25.06.04
22:54
искам да питам как точно да си изчисля колко грама протеини ваглеидрати калории и др. :) ми трябват дневно извинявам се ако е имало предишна тема подобна на тази но в последните теми не видях такав и реших да питам ?
плеасе хелп
10х предварително
26.06.04
09:18
10х много извинявам се пак са глупавата тема но просто не видях нешо подобно
въпросът ти не може да получи адекватен отоговор без да дадеш повече информация за това какви цели си поставяш, какъв тип си /екто, мезо, ендоморф/, в какъв период си и т.н.
Това е все едно да питаш “каква кола да си купя” без да кажеш колко пари имаш и за какво ти трябва - дали за да я изюркаш веднъж в месеца сам по магистралата до Пловдив или за да си докараш жената, 4-те деца и 200 кг. буркани от село.
27.06.04
12:00
ми начи 178 съм висок тежа 80кг и искам да стана 75 някаде не по-малко и за тва питам по какъв начин трябва да си изчислявам дневните дози калории и такива неща !
най-лесно е да ти се каже да намалиш малко въглехидратите и да увеличиш кардиото /ако правиш такова/ - 5 кг. не са много ще ги свалиш за 2-3 месеца. Само че може да махнеш и мускул в тези 5 кг.
Ако искаш да си запазиш мускулите, примерно да орелефиш и т.н. ще ти се наложи мнооого да попрочетеш. Опасно е да ти се дават някакви конкретни числа, защото трябва да знаеш какво и защо го правиш преди да почнеш някаква диета - някои от тях са си направо силно рисковани за здравето ако не си запознат в детайли какво правиш.
28.06.04
00:19
а каде да почета няква идея ?