Aлергия към мухъл ?!

fire.is.my.nature

06.10.13
16:52

Здравейте, реших да пусна нова тема, понеже в дневника ми едва ли ще го видят много хора :)

След като от няколко месеца имам ужасни проблеми от време на време с подуване на очите, зачервяване и понякога са доста по-силни (сърбеж по цялото тяло...) ходих на лекар и установих, че имам алергия към Мухъл! Е, нищо чудно, аз вкъщи си имам, а и по библиотеките със сигурност.

Въпросът ми е... някой случайно имал ли е този проблем? Изглежда съм я развила наскоро, защото преди не ми е ставало така.
Дали мога да се справя и без тъпчене с кортизон(миналата седмица бях в спешното, щото почти не можех да дишам и виждам и от тогава съм на най-силния вид кортизон + спрей за носа)? Вкъщи ще се ремонтира и ще го махна, ама като съм в университета, библиотеката, които са бая стари сгради няма как да го повлияя... Има ли някакви натурални лечения за това?

По-чисто от моето хранене може, ама би ме изкарало извън баланс, аз не ям никакъв джънк и почти никакви алергени. Малко съм отчаяна.

Темата беше редактирана от fire.is.my.nature на 06.10.13 16:54.

06.10.13
17:42

Аз се лекувах с  класическа хомеопатия :) без абсолютно никакви други препарати.

Проблема ти главно е породен от това, че имаш мухал у вас, в помощението, където спиш и т.н. Не мисля, че мухалът в библиотеката, в която се съмнявам да висиш по цял ден, ще бъде толкова голям проблем.. Лично аз не съм имала такъв проблем, но преди време имах една позната, която имаше такава алергия. Просто направиха ремонт в тях и нещата се оправиха, но все пак всичко е строго индивидуално..

fire.is.my.nature

06.10.13
22:48

Ми проблемът е всъщност, че в библиотеката има мухъл, а вкъщи съм от 1 месец (преместих се септември), в предното жилище нямаше. Демек съм я развила не от вкъщи. Другият проблем е, че общо взето не ми се обяснява колко седя в нея, трябва да използвам думи като постоянно...
Питах случайно ако някой знае някакви билки... Джулс ти какаво имаш предвид под хомеопатия? Някакви отвари ли?

06.10.13
23:10

Йооо! Бих те посъветвала в къщи да изнамериш къде е гадния мухъл и да го третираш с препарат или алкохол (от аптеката), също е препоръчително редовно да се проветрява помещението, за да може гадните гъби да не се разпространяват още повече. Ако има вече мухъл в сграда (дали ще е в твоята стая или в библиотеката) се отстранява адски трудно, щото колкото и да го търкаш и с каквито и да е средства пак се появява. Единствено як и дълбок ремонт оправя работата.
Ти нали беше в ДЕ? Там ако се докаже, че заради това имаш здравословен проблем даже можеш да осъдиш наемодателя ти. Казвам го от личен опит (макар и до съдене да не се стигна). За лекарства не те съветвам, просто намери къде е “огнището” на гания шимел и кажи веднага на хазяите или там на съответните хора, които стопанисват жилището (не знам в общежитие ли си или приват).

06.10.13
23:42

Прочети някоя книга за класическата хомеопатия,няма общо с отвари.:) Ще ти се наложи да се свържеш с класически хомеопат,не може да се лекуваш сама :)
МухЪл,влага,плесен и прочие има навсякъде и дори да ги премахнеш у вас с препарати,които съсвем не са безвредни ;),утре ще попаднеш някъде,където също има и пак ще ти дразни организма,така че смело излекувай проблема в дълбочина :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1