06.02.11
16:56
Здравейте!Тренирам от година и нещо и вече ми е мерак да се оформя хубаво.Нито съм огромен,нито съм слаб и мъничък.На 17 години съм,75 кг,180 см.Просто искам да ми кажете според вас как най-ефикасно се прави хубав релеф.И ако може да ми препоръчате някаква диета,или по-точно да ми дадете съвети как да се храня.По принцип ям супер много сладко,вафли,шоколади и всякви такива НЕполезни глупости по много,но от няколко месеца започнах да се ограничавам.
Последните няколко месеца тренирах по тази програма,ииииии даже качих 4 килограма.Но при положение,че преди,по време и след Коледа съм ял като свиня по 7-8 пъти на ден няма как :)
сладкото го намали до минимул, дори ако можеш го спри !
за релеф основно: 1.НВД( нисковъглехидратна диета ) 2.Серии с по-малки килограми, но повече повторения 3.Кардио!
Дано съм бил полезен ! :)
Говориш за релеф, но за да се стигне до него е добре да има натрупана мускулна маса. В противен случай може да не ти допадне резултата. Но щом за релеф питаш - спри сладкото, като цяло намали въглехидратите и увеличи кардиото (най-добре сутрин на гладно). НВД е само един от начините, но и с РБД се постигат добри резултати (зависи от много фактори). Повечето повторения нямат особена връзка с релефа.
Не съм огромен,нямам излишна маса.Но пък не съм и клъощав.Идеята ми е да си оформя корема,гърдите и гърба.Ръцете ми са даже малко по-напомпани от другите части от тялото.Не казвам,че нямам гърди,гръб или корем.Просто вместо сила и маса,искам вече да ми се оформят хубаво и красиво мускулите хаха :) Иначе аз като започнах да тренирам бях доста по-слабичък и за известно време качих килограми и в момента съм перфектен в това отношение.Между другото може ли да ми предложите какво да правя за да си стопя паласките,че покрай зимата ми се натрупа малко мазнина там...Мерси!
Вече ти предложих - режеш въглехидратите и увеличаваш (или започваш) кардио.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.02.11 21:30.
03.10.13
21:24
Здравейте!Тренирам от година и нещо и вече ми е мерак да се оформя хубаво.На 15 години съм,60 кг,162 см.Просто искам да ми кажете според вас как най-ефикасно се прави хубав релеф.И ако може да ми препоръчате някаква диета,или по-точно да ми дадете съвети как да се храня:)
03.10.13
23:38
Най - ефикасно е да се прави релеф на 85+ кг.
Диетата е да ядеш повече докато ги достигнеш.