Помощ за подредба на тренировъчна програма !

14.10.13
14:59

Здравейте !
Искам предварително да се извиня ,че пускам подобна тема след като има доста готови програми ,но има няколко тънкости които трябва да приложим за дадената тренировка ...

Та .. един приятел иска да започне да се занимава с фитнес . Ето малко информация за него :
1.Цел - отслабване
2.Стаж - месец и нещо ,но преди 2-3 години ( да си кажем направо напълно начинаещ )
3.Проблеми : Има проблем с коляното ( капачките му се вадят при стъпване на криво )
4.Може да отделя до 5 дни седмично за фитнес .
Предполагам ,че за него ще е най-добре да започне кръгови тренировки ,като прави кардио на колелото ,а не не пътечките .
Би следвало да избягва клека и повечето упражнения за крака ,което е доста лошо ,но след като има желание не мисля ,че това ще го спре !

Мисля ,че дадох достатъчно информация за него и очаквам вашите предложения за програми подходящи за човек с неговият проблем  :)

14.10.13
17:32

Ако искаш да помогнеш на приятеля си, го накарай да отиде на ортопед и да реши проблема с капачките си. Този проблем няма да му позволи да изпълнява 3/4 от важните упражнения. Така няма да стигне доникъде.

14.10.13
22:08

Оперираха го вече 2 пъти и няма особено подобрение ... Майка му също има този проблем и то от много малка !
Не знам какво да го посъветвам ...

15.10.13
13:37

Да търси помощ в чужбина, знам ли. Къв е смисъла от мускули, ако човека не може да ходи. Да живееш пълноценно е най-важното.

15.10.13
13:51

Не става въпрос за мускули .. Тук единственият проблем е наднорменото тегло ,което от своя страна пречи и на крака му .

Здравей, всяко момче при израстването си има проблеми с колената, но това да му се вадят капачките като стъпи на криво - не знам. Иначе при колелото не би трябвало да има някакви опасности да се случи нещо.

16.10.13
13:04

За колелото и аз така знам ,но при силовата тренировка не съм сигурен как стоят нещата и виждам голямо затруднение да му подредя кръговата тренировка ... То излиза ,че при всички упражнения при които е прав има опасност ,а да прави всичко от седеж не ми се вижда добра идея

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1