Съвети,предложения и малко помощ.

15.10.13
01:20

Привет на всички!
Темата я правя за да получа съвети,предложения и малко помощ от по напреднали със спорта в тази категория.
Така,аз съм момче на 15 години,ходя на фитнес от точно една година,когато започнах преди една година,може да се каже че имах някакъв опит,преди година бях ходил 3-4 месеца несериозно,и знаех долу-горе как се изпълняват някой упражнения,и бях спрял за някъде една година.Когато започнах бях 84 кг висок 176 см сега съм 85-86 180 см,първите ми 3 седмици във фитнеса бяха без програма.Правих кардио,не се лишавах от сладко,но не може да се каже и че не съм ял това което е трябвало и първите ми 3 месеца не бяха сериозни,та накратко когато започнах бях 84 кг,най-големия ми мерак беше да си изчистя корема и да направя преса..това не стана,направих си коремните мускули но мазнината не се махна и ми беше ясно че няма да я изкарам тази ‘’преса’‘.Реших че ще мина и без плочките.Накарах мой приятел който сега учи във спортната академия във София да ми направи програма.Бях решил че искам релеф да правя,момчето ми направи програмата и до ден днешен съм с нея,само може би съм разменил някои упражнения.Някои неща които исках да направя станаха да оформя малко гръб,малко гърди,но от 2-3 месеца си стоя на едно ниво.Имам малко наистина може да се каже малко мускулна маса и доста мазнини които искам да изгоря,точно заради този проблем направих тази тема за да ми кажете какво точно да правя,изчетох във няколко теми хора със същия проблем,как всеки дава различно мнение и накрая аз нищо не мога да разбера.Целта ми е маса+хубави коремни мускули,и желаното тегло да е до 100 кг,разбира се да имам мазнини но не колкото вмомента...Някои хора като има кажа маса това за тях значи да си със 50 см мазна рака и обиколка на гърба им колкото моите двете бедра,не не искам това,искам релеф във който да има и мускулна маса,а не като половината мои приятели на моята възраст за тях релеф значи плочки..смешно е просто и не искам да говоря за моите набори но просто,не знам по какъв друг начин да го обясня...Това с мазнините не става въпрос само в коремната област,имам на всяка една част по тялото,дори се усещам че ако ми ги няма всичките мазнини по корема и по бедрата може би ще сваля още 10 кг само мазнини.Края на август си купих креатин с мисълта да кача мускулна маса,качих и съм доволен,днес ми свърши последната доза,когато започнах да го пия бях 76-77 кг сега съм 85-86 кг,приемал съм го със мед,декстроза и Nutella.Ям най-често ориз и пилешко месо,пия много вода,ям много белтъчни продукти,като цяло не се ограничавам,но и не съм като останалите примерно когато са на училище за закуска/обяд да ям меча лапа или дюнер кебап,да ял съм но не ги ям всеки ден и когато съм ял са били в малки количества.Не пия и не пуша!

Та от много приказки големият ми въпрос е КАКВО ДА ПРАВЯ..Ако правя кардио може ли всичкия ми труд през тази една година да отиде на вятъра?И другият ми въпрос е относно ръцете,нормално ли е на дясната ми рака трицепса да е по-малък от колкото на лявата?

15.10.13
02:12

Меча лапа.. :D Ех,напомни ми когато и аз бях ученик ги лапах тея мечи лапи от гаражите до училището. :)

Първо въпрос.Сигурен ли си ,че си 86 кила ,на снимката ми изглеждаш с поне 10 по-малко?

Сега по темата.
Кардиото няма да ти попречи да направиш нужните резултати,особено ако е в умерено количество.Т.е. в твоя случай нека е 10-15 мин. с висока интензивност в края на силовата ти тренировка.През останалите дни те съветвам да НЕ правиш кардио и да почиваш.
Щом искаш релеф но и маса ,сега тренирай и яж за маса,а после като дойде време да чистиш плочките ,сам ще разбереш.
Опиши въпросната програма.

15.10.13
10:58

Със 1-2 кг по малко съм,кантара където се меря в залата днес му сложих един счупен диск който трябва да е 5 кг но следователно щом е счупен по малко трябва да е..показа 6,5 кг :D

Програмата беше следната..

