И още една тема за Лост вкъщи ..

29.09.13
23:09

Знам, че има много теми, дори и една точно под моята, но не намерих отговор на това, което аз търся .. мисля да купя такъв лост  > http://www.insportline.bg/1500/Лост-за-набиране-insportline !! Сега не знам дали някой ще ме разбере .. но на снимката се вижда, че лосът се закрепя от едната страна на вратата а от другата се набираш .. та проблема е, че на моята врата точно там където се закрепя .. от другата страна нали се закача за касата но на тази врата точно там дъсчицата или курниза .. не знам как се нарича точно .. няма такова .. в смисъл .. само рамката на вратата е все едно .. и няма къде да се закачи от другата страна ..  гладко е .. няма изпъкнало .. не знам дали ме разбрахте. Та мисълта ми е, дали не мога да закова една по здрава дъсчица и да го закачам за нея ?? Ако някой има точно такъв нека сподели опит :)

29.09.13
23:12

с една дума нямам това .. имам го . но не е изпъкнало и не мога да закачам на него .. та идеята е да закова на него една дъсчица по здрава и да мога да го закачам :)

30.09.13
11:42

Аз бях изправен пред подобна дилема, дали да модифицирам касата на вратата, че да сложа такъв лост или да си взема лост за таван. В крайна сметка, избрах вариант номер 2. Малко повече е занимавката, докато се монтира, но повярвай ми, надеждността при вариант номер 2 е много по-висока. А цената е с 15лв отгоре(с анкерните болтове).

30.09.13
23:52

Да де, но на този плюса му е, че може да се маха :) и не пречи ако вратата е по ниска, защото не се монтира отдоло и като се набираш главата ти отива над вратата .. :)

04.10.13
03:05

Минуса му е, че всичко над петдесет килограма кара алуиминиевити тръби да се огъват и да падаш с трясък на земята. Този модел със захващането за обратната страна на вратата просто не работят. Може би в Китай ( където ги произвеждат ), където средната телесна маса при мъжете е 60кг те работят, но в България просто не стават.

Ориентирай се към лостовете с перманентно захващане ( анкерни болтове ), защото с тях поне ще можеш да се набираш.

Тези магазини са доста тъжни, да искат подобна сума пари за кухи железни профили. Много по-евтино и издръжливо решение, ще бъде да намериш някой заварчик и да му поръчаш да ти направи модела на лоста. Трябва ти един дълъг профил ( ти си преценяваш дебелината ) и към него се заваряват две къси ( с разстояние между тях според твоят физиологичен хват ), за да правиш бицепсово набиране с вътрешен хват.

Нещо такова трябва да се получи:

http://wall-mounted-pull-up-bar.info/wp-content/uploads/2012/01/aximum-Muscle-Trainer-Wall-Mounted-Pull-Up-Chin-Up-Bar-1.jpg

04.10.13
09:34

.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1