Дневникът на Лили

Темата е заключена.

Здравейте,реших и аз да си направя дневник,за да мога да следя прогреса си /силно се надявам,да има такъв :D /,а и да чуя вашето мнение и съвети.
Накратко за мен- 40 години/лелеее/ ,ръст-177см., 65-кг.,талия-82см,ханш-96см.
Цел-да поизчистя мазнините,да оформя дупето и краката,корема.Изобщо да стегна и да “покажа’ мускули,които са се покрили :D
От седмица спазвам хранителен режим,като храната ми се състои главно от пиле,риба,салата,кисело мляко и овесени ядки.
Резултата е -1кг.
Направих вече 2 тренировки във фитнеса/за пръв път влизам във фитнес/.Иначе от 3 години постоянно спортувам,като основно бокс.Ходила съм и на спининг,канго джъмпс.Както се вижда все кардио и от личен опит се убедих,че от кардио мускули не се правят.Постига се някакво стягане,но не и релеф.Така,че реших ,че имам нужда от промяна.
Та за тренировките-
ДЕН ПЪРВИ :гърди,рамене ,трицепс

10 минути крос тренажор

на машина за гърди-1х20;1х15;3х12
флайс с дъмбели-3х15
лежанка-3х15

издърпване на прав лост към гърди-1х30; 1х25; 1х20
разтваряне на дъмбели в страни седеж—1х20; 1х15; 3 х12
избутване на дъмбели от седеж нагоре- 3 х15
издърпване на крив лост към гърди- 1х20
разгъване на скрипец прав-1х20 ;1х 15; 3 х 12
разгъване с дъмбел зад врат-4 х12
френски преси-3х 12
30 минути -пътека

на следващия ден,не успях да стигна до залата

ДЕН ВТОРИ- Гръб,задно рамо,бицепс

10 мин. пътека

скрипец към гърди от седеж- 1х25; 3х15
скрипец към гръб от седеж-1х20;3х15
скрипец към корем-1х20;3х15
хипер екстензии-3х20

разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон -3х20
същото от седеж -1х20;3 х15
на машина за задно рамо - 3х20

сгъване със щанга,прав-1х20; 1х15; 3 х12
последователно сгъване с дъмбели-3х15
скотово вдигане-3х15
30 минути пътека

Резултата е нечовешка мускулна треска :D Днес ще тренирам за крака,дупе и прасци и утре вече ще ми трябва помощ,за да се придвижвам.Но това е положението.
ДА не забравя за добавките- омега-3,6,9 ;opti-woman ;протеин -след тренировка и вечер преди лягане;аминокиселини и Л-карнитин -преди тренировка.

Такааа... Продължавам с храната за днес,която ми се струва, е доста малко
закуска - 1 кисело мляко и 50гр. овесени ядки
обяд -100 гр. пилешко филе и салата от китайско зеле и краставици
след обед- 1 пилешко шишче 100 гр. и салата от моркови
мисля сега да хапна една пилешка супа и по-късно една пъстърва със салата от моркови

тренировката за долната част мина доста добре ,доволна съм :)

разгъване на машина+сгъване на машина 3х15
ходещи напади -3х15
бг клек -3 х 12
махове назад с тежест -3 х15
клекове с лост- 3 х 20
от лег избутване таза нагоре -3 х 20

по-леко днес,че направо ме беше страх :)

19.09.13
20:17

Бих те посъветвал да си започваш с клека.

Днес по програма кардио.Предпочетох да отида на канго,вместо пътеката.Доста вода изтече :) 

Сутринта нямаше закуска,само 2 кафета с кафява захар.
преди тренировката аминокиселини,след нея -протеин.

Обяд - пилешка супа и половин пъстърва със салата.
Нещо нямам апетит /чак не е за вярване /.
След обяд -половин парче шоколадова торта
вечеря- малка свинска вратна пържола и домашна лютеница с боб , 1 филия хляб
късна вечеря-50 гр. пилешко филе и лютеница с боб
2 таблетки Омега
Нарочно изядох тези въглехидрати,ако могат да ми предизвикат някакъв апетит,щото от 4-5 дни никакъв го няма.Да видим дали ще подейства :)
Май съм си претренирала ръцете,болят ме сухожилията и лявата китка.Дали да не ги намажа с нещо?

