усвояване на белтъци

24.10.05
21:19

Хора колко максимално количество протеини мога да усвоя на едно ядене?Защото на едно ядене за вечеря изяждам 400гр месо.Та въпроса ми е дали ще усвоя белтъците изцяло или ще се похабят част от тях. :roll:

24.10.05
22:13

[quote author=“VictuS”]Хора колко максимално количество протеини мога да усвоя на едно ядене?Защото на едно ядене за вечеря изяждам 400гр месо.Та въпроса ми е дали ще усвоя белтъците изцяло или ще се похабят част от тях. :roll:

Доста голяма част няма да усвоиш. Яж 200 грама и то минимум 3 часа преди лягане, даже и повече от 3. А щом имаш  възможност да ядеш по 400гр  месо на 1 ядене, защо не ги разделиш на 2 яденета- през деня?Е, ако си 130-140 кг., 400 гр. е добра дажба за теб за нощно хранене.
По-здрав

24.10.05
23:50

Ами защото се храня на студенстки стол и за това ще ми е по-трудно.Но ще се опитам да го оправя.А иначе съм 85 кг и сметнах,че ми трябват около 140-150 гр. протеин,но нз как да си ги набавя.Направо ми е невъзможно :(

25.10.05
07:13

Не я слушай яж си и тва е.За да станеш по-голям трябва повече ядене :roll:

25.10.05
07:24

Аз съм чувал нещо до 50г белтък на 1 доза наведнъж можело да се усвои, незнам до колко е вярно. Дори и да не е , замисли се защо се пие по на често по малко =) не е ли по-лесно за един културист да изпие всичко наведнъж и да не го мисли за целия ден =).

25.10.05
10:32

[quote author=“VictuS”]Ами защото се храня на студенстки стол и за това ще ми е по-трудно.Но ще се опитам да го оправя.А иначе съм 85 кг и сметнах,че ми трябват около 140-150 гр. протеин,но нз как да си ги набавя.Направо ми е невъзможно :(

За 85 кг тегло ти трябват (85 х 2,2) 187-190 г белтъчини. И наистина 400 г месо на хранене са много, особенно за “нестимулиран” метаболизъм! Идеалното е 6 пъти по 30 г, така в кръвта ти ще има постоянно строителен материал. Носи си панерчета и си заделяй половината от храната на стола за по-късно. Аз самият като студент така правех.

За да си набавиш достатъчно белтъчини без да заприличаш на лоена топка спасението е само в протеините на прах!

25.10.05
13:56

Просто ако дигаш тежко трябва да хапваш тежко така, че ти си прецени.И все пак месото(особено червеното) не е само белтъчини.В него се съдържат доста важни елементи.Така, че не обръщайте работата само на протеини :oops:

25.10.05
14:00

[quote author=“Azrod”]Не я слушай яж си и тва е.За да станеш по-голям трябва повече ядене :roll:

off/между другото съм от мъжки пол, но незнанието ти мога да си го обясня с факта, че си от 1 ден във форума и не си се сетил, че всеки има профил и при съмнение можеш да направиш справка за повече инфо там. Иначе мнения си взел да трупаш- 5 за броени часове.Особено горецитираното ти е много полезно на човека в отговор на конкретния му въпрос/ off

Victus, ако само вечер можеш да си вземаш пилешко от стола, прави така- купи си повече порции и си пази 1-2 за другия ден-за дневните хранения. Така ще си разпределяш храната, без да има голяма загуба на протеин.
Поздрав

25.10.05
14:22

Благодаря за отговорите.И един  въпрос към nikolaBULL :дори в дните,когато не тренирам пак ли трябва да приемам такова количество белтъчини? :roll:

25.10.05
14:38

[quote author=“kara”][quote author=“Azrod”]Не я слушай яж си и тва е.За да станеш по-голям трябва повече ядене :roll:

off/между другото съм от мъжки пол, но незнанието ти мога да си го обясня с факта, че си от 1 ден във форума и не си се сетил, че всеки има профил и при съмнение можеш да направиш справка за повече инфо там. Иначе мнения си взел да трупаш- 5 за броени часове.Особено горецитираното ти е много полезно на човека в отговор на конкретния му въпрос/ off

Ще ме извиняваш :oops: Еми че не е ли полезно! Ако иска да расте повече ще яде повече, а ако не иска да расте няма да яде.Ти кво повече искаш да му кажа на човекапри условие, че ти му беше обяснил “Доста голяма част няма да усвоиш” така, че моето беше просто съвет :wink: Ако иска да расте мощно ще трябва и да яде по мощно-от това всеки с акъла си може да се сети, че ако тренира зверски и иска да качи маса тея 400г месо няма да са му в много.И тука искам пак да напомня, че месото не е само протеин така, че кво ти пука колко ще усвоиш 8)

MO

25.10.05
16:26

Пич, напомняш ми за един случай, когато опуках 1200 грама телешки стек..с един приятел - два стека 2400 грама телешка пържола. Супер!

И не, не се усвоява целия приет белтък. Телешкото съдържа около 20% протеин, освен това е богато на креатин, глутамин и аминокиселини. Най-добрия приятел на културиста. Обаче има и минуси -разгражда се бавно. Тоест поемайки голямо количество си забавяш метаболизма и увеличаваш инсулина. От това се дебелее. Съдържа доста мазнини - когато организма е пренаситен с белтъчини, всички мазнини се отлагат “за после”.

Така че прави са хората - 2 пъти по 200 грама е по-добре от един път но 400. (което не значи че аз правя така..)

25.10.05
18:34

[quote author=“VictuS”]Благодаря за отговорите.И един  въпрос към nikolaBULL :дори в дните,когато не тренирам пак ли трябва да приемам такова количество белтъчини? :roll:

Разбира се, VictuS , защото мускулите растат не когато си в залата, а извън нея. Когато тренираш просто създаваш стрес на тялото, а след това, отговаряйки на стреса, тялото расте!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1