12.10.13
21:26
Колко време е нужно на организма, за да може да усвоява лактозата след съответната диетa, която изключва всякакви млечни продукти ???
12.10.13
22:41
Не съм сигурен, но въобще лечима ли е лактозната нетолерантност? До колкото съм запознат е генетичен дефект, който не позволява разграждането на лактозата от млечните продукти.
12.10.13
22:50
Това което си написал във въпроса си, не кореспондира със заглавието на темата! Но по-принцип лактазната недостатъчност е генетично детерминирана, и при всеки човек се проявява по различен начин. Не съм чувал да се лекува, но пък знам че има Лактаза на таблетки, така че ако държиш да пиеш прясно мляко, трябва да го приемаш с тези таблетки. Друг вариант е да си купуваш мляко без лактоза! Иначе в млечно-киселите продукти, ако са получени по нормалния начин, остатъчната лактоза е твърде малко, за да причинява проблеми. Просто трябва да изпробваш, това което ти влияе най-добре.
13.10.13
08:23
Дамм и аз мислех така, ще си взема Лактофлор то се е видяло. При мене това се получи при вирусна инфекция, бях 7 дена на инжекции с диария и след това получих тази непоносимост. Егати ужаса. Преди това никога не съм имал такива проблеми, 1 литър мляко изпивах и бях ОК, а сега 50 гр сирене да озям и след 2-3 часа страшни болки в корема, газове и т.н.. Еми така ще е, ще я карам на таблетки и малки количества млечни продукти за напред, Mерси за отговора !
13.10.13
09:47
О, това което споменаваш е съвсем различно! По-принцип след лечение с антибиотични препарати, освен причинителя на заболяването се унищожава и симбиотичната микрофлора в тялото. В резултат на това, може да се наблюдава временен спад в имунната система, а също и вторични заболявания напр. гъбички. А най-зле действат антибиотиците на стомаха! Така че, това което ти се е случило, вероятно е комплекс от много фактори, а не хронична лактазна недостатъчност. Да, добре си решил да приемаш пробиотик. Лактофлора е чудесен, аз лично го пия вече втора година - непрекъснато. Имай предвид че, трябва да взимаш по една капсула по-време на ядене т.е. ако имаш три основни хранения пиеш по три капсули на ден. Също така, не пии пробиотика, ако си пил алкохол, цитрусови сокове, или горещи храни и напитки - това намалява ефективността му!
13.10.13
11:28
При мене се проявява вторична лактозна недостатъчност, причинена от ( Вторична непоносимост към лактоза се наблюдава вследствие увреждане на тънкочревния епител от друга нокса. Такива са инфекциозни гастроентерити с вирусна, но по-често бактериална и дори паразитна етиология, вследствие на глутенова ентеропатия, !!! АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЧЕРВАТА !!! (болест на Крон), диабетна автономна невропатия, тумори, произвеждащи хормонално активни вещества – карциноиди, HIV-асоциирана ентеропатия и др.. Моята не е хронична и въпреки това най-малкото количество млечни продукти предизвикват диария. Алкохол не пия, така че не е проблем, ще взема хапчетата и ще спазвам диетата, друго не мога да направя :)
Братле твоят случай е от ясен по ясен, но най тъжното е колко некадърни лекари има в България, щото ако бяха кадърни тая тема нямаше да я има. Всеки един уважаващ себе си лекар щеше да ти изпише да приемаш и пробиотик или пребиотик и щеше да отдели 1 минута от ценното си време и да ти обясни, защо трябва това или онова. Нормално е след такова заболяване и прием на антибиотици да ти се наруши бактериалната флора и сега да имаш проблем с лактозата, а отделно тези бактерии имат важна роля и за усвояването на някои минерали като цинк, магнезии и калции и др.
Даже не е нужно човек да се е разболявал сериозно или да е приемал антибиотици, за да има нарушена бактериална флора, дори от психически стрес човек може да има получи нарушения, отделно и всичката химия, която я има в храните, също много допринася и за това пробиотиците вече са си задължителни, да се взимат и профилактично.
На пазара има доста марки пробиотици с различни щамове бактерии, но основните са си - Lactobacillus Bulgaricus и Lactobacillus acidophilus, аз съм пробвал някои марки и само за тях мога да коментирам, ще ги намериш в google, това са Bifoval. който са точно правени за проблем с разграждането на лактозата и другите са Lactoflor Bio Plus, които също ще ти помогне в случая.
Нещо много важно при приемът им е да ги приемаш на гладно 20-30 минути преди ядене и сутрин задължително преди ядене на празен стомах, по този начин по лесно ще се заселят по чревната стена и ще започнат да се размножават и да си вършат работата, докато с храната повечето минават и си заминават. Приемал съм и с храната и в друг период пробвах на гладно и разликата беше много голяма при мен !
13.10.13
20:43
Страшен си !!! Мерси .
13.10.13
22:28
А има ли някакъв определен период на приемане и някакви задължителни почивки от тях ?