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 21.09.13 12:16.

Днес тренировка няма. Така ме боли всичко,че не смея да седна за повече от 10 минути,защото после няма ставане :)

Закуска-50гр. овесени ядки с чай и малко канела
2 таблетки опти-уомен

чай от коприва

обяд-150гр. пилешко филе,салата от 1 домат,малко китайско зеле

2 квадратчета шоколад

80гр.кашкавал,1/2 кисело мляко-1,5%

250гр. баница -домашна със сирене,яйца,кисело мляко и много захар (blush)

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 21.09.13 19:38.

21.09.13
22:43

Напиши Румяна Илиева в интернет мисля ,че ще  ти хареса на 100%, доло горе е , колкото теб и ще я харесаш  ,защото е много положителен човек и помага на хората може да се обърнеш към нея има и платени и безплатни упражнения и диети дори аз си правя сутрин някои упражнения на гладно и са страхотни ,защото са много кратки ,но в същото време много действат  за тялото :)) само ще кажа ,че с нейна помощ може за 1 месец да не се познаеш ти си преценяваш .Успех!

Мнението беше редактирано от Athletic на 22.09.13 15:23.

Да,знам за нея :) Но сега тренирам по една програма и смятам да я следвам. Благодаря все пак :)

Днес съм малко по-добре,движа се по-свободно :)
Сутринта на гладно - 120 коремни преси
закуска- 50гр. овесени ядки с вода и канела /кучо ги дояде :) /
обяд- пилешка супа с 1 сухар
следобяд- 2 парчета пица /много тънко тесто,само прошуто и кашкавал/
вечеря-зелена салата с пушена сьомга и сьомга на скара с пюре от спанак
преди лягане ще има доза протеин и 2т. омега

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 22.09.13 21:20.

Днес -тренировка :)
Гърди,рамене ,трицепс
Храната е тотално омазана.Сутринта закусих само препечена филия с кашкавал,излязох набързо,защото се успах.Следващото хранене беше чак в 18.30-свинска вратна пържола и един голям домат,15 шам-фъстъка.
след това около 150гр. баница /свърши най=накрая/.
10гр.сурови слънчогледови семки.
Преди лягане -доза протеин и 2 т. омега

Мисля да се върна и към бокса,защото мноооого го харесвам.Върти ми се в главата нещо от сорта на 3 пъти фитнес,2 пъти бокс/през ден/.Дали няма да ми дойде в повече кардиото обаче?

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 24.09.13 07:49.

Ако ти дойде, просто не прави кардио, когато ходиш на фитнес:) Или прави 10-15 минути, но интервално

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 23.09.13 19:11.

Да, няма да правя кардиото в края на тренировката във фитнеса.А интервали правим много в бокса. Благодаря!

Днес тренировка няма.
100 коремни преси на гладно.
кафе
Закуска - палачинка от 50гр.овесени ядки ,3 белтъка и 1 жълтък,малко канела и много тънко намазана с мед.Много ми дойде,не я изядох цялата.Половин час след това 1т. опти-уоман.
обяд- 150гр. пилешко филе ,лютеница /домашна/-нещо ми омръзнаха доматите :)
3 парчета шоколадово руло
кафе
вечеря- 2 телешки кюфтета /около 150гр./ ,салата от кит.зеле,краставица и 10гр.слънчоглед.
късна вечеря- протеин с кисело мляко ,2т.омега

Вчера ми казаха да не пия опти-уоман ,защото имат завишено съдържание на йод и не се препоръчвали при проблеми със щитовидната жлеза/аз имам такива/.Разгледах и другите,които се предлагат -е всички имат много йод.Да препоръчате нещо?

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 24.09.13 22:43.

