05.10.13
12:19
1 консерва (240 грама изцедени) нахут
3 белтъка
1 лъжичка мерителна протеин на прах ( ванилия)
100гр тъмен шоколад 77 %
1/2 чаена лъжичка кокосово масло
2 препълнени супени лъжици овесени ядки
2 супени лъжици стевия
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
Сложете нахута, белтъците , протеина, овесените ядки, стевията, солта и бакпулвера в кухненски робот/блендера и пасирайте. Разтопете маслото и тъмните парченца шоколад в продължение за няколко минути в микровълнова и после прибавете към сместа в блендера.
Застелете малка тавичка с пекарска харие и изсипете сместа, заравнете отгоре с шпатула.
Печете във фурната за 25 минути при 175 градуса.
Охладете напълнио и нарежете на 9-12 парчета.
източник: тук
Темата беше редактирана от latinka на 06.10.13 07:17.
С такова количество масло си е кекс, а не брауни.
И тук ще попитам: наистина ли смятате че усвоявате протеин след като сте го пекли толкова дълго?
за Нахута - по супермаркетите съм го виждала на различни щандове някой път при зърнените или при определените за здравословни/диетични щандове това е в суров вид а на консерва на съответният щанд с консервирани зеленчуци... но може да потърсиш в специализираните магазини за здравословни храни.....
А за протеина в браунито ... аз съм експерт ..но се натъквам на много рецепти с протеин,
харесвам рецептите на Anna Sward( при някой печенето е повече от 25 min.) която пише за http://www.bodybuilding.com/
Какво здравословно има в консервирания нахут?
А комбинацията му с печена протеинова пудра е ужасяваща за стомаха на една голяма част от населението. :)
12.10.13
13:09
#6
казано от cocobutt на 12.10.13, 13:04:
Пудрата не се усвоява след топлинна обработка. Категорично.
“Chains of amino acid molecules make up proteins, with each type of protein having its own unique sequence of amino acid. When proteins are “unfolded” from their natural chain or shape, they are “denatured,” according to the Cornell University site. While very high temperatures may cause denaturation of whey protein, according to Cornell University, heat treatments generally will not affect the composition of amino acids or their nutritional content. Severe heat treatments may slightly affect nutrition and amino acids that are particularly sensitive to heat.
Read more: http://www.livestrong.com/article/528865-can-i-heat-whey-protein/#ixzz2hV7tazwA
“
12.10.13
13:19
#8
Дат дере Айви лийг университет. :)
15.10.13
15:19
#9
Личи си, че когато някой не е учил химия почва да вярва на кварталните легенди...Топлиннтата обработка не намалява усвояемостта на протеина. Освен ако не е направена в камера с плазмени горелки :)