12.10.13
23:11
Започвам с това, че никога не съм била слаба или много дебела. Аз съм висока около 172 и нещо и никога не съм била под 60кг. Това което целя е просто да отслабна и да се стегна. Никога не съм спазвала диети и не съм правила упражнения освен лятото на 2012, когато се ограничавах от всички вредни храни като сладко, мазно, газирано и т.н. Съчетавах и упражнения и отслабнах не до толкова колкото исках, но отслабнах. Да не забравя пих и Amix CarniLine - ProActive и честно да ви кажа не усещах да потя повече. Дойде зимата и качих мноооооооооого. И сега началото на Септември не тренирам, но пак започнах с ограниченията от храната. Октомври започнах да ходя на фитнес тоест вече 2 седмици посещавам фитнеса и предимно правя кардио ( бягане на пътечката, колело, степер ). И упражнения правя, но малко защото имам притеснения да не направя ‘’дебелото’’ си в мускули. :D Току що си грабнах една тренировъчна програма в която редувам упражнения с кардио и в Понеделник ще я пробвам. Само че не знам какъв хранителен режим да си сложа . Готова съм да се подложа на всичко само да достигна целта си.
П.С. Не разбирам нищо от написаното за хранителните режими в сайта, ако някой може да ми ги обясни в прав текст ще съм му ацки благодарна.
Темата беше редактирана от Iwet Todorrowa на 12.10.13 23:18.
Добре дошла, Ивет! (F)
Лично на мен 60кг. на 172см ръст ми звучи добре. Не мисля, че имаш нужда да отслабваш, а да се оформиш и стегнеш. Не се страхувай от силовите упражнения! Големи мускули няма да направиш, само ще ти помогнат да постигнеш целта си и са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНИ! Според мен са дори много по-ефективни от досадното кардио :D Прегледай дневниците на другите дами в сайта и ще започнеш да схващаш нещата. Успех от мен, с интерес ще следя! :)
След като не искаш да превърнеш дебелото си в мускули, то какво искаш да стегнеш? Сланината ли? Тя не се стяга, не се съкращава и не изглежда добре. Пък и не може да се превърне в мускули, за най-голямо съжаление. Може да я стопиш като я превърнеш в енергия, която тялото ти да използва. С потенето също не излиза сланина, а вода, тъй че липсата на обилно изпотяване да не те притеснява, но пък трябва да те накара да се замислиш, че явно не се натоварваш достатъчно. Храненето е най-важната част. За начало изключи боклучавите храни, избягвай сладко, газирано и тесто, яж риба, месо, яйца, сирене, кашкавал, сурови ядки, пий по 2-3 литра вода и спортувай. Недей да гладуваш, не се хвърляй по разни малоумни диети и гледай да спиш повечко. И не бързай, за резултати трябва време и упорство.
13.10.13
11:05
Здравей :) Ако искаш да свалиш мазнините и да се стегнеш(момичето е написало,че никога не е било под 60 кг, което не значи,че е точно 60 поне от това, което разбрах аз - над 60 може да е и 65 и 69 кг), моят съвет към теб е да минеш на НВД + упражнения със свободни тежести и интервално кардио. Доколкото разбирам ти нямаш нужда да сваляш кой знае колко много килограми, така че монотонното кардио няма да ти свърши кой знае каква работа. Напиши в търсачката НВД, интервално кардио и веднага ще ти излезнат статии по въпроса :) За НВД с 2 думи - ниски въглехидрати - ограничаваш сладкото, тестото, зърнените култури, ориз, картофи,ядки,плодове с високо гликемичен индекс (сладките плодове), сокчета, газирано. Плодове можеш да ядеш, но е хубаво да внимаваш с тях особено със сладките като бананите например. Ориентировачно трябва да поемаш от 0.8 до 1.1 гр въглехидрати на килограм - ако си 62 кг гледай да не поемаш повече от 62гр въглехидрати на ден (всичко това е условно разбира се, няма ТОЧНА схема за точен прием - всичко е строго индивидуално)
Поздрави и успех към целта!
П.С. би било чудесно,ако качиш някаква снимка за по-точна представа :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 13.10.13 11:10.
13.10.13
13:59
Ами не съм 60 кг. около 64 съм и имам нужда поне от малко отслабване и стягане. Като цяло дебелото ми е в краката и леко в дупето, корем нямам може би само трябва да го стегна. Спряла съм с боклуците като чипс, пържено или по точно с мазното , безалкохолните, сладкото и т.н. Трябва да се науча да пия повече вода и като цяло риба не ям :D . Страха ми да не превърна дебелото в мускули дойде от там, че имам приятелка която тренира спортна гимнастика и при нея се случи така, но ще ви се доверя и ще си правя упражненията. И Anthony искам да кажа че се опасявам, че ако правя упражнения сега ще направя дебелото в мускул затова правя предимно кардио, за да отслабна и после да се стягам. :D Благодаря ви много за съдействието. Уникални сте (nlove5) .
Мнението беше редактирано от Iwet Todorrowa на 13.10.13 14:02.
Прочети това:
http://www.bb-team.org/articles/4169_zhenite-i-trenirovkite-s-tezhesti
Не се пънете да и обяснявате! Момичето не иска мускули, тя просто иска да се стегне. :D :D
15.10.13
10:11
Ехх... ако се правеха мускули толкова лесно...