07.07.12
22:15
Здравейте!Този скайтек ми хвана очите.60 лева 4.500 гр.Изключително ниска цена на продукта.Една доза е 50 грама.Мисля да закупя 2-3 кутий и на ден да приемам 200-250 грама от продукта.Прочетох съдържанието на продукта и пише,че съдържа 10 грама протейн във 50 грамова доза,а със мойте 200-250 грама ще е около 40-50 грама на ден протейн.Но креатина е 500 мг на доза.Какво мислите за това,как би ми се отразило?
07.07.12
23:03
По-добре ще е ако за тия 60 лева си купиш 100 килограма картофи примерно. За доста време ще стигнат :)
07.07.12
23:29
Картофите ги имам,и мислех да си купя само протейн,а въглехидратите да ги приемам под формата на храна.Но за съжаление нямам това време и затова смятам да си поръчам този гейнър.
08.07.12
00:19
А така .. суроватъчен протеин е точното нещо .. щом става въпрос за време, можеш да хапнеш 1-2 банана с протеина (в зависимост от целите). Освен това има заместители на хранене (MRP), които са доста по-добър вариант от горепосочения гейнър.
08.07.12
13:48
Целите са МАСА И ПАК МАСА.Най-добре така ще стане суроватъчен протейн+храна и вероятно някой комплексни витамини.Просто сега лятото съм направо затрупан от работа,късно се прибирам,но както и да е..А какво мислите за Сунтракс уей шейк или някой протейн който си заслужава?
казано от Димитър Гелев на 08.07.12, 13:48:
Целите са МАСА И ПАК МАСА.Най-добре така ще стане суроватъчен протейн+храна и вероятно някой комплексни витамини.Просто сега лятото съм направо затрупан от работа,късно се прибирам,но както и да е..А какво мислите за Сунтракс уей шейк или някой протейн който си заслужава?
Без почивка и храна просто няма да се получи нищо. Протеина е добър, но според мен имаш нужда от матричен ;)
Предвид факта, че въпросния продукт е 70%+ захар - ефект няма. Поне не този, който търсиш, ако си наясно с това каква ти е целта.
12.10.13
15:17
Благодаря за съвета, аз искам да кача малко мусколна маса, може ли да ми препоръчате нещо?
Храни се питателно, почивай и бъди постоянен. Нищо трайно не става за 2-3 месеца...трябват години. Изгради си хранителни и тренировъчни навици. Изчети повечето статии от раздел хранене и си подбери храни, които да съставляват голяма част от менюто ти и да са питателни. Елементарни и основни суплементи за твоята възраст може да са едни мултивитамини със закуската и креатин монохидрат (5 грама на ден).
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 12.10.13 15:53.
12.10.13
15:05
Може ли да ми кажете качествено ли е (има ли ефект от него) и има ли ограничение на възрастта за да се употребява?
12.10.13
17:49
Много благодаря за съветите ! :)
14.10.13
19:04
Благодаря :)
14.10.13
20:31
казано от Strelok91 на 12.10.13, 15:53:
Храни се питателно, почивай и бъди постоянен. Нищо трайно не става за 2-3 месеца...трябват години. Изгради си хранителни и тренировъчни навици. Изчети повечето статии от раздел хранене и си подбери храни, които да съставляват голяма част от менюто ти и да са питателни. Елементарни и основни суплементи за твоята възраст може да са едни мултивитамини със закуската и креатин монохидрат (5 грама на ден).
Личи си ,че си много слабо информиран и нямаш опит с добавки.Щом за тебе протеините и гейнърите не са елементарни,а такъв е креатина ,който значително повече натоварва организма и се изисква почивка след 1-2 месеца на постоянната му употреба ,значи си в голяма грешка.
