Лактоза само в пудрата или и в други хранителни добавки?

Здравейте, имам едно много важно въпросче и се надявам да ми отговорите правилно. Лактозата само в пудрите ли се съдържа или я има и в други хранителни добавки ( или по конкретно аминокиселини, глутамин, аргинин ) ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.10.13 09:56.

10.10.13
18:28

Мисля, че присъства основно в млечните протеини и суроватъчните концентрати с не високо белтъчно съдържание. В аминокиселини може би , ако са суроватъчни, комплексни и с не класически активни филтрации на протеина за подобен суплемент. Пример Гаспари и Универсал: Техните комплексни аминокиселини основно са таблетиран суроватъчен концентрат,казеин и малко хидролизат. Логично е да има някакво съдържание на лактоза в тях, ако пък са изцяло изолатни или хидролизатни лактозата трябва да липсва или да има само следи. Изолираните аминокиселини, като глутамин, аргинин не винаги са дериват от мляко, но факта ,че са изолирани мисля е достатъчен да няма наличие на лактоза.

Страхотен отговор, мерси. В момента имам в наличност и почнах да пия ANABOLIC AMINO 5500 na Olimp i Glutamine na Olimp.. ще видим как ще протекът нещата.

11.10.13
10:01

Хидролизираните варианти на протеин и аминокиселини практически не съдържат лактоза затова те са по-добрият вариант за хора с лактозна непоносимост.

DO

13.10.13
20:23

Изолата на НАУ е най-чист от предлаганите, ровех стари теми, няколко съм писал, и нещо не ми беше харесал отначало, но се оказа най-добрия избор. Сега мисля пак да включа някакво количество в стак.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1