Добро Утро !!!
Днес- 100 коремни преси на гладно ,за отскок :)
закуска-кисело мляко с 50 гр. овесени ядки
обяд-2 телешки кюфтета , 150гр.краставица
аминокиселини
тренировка -гръб,задно рамо,бицепс
направих си кардиото :)
доза протеин
следобяд-телешко варено ,50гр. хляб
вечеря-150 гр.свинско месо,салата от домати и краставици
2 препечени филии с масло и мед , 2т. омега

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 26.09.13 12:46.

Размисли: Да се оплача -много съм разочарована от себе си.Откакто започнах с фитнеса осъзнах,че съм загубила силата си.Не мога да направя една цяла серия от 15 повторения с гира 3кг. (dull)  На десетото повторение още, ръцете ми стават кашкавалени.Започват да се кълчат наляво -надясно,направо ужас.И това е причината да ме болят китките,явно.
Станала съм мекотело (nbad) .

Днес - бокс :) е много го харесвам този спорт! Защо ли, като малка,
нашите не са ме завели в залата  :)
Закуска -40гр. овесени ядки с вода и канела
тренировка-преди тренировката амино-киселини,след нея протеин
обяд-2 телешки кюфтета,салата от домати и краставици,40гр. сирене
2 филий с масло и мед
17.00-телешко варено
20.30-150гр. акула /мммм/ ,салата от домат и китайско зеле
1/2 доза протеин с 50гр. кисело мляко
2т. омега

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 27.09.13 00:56.

Днес тренировка няма.Чувствам се изморена и затова реших да си дам почивка.
кафе с кафява захар
Закуска-омлет от 2 яйца,35гр. сирене и 15гр. масло
1т. опти-уоман 
кафе с кафява захар
12.30-телешко кюфте +50гр.кашкавал
голяма чаша зелен чай ,с лимон и малко мед
16.30-супа топчета
До тук добре .... и се започва 1 шоколад ,1суха паста,4 обикновени вафли,1 кисело мляко 
2т. омега

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 28.09.13 08:34.

Днес тренировка за долна част:
10 минути -пътека
разгъване на машина+сгъване на машина -3х15
клек с лост 10кг.- 4х15
махове назад с тежест 2кг.-3х20
ходещи напади-4х 15
от лег-избутване таза нагоре с 5кг-3х20
махове назад от колене-3х20
адуктор машина-3х30 15кг.
абдуктор машина -3х30 20кг.

20 минути -пътека 

Храната малко я обърках днес.
Сутринта си направих каша от 50гр. овесени ядки с чай,сурови ядки-15гр. и канела.Само,че изобщо не бях гладна/след снощните вафли (blush)  /,така че взех само 2-3 лъжици от нея.Разтворих си амино-киселините  и отидох на тренировка.След нея изпих протеина и 1час след това бях озверяла от глад.Като се прибрах изядох овесената каша и още 160 гр. свинско месо,и 6 бисквитки “Престж”.В резултат корема ми се поду ужасно,червата ми къркореха като цяло блато жаби. А довечера имам излизане,но там ще внимавам.Само месо със салата и 100гр.алкохол,максимум :P

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 28.09.13 17:57.

Храната за вчера няма да я описвам изобщо  (blush) .Цял ден бях при баба ми на гости,така че смятам е ясно какво се е случило с хранителния ми режим.Тренировка нямаше.
За днес-тренировка.Гърди,рамене,трицепс.
10 мин -пътека
1.лежанка -3х15 с 10кг.
2.на машина за гърди-1х20;1х15;3х12 с 10кг.
3.флайс с дъмбели-3х15 с 3кг.

издърпване на лост към гърди-1х20;2х15,мисля,че е 8кг,но може да е и 10кг,не съм сигурна
разтваряне на дъмбели в страни-1х20;2х15 с 2кг
избутване на дъмбели напред-4х12 с 4кг.
избутване на дъмбели нагоре от седеж- 3х12 с 4кг.