Понеделник - Гърди
Вторник - Рамо
Сряда - Гръб,Ръце
Четвъртък - Гърди
Петък - Рамо
Събота - Гръб,Ръце
Неделя - Почивка

Като в края на всяка тренировка да правя пред мишница,трапец и прасец.

Аз я промених на..

Понеделник - Гърди
Вторник - Рамо
Сряда - Гръб
Четвъртък - Гърди
Петък - Ръце
Събота - Гръб
Неделя - Крака

Днес малко говорих с човек който има стаж и ми каза една програма която може би смятам от другата седмица да я започна.

Понеделник - Ръце - единствения ден в който ще тренирам 2 мускула.
Вторник - Рамо
Сряда - Крака
Четвъртък - Гърди
Петък -  Гръб
Събота - Почивка
Неделя - И започваме от начало (REPEAT)

Започвам с ръцете защото искам и на тях да наблегна,смятам и да правя кардио по минимум 20 мин след тренировка.

Снимка от както започнах и как съм сега..правя доста упражнения за гръб като първото ми упражнение е тягата..

Мнението беше редактирано от Rusiq на 15.10.13 11:08.

Седем от седем дни тренировки ли бе братле? И по начина по който си го описал изобщо не става ясно какво правиш. Гърди? Какво за гърди? Флайс в два различни наклона е за гърди, но с флайс едва ли ще стигнеш мечтаното тяло.
Намали тренировките, задължително вкарай крака и се върти около базовите упражнения. Раздели ръцете между тренировките и така както ти я е описал този в залата ми се струва малко разбъркана. Защо не направиш:
Пон: Гърди, бицепс
Вт: Крака
Ср: Почивка
Четв: Рамо, трицепс
Пет: Почивка
Съб: Гръб, трапец
Нед: Почивка

Мускула расте при почивката не при тренировки, с базови упражнения ще постигнеш повече отколкото с изолирани. И след време пробвай 5х5 може да ти допадне като система.
Поздрави! :)

15.10.13
20:03

Благодаря за мнението и за предложението.Правя маса+релеф,масивен релеф не знам как просто да го обясня.

За ръцете съм твърде категоричен,че искам да ги правя във един ден.

Защо да е разбъркана?
Започваш с един голям и един малък мускул,след това правя рамо, не си товаря толкова много ръцете колкото примерно при гърба,ръцете почиват и във сряда когато правя крака,и след това идва моментът в който ръцете ти трябват гърди и гръб.

Все още обмислям програма по която да тренирам,първо мисля дните,искам да са 6/7 и след това ще мисля упражненията,така че приемам всякакви мнения. :)

Мнението беше редактирано от Rusiq на 15.10.13 20:03.

Със сигурност не си готов да тренираш 6 дни седмично, при това - качествено. А и нищо не налага да тренираш по този начин. Дай по-стабилен приоритет на големите групи (гърди, гръб и крака). Ако ги натоварваш оптимално, просто няма да се налага да отделяш цяла тренировка за бицепс и трицепс (ефективността няма да пострада). Не виждам натоварване на коремната мускулатура. Освен всичко - това е сплит, а не програма. За да се направи адекватна преценка на тренировъчния режим трябва да е ясно какви упражнения ще бъдат включени и при каква тренировъчна методика.

15.10.13
20:17

Не забравяй и хранителния режим.

15.10.13
21:26

Благодаря за мненията !

Не споделих за упражненията понеже нали по тази програма правя 2 пъти в седмицата и 2-та пъти правя различни упражнение,тоест имам може би 2 или 3 упражнения които си ги правя и 2-та дни,и имам още 2 които примерно единия ден ги правя другия не.
Коремната мускулатура не се вижда,точно поради това,че имам мазнини,примерно правя коремни преси или упражнения за корем се гледам във огледалото и леко когато със ръка дръпнеш си излиза ‘’пресата’‘,но така не си личи даже и че тренирам.

Разбира се за хранителния режим не съм го забравил,и сега си го спазвам,но не се лишавам толкова много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1