09.10.13
20:41
Теглото ми е 60 кг на 17 години съм и съм висок 178 см. Тренирам от около месец в залата като разделям групите мускули по следния начин: 1- гърди бицепс 2- гръб трицепс 3- рамо трапец на четвъртия ден правя крака и почвам от начало тренировките това правилно ли е ? И приемам всякакви съвети за програма упражнения и всичко останало .
казано от anton todorov на 09.10.13, 20:41:
Теглото ми е 60 кг на 17 години съм и съм висок 178 см. Тренирам от около месец в залата като разделям групите мускули по следния начин: 1- гърди бицепс 2- гръб трицепс 3- рамо трапец на четвъртия ден правя крака и почвам от начало тренировките това правилно ли е ? И приемам всякакви съвети за програма упражнения и всичко останало .
Категорично това не е правилно.
09.10.13
20:58
ами предложи какво точно да направя
1.Изготвяш си хранителен режим (или взимаш на готово от сайта).
2.Почваш кръгова тренировка 3 пъти седмично с базови упражнения.
09.10.13
21:21
аз нея я правих преди това доста време само че не в зала а в нещо като домашен фитнес с лежанка лостове и дъмбели ... а и преди това имам още малко опит в залата с подобна тренировка . Сега вече започнах разделените тренировки . Прочетох доста статии преди да си комбинирам по този начин тренировките но не знаех дали ако тренирам 7 дена има проблем .. След като се оказа че е така кажи как да ги разпределя ако можеш ?
И да си минал напълно през кръговите тренировки, то започни с тридневен сплит поне - гърди/бицепс ; гръб/трицепс ; крака/рамо. Наблегни на основните упражнения - клек, тяга, лег, гребане, военна преса. Ако можеш да се набираш и да правиш кофички също ще ти е от голяма полза.
09.10.13
21:35
Благодаря ти много . Понеже съм нов имам страшно много въпроси, но засега ще питам само след като направя 3 дена от това което ти ми даде 1 почивам и после пак ли ?
Как 3 дена и 1 почивен ве? 3 дена за цяла седмица, тоест през ден (понеделник, сряда, петък).
09.10.13
22:44
Младеж, тренирай си по твойта програма.Не е грешна !
казано от Dimitar Kostadinov на 09.10.13, 22:44:
Младеж, тренирай си по твойта програма.Не е грешна !
Тя че не е грешна - не е, ама не е за стажа му.
10.10.13
01:02
Аз ако бях на теб щях да се се спра на нещо просто и доказано ефективно.Разделям си тялото на 2 части - горна/долна и си цепя стабилно ,без дори да се притеснявам ,че не изпълнявам упражнения като сгъване за бицепс и разгъване за трицепси,като ще се насоча към базови движения(горе са ти ги описали),при възможност и с допълнителна тежест за набиранията и кофите.
Както каза един човек от форума ” сплита ще те отведе далеч,но не е най-доброто за теб в началото” Е ,това също е сплит ,но много близък до кръговото трениране.
Моето предложение:
Гърди,Гръб,Рамо,Бицепс,Трицепс
Бедра,Задни бедра,Прасци,Корем
10.10.13
08:26
Подкрепям горното мнение.
А друг съвет, който бих могъл да ти дам е да си оправиш храненето и да тренираш по 3 дни на седмица с хубави базови упражнения, като се стараеш да запомниш правилното им изпълнение, и да не скатаваш от техниката за сметка на килограмите. Първите няколко месеца са критични за тренировките при начинаещите, крият голяма опасност в това да направиш контузия, тъй като имаш голям хъс, а не толкова знания. За сега мисля, че най- удачния вариант е тридневен сплит,а ако наистина настояваш четиридневен:
Пон-Гърди и бицепс
Вт-Крака
Чтв-Рамо,трицепс
Съб-Гръб, трапец
Корема го вмествай, където ти е удобен.
Поздрави! :)
10.10.13
09:24
Благодаря много на всички . Доста различни мнения имате . Целта ми , освен да кача маса, е и да си използвам картата на макс ии затова гледам да тренирам всеки ден . Вариант ли е : 1 ден бицепс гърди 2 ден корем крака 3 гръб трицепс 4 корем крака 5 рамо и трапец и така ... ?