Ябълки (2-3 на ден) - полезно или вредно?

11.10.13
13:48

Здравейте,хора! :)) Имам въпрос и моля за сериозни отговори,а не хейтърски и подигравателни.Тъй като не съм много запозната в тази област,ще си позволя да се допитам до вас.Полезно ли е да се ядат по 2-3 ябълки на ден?Защото аз често го правя и се чудя дали не прекалявам.Ям 1 ябълка сутрин и още една да кажем наобяд или следобяд :) Наскоро отслабнах и не мисля,че по някакъв начин по-честата консумация на ябълки ще ми върне килограми или нещо такова.Просто реших да попитам,за да чуя и вашето мнение по въпроса.Отново моля за сериозни отговори!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.10.13 13:50.

ЯЖ ГИ РАЗБИРАСЕ ! НЯМА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ !!!

Модерация: Писането с главни букви не е приемливо.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.10.13 14:03.

11.10.13
14:23

По-добре обърни внимание на някой други храни , които със сигурност може да ти върнат старото тегло.Ябълките са един от най-полезните плодове.Имал съм периоди , когато съм ял по 1 кг ябълки на ден и не съм имал никакви проблеми .

11.10.13
14:41

Много благодаря :) Да,аз вече не ям сладко и се храня с повече пилешко месо,супи,яйца и риба :)

11.10.13
14:54

Ако ябълките са включени в калорииния ти баланс за деня, и ги консумираш сутрин до обяд, не виждам причина да се притесняваш! Ябълките, особено сладките са източник на бързоусвоими захари, но пък от друга страна “месото” им съдържа целулоза, която забавя усвояването на бързите захари. Моят съвет е да ги комбинираш с източник на белтък, така ще забавиш още повече усвояването на захарите.

11.10.13
16:42

Мале мале.... дрън дрън дрън.Що пишете глупости бе ,хора.
Вече трябва да ядем и протеини с ябълките ,за да не надебелеем,а? :D И разбира се,не повече от 1 ябълка ,максимум 2 ако правим 3 часа кардио,нали така?Колко мъка има по тоя свят...
А на авторката -внимавай,че с 2 ябълки хората стават по 180кг лой и не могат да минат през вратата.

11.10.13
17:30

казано от spook на 11.10.13, 16:42:

Вече трябва да ядем и протеини с ябълките ,за да не надебелеем,а? :D И разбира се,не повече от 1 ябълка ,максимум 2 ако правим 3 часа кардио,нали така?Колко мъка има по тоя свят...
А на авторката -внимавай,че с 2 ябълки хората стават по 180кг лой и не могат да минат през вратата.

Говориш простотии ... явно мъката е при теб. Напълно съгласен съм със колегата summertime ако състава на ябълките ти влиза във режима и заместваш дадена храна с тях ДА иначе НЕ е желателно да се прекалява с плодове...... ! В 1кг узрели ябълки има 170гр-въглехидрат която за една жена 60кг биха били гооолям проблем !

Мнението беше редактирано от garret gt на 11.10.13 17:33.

11.10.13
18:35

@spook ,@summertime е изложил фактите от теоретичната им страна.Разбира се ,че е прав и разбира се ,че на практика никой не брои калориите от ябълките.

Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 11.10.13 18:43.

11.10.13
20:21

казано от garret gt на 11.10.13, 17:30:

казано от spook на 11.10.13, 16:42:

Говориш простотии ... явно мъката е при теб. Напълно съгласен съм със колегата summertime ако състава на ябълките ти влиза във режима и заместваш дадена храна с тях ДА иначе НЕ е желателно да се прекалява с плодове...... ! В 1кг узрели ябълки има 170гр-въглехидрат която за една жена 60кг биха били гооолям проблем !