издърпване на лост към гърди -1х15

разгъване на скрипец прав-1х20;1х15;3х12
разгъване на скрипец с двойно въже-4х12
скрипец с единично въже- 3х12
женски кофички - 3х12
пътека-30 мин.

Храната :

амино-киселини преди тренировка,протеин след това
1. 40гр. овесени ядки с вода,10гр. сурови ядки/микс/,канела и 1/2 лъжица мед
2. 20гр. ядки
3. супа топчета
4.150гр.акула+150гр. домати+50гр. грозде
1/2 шоколад /ей, няма спиране /
2т омега,1т. опти- уоман

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 01.10.13 13:35.

Днес тренировка -бокс
Накрая завършихме с няколко упражнения :
1. качвах се върху 3 степера с 2 пудовки х 5 кг. 15сек. катерене,15сек почивка ; 5 серии
2.клекове със същите пудовки 20сек. клек-20сек почивка ;5 серии
3.планк -20сек.,след това без да се отпуска тялото,се завъртам за страничен планк-20сек,и след това и на другата страна -20сек.
от това упр. направих 3 серии,като втората беше х15сек,третата х 10сек.

Храната:
сутринта нямаше закуска
преди тренировката-амино-киселини,вит.Ц,диаспорал
обяд-1кюфте,1кебапче,1 малка свинска пържола и салата от домати и краставици
следобед - супа топчета
вечеря-150гр. акула + салата от домати и краставица
доза протеин с кисело мляко
2т. омега

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 01.10.13 22:56.

ЗА днес тренировка за гръб,задно рамо и бицепс

пътека -10мин.
придърпване на скрипец към гърди-1х25;3х15 с 20кг.
придърпване на скрипецкъм гръб-1х20;3х15 с 15кг.
придърпване на скрипец към корем-4х15 с 10кг.
хипер екстензии за кръста -3х20

разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон -3х20 с 3кг.
разтваряне на дъмбели в страни от седеж -3х15 с 3кг

бицепс
сгъване с лост-1х15;3х12 8кг.
последователно сгъване с дъмбели-3х15 3кг
чукове -3х15 3кг.

степер-10 мин;пътека-20мин.
амино-киселини ,протеин

Диаспорал,вит.Ц

Храната -
Станах по-късно ,така че към 11.30 изядох 2 бъркани яйца със 30гр. кашкавал.
Следващото хранене чак в 18.00-200гр. свинско месо салата от домати и краставици +15гр.ядки 
Вечерта-2 обикновени вафли и 1 филия с масло и сладко

Нищо не коментирате,нито храна,нито тренировки.Да разбирам ли ,че се справям чудесно :P :D

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 02.10.13 23:27.

Този прозорец без храна от 11:30 до 6 ..... и евентуално,ако приемем, че това ти е последното хранене в 18:00 - до сутринта, нещо не ми се нрави особено и то в ден за тренировка. Калориите ти ми се виждат малко като цяло.. специално за този ден говоря. До колкото виждам и фастинг не правиш, демек не е много обосновано поне за мен:) И съдейки по храненето ти в другите дни, което си е нормално и няма такива прозорци - гледай да избягваш да пропускаш хранене и да си оставяш толкова големи прозорци без храна, да приемаш толкова малко калории - забавяш си метаболизма и го караш да складира мазнини, а едвали целта ти е такава. Приемай си необходимите калории за деня

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 02.10.13 21:55.

Да,по принцип знам,че не е добра идея,но така се случи. И естествено, вечерта компенсирах и то със сладко.
Благодаря за включването :)

Днес тренировка няма. Сутринта на гладно-120 коремни преси.
закуска-40гр. овесени ядки+20гр.сирене+1ч.л. кафява захар+канела 
1т. опти-уоман
обяд-100гр. пилешко филе+салата от домат,краставица и китайско зеле
следобяд- палачинка от 2 яйца,1 доза протеин,1к.л. кокосово масло и намазана с 1ч.л. мед /не беше особено вкусно :) /
печено пиле с 3 лъжици ориз и кисело зеле
и вечерта пак свинщина -тоблерон, милка-криспело-6-7бр.
2 т. омега

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 04.10.13 10:22.