За момчето което зададе въпроса: Приятел, не слушай такива разбирачи.Естествено,че с добавки е по-добре и по-бързо ще има резултати отколкото само с храна.Като нямат финанси за добавки,нормално е да ти казват,че и само с хранене може.Да,че и с много ама наистина много и скъпо ядене става -така е ,ама повечето едва ли могат да си осигурят поне 2.2 гр протеин на килограм телесно тегло и 4.4 грама въглехидрат на кг телесно тегло за деня.Също така ,мисля,че не на всеки му се занимава да си носи пържола във кутия и да я изяжда след тренировка в съблекалнята на фитнеса,вместо да си разтвори протеинчето :) Така,че яденето си е важно,но и добавките също.Аз съм се опитвал само с диети ,но наистина се качва доста по-малко и бавно.Като отделих още средства и комбинирах диетите с хубави добавки ефекта стана много по-голям и се забърза.Относно гейнъра ,който си питал : Евтин е,но върши работа.Има много захари ,но при качване не са излишни.Най-вече се усеща зареждане с енергия на тялото.Комбинирай го с някое протеинче,и ще останеш доволен.Продукта си е добър за цената .А относно тоя гейнер дето ти го препоръчва по-горният потребител : size max ! Не ти го препоръчвам пък аз.На етикет и описание изглежда много добър,но тази фирма е някаква полска и само в България я рекламират и продават.Със сигурност това не е пример за качествен гейнер без излишни захари.Че и scitec не е най-добрата марка е вярно,но все пак е доста по-известна и може да и се има повече доверие.Ако ще говорим за наистина най-добрите гейнъри заложи на : Serious mass,true mass,muscle juice,dymatyze elite gainer !
Мнението беше редактирано от atanas kkk на 14.10.13 20:34.
Откъде да започна...
- Захарите нямат приложение при един човек, който иска да живее здравословно. Рязките пикове на инсулина, които тя създава просто ще влошат инсулинувата чувствителност на потребителя и той ще почне да усвоява всичко по-слабо. Не виждам как те ще му помогнат по-някакъв начин да повиши мускулната си маса. Виж, ако искаше да стане диабетик от малък може би именно това щях да му препоръчам.
- Scitec Mass е грубо 25 пъти по-скъп от цената на която трябва да се предлага предвид състава си. Защо да препоръчам нещо такова на някого, който очевидно сега навлиза в спорта и иска екстра подкрепа.
- Да сравняваш пържола с доза протеин е меко казано некоректно и идиотско.
- MEX е марка, която се продава в Англия и други европейски страни. За справка може да използваш търсачката в гугъл. Намирам блендите им за изичстени, а цените им в България за повече от приемливи в сравнение с другите страни. Стига ти просто да драснеш в гугъл и ще намериш поне 10 интернационални сайта, които я предлагат.
- Приема на креатин не е задължително да е цикличен, ако се приема в умерени дози, каквито съм му посочил. Креатина е метаболит и не натоварва организма, ако е добре пречистен и вкаран умерено в хранителния режим. Основната функция на креатина е увеличаването на енергийния резерв в мускулите и на практика е нещо, което момчето ще може лесно да използва без да натоварва бюджета му и нещо, което трудно да си набави с храна, била тя и питателна. Все пак говорим за младо момче, което се интересува и търси помощ от някой, който е минал по неговия път, а не от дебили.
- Имаш изключително грешна представа за суплементация, хранене, преценка на хората и предполагам тренировки.
...
14.10.13
23:55
казано от Strelok91 на 14.10.13, 23:05:
Откъде да започна...
- Захарите нямат приложение при един човек, който иска да живее здравословно. Рязките пикове на инсулина, които тя създава просто ще влошат инсулинувата чувствителност на потребителя и той ще почне да усвоява всичко по-слабо. Не виждам как те ще му помогнат по-някакъв начин да повиши мускулната си маса. Виж, ако искаше да стане диабетик от малък може би именно това щях да му препоръчам.
- Scitec Mass е грубо 25 пъти по-скъп от цената на която трябва да се предлага предвид състава си. Защо да препоръчам нещо такова на някого, който очевидно сега навлиза в спорта и иска екстра подкрепа.