И какво от това , че има 170 гр въглен ? Нали идва от плодове , а не от шоколад или вафли.Във 100 гр шоколад има толкова калории колкото в този 1 кг ябълки . Въглехидрата от плодовете не е толкова сериозен , та чак да го бройм (по скоро , нека да бройм този от шоколада)

11.10.13
20:36

Естествено, че въглехидратите от ябълките се броят. Няма значение от къде идва, въглехидрата си е въглехидрат, няма такова нещо като сериозен и несериозен.
Но кило ябълки си е доста прилично количество, а тук говорим за две ябълки дневно. Също така, въглехидратите в един кг. не са 170, а по-скоро 140 и като махнем тези от фибрите, остават по-малко. И разбира се, никой не е напълнял само от ядене на ябълки ;)
Ако сметката в края на деня излиза (т.е., не си в калориен излишък), няма опасност да напълнееш.

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.10.13 20:43.

12.10.13
16:59

казано от summertime на 11.10.13, 14:54:

...консумираш сутрин до обяд...

Ако се обосновеш що трябва да са до обяд, грешка няма да имаш. Само не казвай “щото въглехидратите следобед/вечер стават на мазнини през нощта”... :)

12.10.13
17:34

казано от Veso Pervazov на 12.10.13, 16:59:

Ако се обосновеш що трябва да са до обяд, грешка няма да имаш. Само не казвай “щото въглехидратите следобед/вечер стават на мазнини през нощта”... :)

Тогава аз ще го кажа: Щото въглехидратите следобед/вечер стават на мазнини през нощта! :)

12.10.13
17:53

казано от megabolic x на 12.10.13, 17:34:

(party) (party) (party) Добре дошъл отново. :D

12.10.13
18:01

Ще те разочаровам сигурно! Казах го, защото смятам че предимно лесно-усвоимите въглехидрати,имат място сутрин когато организма има нужда от “push”

12.10.13
18:32

Тогава аз ще го кажа: Щото въглехидратите следобед/вечер стават на мазнини през нощта! :)

Аз понеже не го знам това, си ям въглехидрати (и то прости) вечер и чистя.

12.10.13
18:41

казано от summertime на 12.10.13, 18:01:

Ще те разочаровам сигурно! Казах го, защото смятам че предимно лесно-усвоимите въглехидрати,имат място сутрин когато организма има нужда от “push”

А аз пък мисля, че имат място по всяко време на деня, в диетата на тези, които така или иначе са решили да ги приемат.

Ако ябълките са включени в калорииния ти баланс за деня, и ги консумираш сутрин до обяд, не виждам причина да се притесняваш!

Иначе не ме разочароваш. :) Не съм търсил заяждане. По-скоро ми прозвуча, като че ако са включени в КБ и са до обяд не е проблем, но ако са включени в КБ и са вечер ще е. Та затова попитах.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.10.13 18:43.

12.10.13
18:42

Баш така е. :D

Аз като тренирам през втората половина на деня, на какво стават ?
:D

то не бяха лоища, кила, калории, метаморфози, сметки... и то за три ябълки... вие като отидете на женския пазар сигурно изкарвате от нерви циганките там :D :D

12.10.13
18:54

казано от Петко К на 12.10.13, 18:32:

Аз понеже не го знам това, си ям въглехидрати (и то прости) вечер и чистя.

Ако ще чистя вечерта и аз си позволявам въглехидрати, но обикновено чистя сутрин и то в събота или неделя само :)

След последния коментар мисля, че света може да престане да съществува.

12.10.13
20:24

казано от Veso Pervazov на 12.10.13, 18:41:

казано от summertime на 12.10.13, 18:01:

А аз пък мисля, че имат място по всяко време на деня, в диетата на тези, които така или иначе са решили да ги приемат.

Ако ябълките са включени в калорииния ти баланс за деня, и ги консумираш сутрин до обяд, не виждам причина да се притесняваш!

Иначе не ме разочароваш. :) Не съм търсил заяждане. По-скоро ми прозвуча, като че ако са включени в КБ и са до обяд не е проблем, но ако са включени в КБ и са вечер ще е. Та затова попитах.

