Екранни имена + повече от една регистрация

04.10.13
17:58

Здравейте!

От известно време ми се върти в главата една идея, свързана с екранните имена на потребителите във форума.
Първо за тях в момента няма изискване за уникалност и има потребители с повтарящи се екранни имена. Според мен това е дезориентиращо и би следвало да се промени. Всъщност може и да има такова изискване, а някои колеги да го заобикалят чрез подмяна на букви на кирлица с такива на латиница и обратното, което също не е добра практика, но май технически ще е трудно да се ограничи. Така или иначе не това е основното в тази тема.
По-голямо главоболие са “променливите” никове. Според мен смяната на имената след първоначалната регистрация не бива да се допуска, освен по изключение и направена от модератор/администратор. Някои потребители си сменят ника (заедно с аватара) през месец-два и при всяка смяна буквално трябва да гадая с кого говоря, като понякога не се досещам веднага. Модераторите вероятно виждат IP адресите, но не и останалите от нас.
И накрая по ред причини ми се вижда неудачно да се допуска и толерира използването на няколко различни регистрации от един и същ потребител. Явно е, че това е породено и стимулирано от системата за лайкване на постове/теми, но не виждам проблем служебно да се премахнат дублираните регистрации. Това няма да намали реалния брой потребители, а даже напротив - ще даде по-точна представа колко всъщност са те.

04.10.13
20:17

С две ръце и три крака покрепям горенаписаното! Добавям обаче и ограничаването на профилите. То бива анонимност, ама чак пък толкова.. айде, да можеш да си ограничиш снимките примерно, но активността ти, или какво пишеш..

Смятам, че ограничаването на профила е въпрос на личен избор и всеки има право сам да избира за себе си:)  Не че на мен лично ми пречи да ми се вижда активността и т.н., но ако някой друг не желае - защо да няма правото да си сложи рестрикция? Хубаво е, че има избор специално в това отношение.

Адриана, за друго говорим в момента.

В момента всеки потребител има (условно) account name и display name.
Форумният софтуер позволява display name да бъде променяно от потребителя.

Не одобрявам тази възможност.
Тя създава условия за заблуда и подвеждане на останалите потребители.
Мисли се преди да се пише, а не след това. Регистрирането с име от рода на kvartalna_batka, zviaraaaaaaaaaa и подобните показват ясно несериозното отношение на съответния човек към форума и неговата идея. За да съм по-кратък, ще фиксирам моето мнение за нещата:

1 човек = 1 акаунт = 1 псевдоним (без право на промяна, освен по преценка на екипа)

Боби, ако имаш съмнение за multi-accounting, просто пиши на някой от екипа.
Аз лично мното обичам такива тарикатски номерца от селски вечеринки.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.10.13 22:18.

казано от Boby_ на 04.10.13, 17:58:

И накрая по ред причини ми се вижда неудачно да се допуска и толерира използването на няколко различни регистрации от един и същ потребител.

Това е против условията за ползване и всички дублирани акаунти, които засичаме, ги блокираме. Ако имате сигнали за такива, пишете ни, за да реагираме своевременно.

казано от Кольо Пияндето на 04.10.13, 22:14:

Адриана, за друго говорим в момента.

Моят пост е по отношение на втория коментар, няма нищо общо с първия:) Представи си и аз знам какво е account name и display name.. а с първия пост съм съгласна, затова и не съм го коментирала..

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 04.10.13 23:23.

Сарказмът е неуместен и лишен от основание.
Предметът на дискусията е уточнен в мнението на Боби.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1