как ще определите какъв вид е тренировката ми?

10.10.13
10:03

Здравейте,тренирам редовно повече от година и бих желала да ви задам няколко въпроса понеже съм сигурна ,че между вас има компетентни.Започвам с 10 минути загрявка на кростренажор или вело.След което започвам да тренирам едно упражнение за бицепс,след това едно за гръб,едно за корем,едно за дупе,едно за вътрешна част на бедрата....всичко това е в една серия по 20 повторения,след това минавам пак същите горе долу мускулни групи,като правя едно за трицепс,едно за рамо,повдигане на краката от лег,външна част на бедра,напади...отново всичко по 20..единствено корема тренирам с 30 повторения,след това повтарям всичко още веднъж......завършвам с кардио...вървене под наклон на 12 процента и 6 скорост около 20 минути подъжам пулс 160.
Упражненията ми за мускулните групи са разнообразни.Бутащи дърпащи,базови,клекове,напади,лицеви опори,упражнения с тежести и с машини. тренирам 5 дни в седмицата. Бих искала само мнение относно структурата на тренировката.Благодаря.

WA

10.10.13
12:45

Това е тренировка тип “боза”.

10.10.13
12:48

казано от Владо на 10.10.13, 12:45:

ти ли си я измислил?

10.10.13
12:57

на жените им трябва да правят единствено клекове щото няма упражнения за гърди /ех да можеше бившата да види ся колко съм културен (dull)

10.10.13
12:59

казано от sisil на 10.10.13, 10:03:

Бих искала само мнение относно структурата на тренировката.

Мисля, че структурата ти на тренировката никаква я няма. Няма логика, няма смисъл, няма файда.
Същото важи за броя повторения, избора на упражнения и т.н. Така че, с една дума - боза :D

10.10.13
13:35

казано от Петко К на 10.10.13, 12:59:

казано от sisil на 10.10.13, 10:03:

Бих искала само мнение относно структурата на тренировката.

Мисля, че структурата ти на тренировката никаква я няма. Няма логика, няма смисъл, няма файда.
Същото важи за броя повторения, избора на упражнения и т.н. Така че, с една дума - боза :D

добре...как според теб се структурира подобна кръгова тренировка? и какви упражнения трябва да се правят

Преминаваш от по-базови към по-изолиращи, като не правиш толкова много повторения в серия.
В сайта има достатъчно кръгови вариации, избери си някоя която ти е удобна и действай!
Поздрави! :)

WA

10.10.13
16:34

казано от sisil на 10.10.13, 12:48:

казано от Владо на 10.10.13, 12:45:

ти ли си я измислил?

Очевидно, такъв злокачествен миш-маш може да бъде сътворен само от женски ръце!
На въпроса ти - не.

10.10.13
20:34

казано от Владислав Андонов на 10.10.13, 15:59:

Преминаваш от по-базови към по-изолиращи, като не правиш толкова много повторения в серия.
В сайта има достатъчно кръгови вариации, избери си някоя която ти е удобна и действай!

Колко повторения да прави ?

10.10.13
20:39

10-12 макс.

казано от Свободомил Затворов на 10.10.13, 20:34:

казано от Владислав Андонов на 10.10.13, 15:59:

Колко повторения да прави ?

В програмите си пише, хората са го казали ;)

11.10.13
01:03

С 5 дни в седмицата няма да имаш мускулно въстановяване , да не говорим че ще ти падне имунната система.
Тренирай 2-3 пъти седмично, а през останалото време си намери друг вид по-щядащ мускулите спорт или просто прави любов.

11.10.13
01:16

Вярно ли? Аз пък не го знаех, явно и мускулите ми също, щото си тренирам по 5 пъти седмично и се възстановявам, а и от както тренирам така, не помпя да съм боледувал.
И защо ли си мисля, че има значение не само колко пъти седмично тренираш, а как?

11.10.13
17:15

Петко, този съвет беше да момичето и за конкретната програма която тя е представила.
Може ли да споделиш ти каква е твоята полза от 5 дни седмично в залата и 3 дни седмично, по скоро ме интересува растежа на мускулите ти с коя програма е прогресирал?

Растеж ще имаш и 6 дни да тренираш, зависи как почиваш и се храниш.

11.10.13
18:42

Да зависи от почивката,храненето и от други фактори които са неизяснени от науката още.Общо взето вкарай клекове в програмата и др базови упражнения.Пробвай да я павиш 3 в седмицата пъти но по интензивна,защото ако тренировката е тип отиваш тренираш леко и си тръгаваш просто не е тренировка.Тренировката е симулация на някаква опасност която се случва с тебе само че контролирана в контролирани условия.Ти буквалн отрябва да се чувстваш сякаш те гони питбул след всеки кръг-задъхана пулс на 160(освенуплахата де :Д).Късмет за въпроси пиши на лично.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1