Честно казано, не държа да съм прав! В крайна сметка, метаболизма на всеки е различен, и съответно всеки трябва сам за себе си, да намери правилния подход. Аз съм от хората, които лесно трупат излишни мазнини, и съм преминал през много експерименти, докато стигна до някакъв приличен резултат. Споделих личния си опит, защото също много обичам и ям ябълки, но когато ги ям привечер ми става тежко и некомфортно. И все пак, вечер избягвам да ям плодове! Защо, ами трудно ми е да се аргументирам, но усещам че така ми е по-добре. Не държа на разни книжни истини, и не ги цитирам за да се правя на интересен. Гледам че, темата с ябълките развесели доста от потребителите, но мисля че е несериозно! Това че, на някои хора дядо боже им е дал добър метаболизъм, и си жулят каквото и колкото си щат, не значи че при всички е така. Аз знам колко е трудна борбата с пачата, и знам че организма ми е чуствителен към това - какво, колко и кога го ям ;)

16.10.13
08:43

Леле хора толкова безсмислени спорове водите.Не може да се каже “да ще напълнееш от 140гр въглехидрат” или пък “Не,няма”.Това си е строго индивидуално.Човешкото тяло е толкова сложен механизъм,който няма как да бъде разгадан.Никой не може да каже “Яжте въглехидрат сутрин,защото ще се усвои по-бързо(примерно)”.Никога не можем да бъдем сигурни.Всеки трябва да намери СВОЯ режим,СВОЯ метод за промяна ;)

16.10.13
22:01

Не може да се каже “ще напълнееш от 140гр въглехидрат” или пък “Не,няма”, ама може да се каже дали ще напълнееш или няма от 140гр над КБ или 140гр въглехидрат под КБ. И няма нищо индивидуално. И не зависи нито от скорост на метаболизъм, нито от ген, нито от структура, нито от пол, височина, цвят на очите, гъстота на косата, дължина на маникюра, религиозни убеждения или каквото още се сетиш. Точка. Зависи само и единствено от КБ. Ама от реалния, не от някакви сметки, таблици, онлайн калкулатори, фитнес гурута, врачки или чакръкчии. Т.е. ако днес тялото ти е изразходвало 2000ккал, а ти си приела 2140 ЩЕ качиш. Какво ще качиш и при какви условия е отделна тема, но ЩЕ качиш килограми и това е. И за да пресека още коментари от сорта ама то е индивидуално и зависи, ще уточня само, че говоря за здрав, нормален човек, па ако ще и да е със забавен десетократно метаболизъм.

казано от Вики на 16.10.13, 08:43:

Леле хора толкова безсмислени спорове водите...

Не ми стана ясно ти защо се включи тогава... Поне да беше казала нещо смислено, а не “ми то всичко е индивидуално...”

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 16.10.13 22:16.

16.10.13
23:17

Търси изява момичето ;)

17.10.13
08:03

Оо да ..бях забравила как се заяждаха всички в този форум

казано от Вики на 17.10.13, 08:03:

Оо да ..бях забравила как се заяждаха всички в този форум

По-скоро си спомни как се опитваме да сме си полезни на практика в този форум, Вики.
Общите приказки не помагат особено... :)

11.05.15
16:20

Абе вие големи математици се оказахте. Защо винаги гледате от отрицателната страна на нещата. Имало много въглехидрати в ябълките.. Моля ви се (dull) . А знаете ли колко полезни вещества имат? И нали ви трябват въглехидрати за да живеете. Имам чувството, че някои мъже ядете по-малко от манекенките.

11.05.15
16:27

Темата е старичка... Никой обаче не е казал нещо фундаментално и мисля да съм първия - има ябълки по 100гр има и по 400гр к’фо прайм??? :D :D :D Отделно че някои хора като ги ядат ги белят и не изяждат това в средата със семките и дръжката, аз после ги обирам тия неща и се чудя как да ги смятам. 3 обелки и дръжки правят ли една ябълка?

Мнението беше редактирано от aleks на 11.05.15 16:30.

11.05.15
16:29

казано от aleks на 11.05.15, 16:27:

...има ябълки по 100гр има и по 400гр к’фо прайм??? :D :D :D

‘зимаме един нож.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1