02.10.13
18:37
Здравейте, на 15 години съм. Тренирам в зали от 2 месеца. Тежа 55 кг висок съм 172 см, обиколката на ръката ми е 29 :(, гръдната ми обиколка е 90 см. Програма :
Понеделник - Гърди и бицепс
Вторник - почивка
Сряда - гръб и трицепс
Четвъртък - почивка
Петък : Рамене и трапци
Събота- почивка
Неделя - корем
Хранителни добавки : креатин(MusclePharm Creatine), протеин(AMIX 100% Predator Protein), грутамин(AMIX L-Glutamine Powder). Спазвам РБД. Моля ви дайте ми съвет, как да кача ММ за по-кратко време. Благодаря ви предварително. :)
02.10.13
18:40
Здравей и добре дошъл.Препоръчвам ти да наблегнеш СЕРИОЗНО на храната и да оставиш добавките на заден план (като гледам сега наблягаш на тях).Това ще ти помогне да покачиш активно тегло.Храни се доста,не се ограничавай,набавяй си достатъчно полезни мазнини,белтъчини и фибри,чак тогава си хапвай каквото поискаш,съдейки по теглото и размера ти,можеш да си го позволиш,защото си с бърз метаболизъм.Успех.
Какви са тия сплитове бе братле. Поне да тренираше и краката в тоя сплит. Почни нещо по- силово аз лично много напреднах със Starting Strength на Марк Рипетоу има я в раздела “Фитнес програми” прави клекове,мъртва тяга това са ти основните за изграждане на стабилна мускулна маса. Добавките наистина не са ти важни на този етап може витамини и минерали да си вземеш напълно достатъчно другото ще си го набавяш от храната. Късмет!
Мисля, че за мъртва тяга ми е рано, но ще добавя крака в програмата. Благодаря .
Няма рано или късно :D тягата ако я правиш с правилна техника само ползи ще ти носи!
Съгласявам се с първите 2-ма по темата. Добавям съвет да разделиш Гърди, Гръб, Ръце, Рамо и Крака. Наблягай на базови упр. и не се надценяваяй на първо време с килограмите за мъртва тяга, прави с малко (ако е нужно), но всяка група трябва да се тренира, имаш нужда от навици. Сега си в пубертета възползвай се :). Чети за храни и сам се изследвай.
П.С.
Малко мотивация: http://www.youtube.com/watch?v=zJrjBFlxw3s
Успех.
03.10.13
08:44
казано от bb miscer на 02.10.13, 18:54:
Мисля, че за мъртва тяга ми е рано, но ще добавя крака в програмата. Благодаря .
Никога не е твърде рано за мъртва тяга, клякане и лежанка. Това са трите най-базови упражнения, дори и само тях да правиш в началото, ще се движиш напред. Но ако пропуснеш някое, да не говорим пък цяла група (при това най-голямата - краката), цялото ти тяло ще страда заради тяхното изоставане.
Има една приказка на по-старите билдъри - “Ако искаш големи бицепси, прави крака.”
И моето мнение е като на другите - като гледам с колко пари си се набутал за добавки, ми става ясно, че ако си оправиш храната ще си много напред. Просто чети повече по темата, в сайта има много добри статии и най-вече - не избързвай с тежките килограми. Напредвай постепенно и не се отказвай.