5 цели яйца XL на ден?

3. Какви храни не е желателно да яде билдъра, тъй като съм леко объркан в това отношение. Например кола, пица ей такива боклуци и т.н.?

Еми това е засега, ако се сетя още нещо ще пиша. Благодаря  :)

22.10.05
22:42

Мисля че мога да ти помогна само в 3-тата точка. Ако си адски сериозен билдър, спираш следните работи: газирано, сладки и захарни изделия, цигари, алкохол, хляб, кафе, наспиваш се редовно.
А това за меда и на мене ми е интересно някой да поясни плс :)

22.10.05
23:04

[quote author=”Петър89”]Здравейте! Искам да ви питам няколко въпросчета:

1. Каква е разликата, дали ядем сладки работи, или мед? Защо меда е разраешен, а сладките работи - не?

2. Какво може да ми стане, ако в продължение на 3-4 месеца ям по 5 цели яйца XL на ден?

3. Какви храни не е желателно да яде билдъра, тъй като съм леко объркан в това отношение. Например кола, пица ей такива боклуци и т.н.?

Еми това е засега, ако се сетя още нещо ще пиша. Благодаря  :)

1. Защото сладките работи са натъпкани със рафинирана захар, мазнини (също и бая вредните транс - мазнини) и носят само празни калории, докато в меда се съдържат някои полезни вещества (в истинския мед).

2. Нищо, ако яйцата са хубави и не ги гълташ сурови ;).

3. Желателно е да ядеш качествени храни и да избягваш боклуците (сам си се сетил за пиците, макар че, ако си направиш сам с подходящи продукти не е толкова зле). Също така, трябва да наблягаш на белтъчните храни - месо, яйца, сирене и други млечни продукти, мляко.

23.10.05
00:01

ей хора аре пробвайте първо в търсене и после пускайте темите http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=10281 тва некой виде ли го

23.10.05
09:24

А знаете ли колко време преди тренировка е добре да се яде мед, за да може да имам енергия по време на трен. (за колко време навлиза меда във кръвта?) Правил съм експеримент, преди тренировка изядох няколко лъжици мед (30 минути преди това) и след това вдигнах със 10 кг. повече на лежанката  :)  Ще обясни ли някой?

23.10.05
11:52

Да се яде мед преди тренировка е глупост. Ако искаш сила 2-3 часа преди трен се нахрани с пил. пържола с ориз/картофи. Друг вариант е със суплементи като креатина. Медът е за след тренировка.

23.10.05
12:59

Т’ва последното мнение няма да го коментирам.К’во общо имат пилето и картофите със силата и креатина...Няма значение
1.Меда е полезен,но и той може да доведе омазняване.По принцип трябва да се ограничава.Едва ли някой тука яде повече от 1-2 лъжици само след тренировка.Както виждаш и от него трябва да се ограничаваме,но той е по-добрия избор пред останалите продукти,които съдържат въглехидрати в такава форма.
2.Ами зависи на колко години си.По принцип аз,когато бях по-малък ме ограничаваха до 1 яйце на ден.После 2,3 и така нататък.Дори и сега гледам да не ям повече от 3 на ден.Доколко знам в жълтъка има нещо, от което можеш да се обринеш.Не съм много на ясно.
Иначе възрастен човек може да яде по колкото си иска яйца на ден.Но децата е хубаво да се ограничават(до 15-16 години).

23.10.05
21:43

И аз съм колкото тебе на години, ама ям по 5 яйца на ден  :idea:  Може би ще ми се натрупа холестерол по кръвоносните съдове и ще си имам проблеми, като стана на годинки?  :cry:

23.10.05
21:58

Няма такава опастност.За да ти се качи нивото на холестерола от яйцата трябва да се омазниш много.Просто в яйцата няма вреден холестерол,но има доста мазнини и те могат да станат на холестерол,но трябва да станеш доста мазен,така че няма опастност.
Но щом ядеш по 5 яйца на ден това означава,че и аз ще мога.
Просто досега не са ми давали да ям по толкова много.
А ти цели ли ги ядеш?Защото ако ядеш само белтъка може и 50 да изядеш.

24.10.05
18:14

Ми цели ги ям, от най-големите (XL), доколкото правя сметки, 5 цели яйца се равняват на около 12-13 белтъка. Досега проблеми не съм имал. Ял съм и по повече. Нищо ми няма, но ми става тежко и предпочитам да не ям толкова много (яйцата доста трудно се смилат) Ама аз ям толкова яйца, защото не взимам никакви хранителни добавки.  :?

24.10.05
18:34

Няма се плашиш 5 яйца са нищо работа.Аз преди съм ял по 5 цели на ядене и нищо ми нема та 5 за цял ден ако си ги делнеш например 3 сутрин и 2 вечер нама ги усетиш хич :wink:

26.10.05
01:23

Яжте си яйцата, но не и за по дълъг период. Говоря за жълтъка. Два на ден е предостатъчно. Ако се заинтересувате повече ще разберете че в яйцето се събират най-големите токсини!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1