- Да сравняваш пържола с доза протеин е меко казано некоректно и идиотско.
- MEX е марка, която се продава в Англия и други европейски страни. За справка може да използваш търсачката в гугъл. Намирам блендите им за изичстени, а цените им в България за повече от приемливи в сравнение с другите страни. Стига ти просто да драснеш в гугъл и ще намериш поне 10 интернационални сайта, които я предлагат.
- Приема на креатин не е задължително да е цикличен, ако се приема в умерени дози, каквито съм му посочил. Креатина е метаболит и не натоварва организма, ако е добре пречистен и вкаран умерено в хранителния режим. Основната функция на креатина е увеличаването на енергийния резерв в мускулите и на практика е нещо, което момчето ще може лесно да използва без да натоварва бюджета му и нещо, което трудно да си набави с храна, била тя и питателна. Все пак говорим за младо момче, което се интересува и търси помощ от някой, който е минал по неговия път, а не от дебили.
- Имаш изключително грешна представа за суплементация, хранене, преценка на хората и предполагам тренировки.
...
-Първото не го коментирам.като се качва маса или по скоро телесно тегло,няма хранително вещество което да е излишно.отделно бързите въглехидрати не се натрупват като захари след като се тренира и се изразходва енергия.той не е културист който се чисти ,че всяка щипка захар да му се отрази на състезанието.
-какво е толкова по-скъп скайтек масс ?? 32 лева е 2.200 гр. ,а най евтината декстроза ти е 7 лева килото,все пак в този гейнер не всичко е декстроза ( захар),има малко протеин,както и бавни въглехидрати,има и малко креатин.идеален и евтин продукт за начинаещ.лично аз съм го използвал + протеин и останах доволен,енергия,и 2-3 кила отгоре ,,като мазнини мисля,че и 1 грам не натрупах.
-за МЕКС съм се интересувал много ,защото преди 3 месеца бях решил да купя доста неща от тях привлечен от цените.Фирмата е в Полша.Няма нищо общо със САЩ и огромното американско знаме което рисуват на кутиите.В нито един форум или онлайн магазин за добавки в САЩ не се предлага или говори подробен продукт.В интернет няма и мнения.Незнам ти къде си ги намерил тея отзиви.Лично аз съм питал и продавача в един от известните магазини за добавки в София.Човека си беше честен и ми каза: ” опитват мощно да ги наложат и на атрактивни цени,но кой би избрал мекс матрикс 10 примерно до Синтракс Матрикс като разлиакта е 6-7 лева повече за синтракс . ( заслужава ли си )
-за креатина може да се спори,повечето хора почиват на 2 месеца.Че е най-евтината и ефикасна добавка е така.
-Уверявам те ,че съм постигнал много повече резултати от теб и съм отделил много повече средства.опитал съм и много продукти и за това си позволявам да коментирам.А ти си изпил 2 дози гейнер и 1 кутийка протеин на нутрим от 9 лева и се правиш на разбирач
Ей млади момко аз пък те уверявам, че и на малкия пръст на Стрелок91 неможеш да стъпиш ! Дори съм готов да сложа примерно няколко стотин лева, че е с пъти по-голям във всяко едно отношение от теб ! Толкова добавки са минали през ръцете му за 1 година колкото ти за цял живот няма да помиришеш дори !
Специално по темата иначе напълно подкрепям по-горните коментари със съветите. Всичко е говорено стотици пъти.
25.03.14
17:43
Аз го пих до миналият месец .. И го пиех сутрин и след тренировка ,а в почивните дни сутрин и малко по следобед .. И като го свърших почивах една седмица и взех нов
25.03.14
17:15
Здравейте,
поръчах си гейнър: Scitec Nutrition Mass (2250g)
Въпроса ми е всеки ден ли да го пия или само в дните на трениорвка (на опаковката пише 1 доза преди и 1 след тренировка) и като свърши да поръчам нов или да почивам определено време и след това отново да започна? Разрових се доста в нета, но не намерих нужните отговори. Моля за съдействие :)