Мнение спрямо храненето ми!

Здравейте, целта ми е покачване на чиста мускулна, ако е възможно без омазняване или поне да е минимално. Висок съм 172 см и съм 58 кг. Релефен тип съм. Тренирам от 9 месеца. Тренирам 5 пъти седмично. Работя средно физическа работа на 21 години съм.
Ето и пример за днешното ми хранене и и тренировка:
Хранене 1: 5 гр нес кафе разтворено в 250 мл прясно мляко 1,5% масленост и подсладено с около 15 гр мед, 125 гр типов хляб, 50 гр пушено пуешко филе от гърди, 40 гр кашкавал тип витоша, 6 маслини и една средно голяма ябълка. (35 гр протеин)
Около 3-4 часа по-късно тренировка за рамо, а тя беше: 3 серии по 10, 8, 6 раменни преси пред гърди с дъмбели, като със всяка следваща серия увеличавам тежеста. След което последва, 3 серии по 10, 8, 6 Хеликоптер с широк раменен хват  с акцент върху средното рамо. Като отново увеличавам тежестта във всяка следваща серия. После повдигане на дъмбели в страни от стоеж, класически вариант  3 серии по 10, 8, 6 и отново във всяка следваща серия увеличавам тежеста. След трите упражнения за маса следва едно за оформяне. Повдигане на ръцете напред 3 серии по 10, 10, 10 с еднаква тежест и като финал непосредствено след тренировката следваше изпомпваща серия до отказ. Лицеви опори с крака подпрени на пейка. След пълното изтощение усещах супер напомпване и парене в раменната мускулатура. После следваше коремна мускулатура. 5 Серии по 10, 10, 10, 10, 10 вертикални коремно-тазобедрени повдигания и за финал вакуумки за прибиране на корема, не го правя на серии аз за време, примерно заставам така и седя до отказ. Почивката между сериите е 1 мин. а между основните упражнения 2 мин.
Хранене 2 15-20 мин след тренировка: 30 гр сурватъчен протеин (26 гр протеин)
Хранене 3: 20 мин след сърватката. Сандвич от типова питка 70 гр  с печена пилешка  пържола на скара от гърди 105 гр. (26 гр протеин)
Хранене 4: Омлет от 2 яйца и 40 гр кашкавал тип витоша съвсем леко запържен с около 10 гр зехтин в тефлонов тиган, салата от 200 гр домати, 4 маслини и около 10-15 гр зехтин, 75 гр типов хляб и една кофичка от 400 гр кисело мляко 2% масленост. ( 37 гр протеин)
И мисля преди лягане да изпия чаша от 250 мл прясно мляко 1,5% масленост
Вода за сега около 2, 2,5 вода.
Моля за мнения и препоръки, благодаря ви предварително! :) :)

Недей да пържиш със зехтин :)

П.С. Да се аргументирам защо аз смятам така чрез цитат

“Правилната употреба на зехтина

Използвайте зехтина за дресинги и сосове, както и за салати от свежи зеленчуци и сирена. За тази цел употребявайте студено пресования зехтин, който придава изключителен вкус и аромат на ястието.
Никога не използвайте зехтина за готвене чрез топлинна обработка! По този начин ароматът и вкусовите качества се развалят, а и здравословният ефект на зехтина напълно се загубва. Употребата на топлинно преработени масла може да доведе до повишаване нивата на холестерола, стомашно-чревни проблеми, затлъстяване и редица други заболявания.”
Естествено, както за повечето неща, мнения има много :) Но лично аз избягвам да пържа със зехтин

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 02.10.13 22:57.

Благодаря ти за съвета. :)

Да се пържи със зехтин - не и с този за салати, но нямаше ли зехтин за готвене?

03.10.13
08:34

Зехтина е студено пресовано масло, подлагайки го на термообработка се губи целия замисъл за самото му ползване...

03.10.13
14:53

Протеинът е малко в храната ти,яж повече протеин от месо също така.

03.10.13
19:55

казано от Димитър Михайлов на 03.10.13, 07:22:

Да се пържи със зехтин - не и с този за салати, но нямаше ли зехтин за готвене?

До колкото знам, студено-пресования зехтин не става за топлинна обработка, защото бързо прегаря. Отделно, в резултат на високата температура, той се окислява и свободните връзки на мастните киселини се запълват, т.е. променя се химичната структура! Затова по-рационалното решение е, течните растителни масла да се консумират в сурово състояние, а за готвене да се използват твърди масла.

03.10.13
22:49

Колеги,отклонявате се от темата.Васко , така като напишеш един твой хранителен план за деня мислиш ли ,че някой ще тръгне да ти изчислява дали той ще ти свърши работа.Може да намериш такъв човек - срещу заплащане.А впрочем  на теб такъв не ти е нужен .Избери си диета , прочети за нея , изготви си меню и карай по него като се стремиш да го спазваш както в тренировъчни , така и в почивни дни.Това което мога да ти препоръчам аз в съответствие с представата ми за теб е да се храниш по нормата 30% белтък , 55% въглехидрат и 15 % мазнини.

Благодаря на всички за отговорите ви, оценявам съвети те ви. Ето какво представляваше днешното ми меню/
Закуска:5 гр нес кафе, разтворено в 250 мл прясно мляко 1,5% масленост, подсладено с 15 гр мед, 75 гр типов хляб, 50 гр пушени пуешки гърди, 50 гр кашкавал тип витоша, 6 маслини и една средно голяма ябълка.
Обяд:145 гр пилешко филе от гърди на скара, 200 гр слата от домати и около 10-15 гр зехтин, без сол, 100 гр типов хляб и една кофичка от 370 гр кисело мляко Данон за мен 5% масленост.
Вечеря: Омлет от 2 яйца, 60 гр кашкавал тип витоша и малко прясно мляко в сместа около 25-30 мл за вкус и пухкавост, омлета го приготвих в тефлонов тиган, чиято повърхност намазах с 5 гр краве масло, 300 гр салата от домати и 5 маслини със около 10-15 гр зехтин, без сол, 80 гр типов хляб и една чаша от 250 гр кисело мляко 3,6% масленост.
Днес ми е почивен ден от тренировка. Та как смятате, че съм се справил днес с храненето?

Тъкмо пуснах поста си и виждам нов отговор по темата ми. За което благодаря. Благодаря и за твоите съвети, ще се старая да спазвам препоръката. Ето, както спазих и препоръката за мазнините. Тази вечер си приготвих омлета с краве масло, както беше споменал пича по-отгоре с мазнина в твърдо състояние. Само ми кажи, под изречението, по-нормално хранене какво имаш в предвид? Прекалявам ли с нещо или пък пренебрегвам друго?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1