За вчера-без тренировка,само 100 коремни преси на гладно.Храната беше ок,само може би малко като калории.Поне нямаше сладко,а бях на РД и отказах даже тортата :)
Днес станах късно :)
закуско-обяд - 2 филии Вита с кашкавал/на фурна/, кисело мляко 2%

05.10.13
22:04

Здравейте!
Поръчах си програма при Биляна Йотовска, целта ми е сваляне на 4 килограма.Висока съм 159см и съм 47 кг.Винаго съм била 43 кг, но се отпуснах напоследък и за месец качих 4 кг.Програмата ми е почти 1 към 1 вашата.не съм я почнала още.Как мислите дали ще успея да вляза във форма, тъй като не съм много кг и последните няколко кг се свалят най - трудно.

Да,ще успееш :) Спазвай хранителния режим и тренировките и ще стане.За около месец свалих 3-4 кг. като дори не съм го спазвала на 100% /то се вижда и от дневника/

Тези дни не съм тренирала,по-точно от сряда.Храната също никаква я няма. Килограмите са -2кг.Утре се надявам да се замъкна до залата най-накрая,защото не се харесвам такава безволева .Рядко ми се случва,но просто ситуацията е такава.

Мнението беше редактирано от лиляна спасова на 07.10.13 18:01.

07.10.13
19:31

Здравейте!

Благодаря за отговора!Почваме да действаме! :)
Искам да ви попитам какво мислите за добавките Л - карнитин, липо - 6, и протеина на прах :) Никога не съм ползвала такива неща.Ако някой има опит , нека  сподели :)Принципно са ми препоръчани заедно с програмата за хран. и трениране.Без тях ще имам ли успех?

Благодаря и Успех!

:)

Ще има успех и без тях, но с тях ще бъде по-бърз и ще направиш още по-активен метаболизма си. Специално за протеина на прах - освен ако не си вегетарианка, на този етап може би ще ти е излишен разход. Можеш да си набавяш достатъчно протеин от месото, яйца и т.н.

Л-карнитин пия,преди тренировка.И на мен ми препоръчаха фат бърнър/ако липо 6 е фат бърнър/,но не посмях да го взема,защото има твърде много кофеин,а за мен той не е препоръчителен.Дали ще действа и без тях,може би.Зависи дали си тренирала досега или сега започваш.Ако сега започваш мисля,че и без тях ще се справиш.Може да ги включиш на по-късен етап,ако стигнеш до плато.

08.10.13
22:09

Здравейте!

Благодаря отново за отговорите! Супер сте!През последните години тренирам вкъщи и от време на време , фитнес.Като дете и тинейджър съм тренирала по - серизно.Мисля да си направя дневник да споделям  опит и да чуя мнения :)По програма след фитнес тренировката имам протеин на прах и преди лягане също, с какво като нормална храна мога да го заменя?

Благодаря!
:) :) :)

След тренировка можеш да си хапнеш съвсем спокойно месо със салата, но не веднага - поне 40 минути трябва да са минали. За вечер преди лягане - можеш да хапнеш малко извара в случаи, че обичаш

Днес- тренировка.Тъй като не съм в кондиция,решихме с инструкторката,че ще направим една лека кръгова тренировка с леки гири и собствено тегло.Лека-лека,вече я усещам на дупето :)
Храната и нея я няма никаква
сутринта-1/2 банан ;2 кафета с кафява захар
аминокиселини преди и доза протеин след тренировката
печено пиле със зеле и ориз
доза протеин преди сън и 2т. омега

Вчера тренировка нямаше.Но усещам мускулна треска от предната тренировка.Не е някаква страшна,колкото да усещам ,че нещо съм правила :)
Храната пак е малко,но...
сутринта 2 кафета със кафява захар
обяд-суши мммм
вечерта-телешко варено
2т. омега

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1