Прием на Lipozan и L-карнитин?

14.10.13
13:15

Здравейте, нуждая се от малко помощ за приемането на липозан. Днес си купих и сега се чудя как да ги наглася нещата. Тренирам почти пет пъти в седмицата, като 30-1ч преди тренировка пия 3х0.500гр. л-карнитин. За липозана пише да се приема 3 пъти по едно преди хранене, само че аз не закусвам сутрин, освен плод.. и тук ми идва чуденето как да ги приемем. Благодаря много за помоща :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.10.13 13:16.

Липозан, доколкото ми е известно, се пие 30-60 мин преди хранене. Така че като не закусваш, просто си го пий и не му мисли, а за останалите 2 приема - 30-60 мин преди хранене :)

14.10.13
23:14

Малко офтопик, ала ...дал си 20 лева за малко холин и фет блокер (не мога да разбера каква е неговата роля в такъв продукт) и хомеопатична доза б-витамини с карнитин...що бе човек ? Не се излагай, чети ги тия работи начи...:D

15.10.13
09:46

казано от Strelok91 на 14.10.13, 23:14:

Малко офтопик, ала ...дал си 20 лева за малко холин и фет блокер (не мога да разбера каква е неговата роля в такъв продукт) и хомеопатична доза б-витамини с карнитин...що бе човек ? Не се излагай, чети ги тия работи начи...:D

Ами дала съм ги, тъй като приятели го пиха и определено бяха доволни, имаше видим ефект.

15.10.13
21:46

Според мен, преди да пиеш разни гадости, е редно да си оптимизираш хранителния режим. Не знам защо, но тая ябълка на закуска, не ми звучи никак добре!

16.10.13
09:04

казано от summertime на 15.10.13, 21:46:

Според мен, преди да пиеш разни гадости, е редно да си оптимизираш хранителния режим. Не знам защо, но тая ябълка на закуска, не ми звучи никак добре!

Ами всъщност си спазвам хранителен режим, просто не мога и не мога да закусвам, пробвала съм много пъти и не ми се отразява добре. Ядох мляко с овесени ядни, подува ми се корема като бременна в 5-я месец, пробвах с яйца, ама не ми се получават тези яйца на закуска, затова просто се отказах и стигнах до компромисния вариант с плод, поне да си посъбудя малко метаболизма :)

16.10.13
09:30

Да, ами и на мен ми се подува стомаха от някои видове млека! Но това не значи че, ще подмина закуската или ще търся оправдания. Всичко е въпрос на воля първо, и след това на навик. Въпреки че тука във форума няма единно мнение по-въпроса, аз лично смятам че закуската е важен момент, и не бива да се прескача, или да се правят компромиси. Също така смятам, че яденето само на плодове не е добро решение, според мен трябва да ги комбинираш с източник на белтък! Не разбрах какъв е проблема с яйцата? В смисъл не ги обичаш, не можеш да ги приготвиш, или какво? Можеш ли да напишеш какво всъщност включва режима ти?

PH

16.10.13
09:33

казано от Ani Petkova на 16.10.13, 09:04:

казано от summertime на 15.10.13, 21:46:

Ами всъщност си спазвам хранителен режим, просто не мога и не мога да закусвам, пробвала съм много пъти и не ми се отразява добре. Ядох мляко с овесени ядни, подува ми се корема като бременна в 5-я месец, пробвах с яйца, ама не ми се получават тези яйца на закуска, затова просто се отказах и стигнах до компромисния вариант с плод, поне да си посъбудя малко метаболизма :)

Колкото и клиширано да звучи,закуската ти е най-важното хранене за деня.Една лека,но доста хранителна и приятна закуска е доза суроватъчен протеин с 50-100гр. сурови ядки.Нито ще ти натежи,ще ти даде много енергия и ще се чувстваш идеално,лично мнение.Иначе ефекта от липозан ще бъде нулев или в най-добрият случай плацебо.Замисли се добре,ако искаш по-бързи резултати на пазара има толкова много фет бърнъри,било то термогенични или липотропни.Увеличи дозата на л-карнитина и започни да закусваш.

16.10.13
16:18

Ами да , изчела съм много за закусването, в продължение на месец-два си направих хранителен режим със закуска, ама не ми се получава, чувствам тежест, не ми е толкова комфортно като закусвам, затова стигнах до извода, че на първо място режима трябва да съответства горе-долу на начина ми на живот. Иначе режима, който спазвам е 90 дневната диета, за което знам, че няма да получа никакви позитивни коментари и по-скоро обратното :) но я спазвах един път вече, свалих 10кг. , който после не ги възвърнах, чувствах се много добре по време на спазването и наистина ми беше лесно. Откровенно казано, като я приключих бях сигурна, че ще си ги възвърна поне половината кг., но не - за моя радост ги запазих. И понеже искам още 5кг. да махна, реших да я почна отново. :)

Само не си мисли,че си свалила главно мазнини, защото НЕ си :) Може да не си си ги върнала въпросните 10 кг (за сега!),но организмът ти със сигурност не е във възторг от това, което си му причинила и ще продължиш да му причиняваш.. останалото ще го спестя като коментар, тъй като самата ти каза, че си наясно с негативното мнение:)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 16.10.13 19:20.

16.10.13
20:15

Ами да ти кажа, лесно няма! Човек винаги трябва да прави компромиси с личния си комфорт, за да постигне нещо качествено. Сигурно има хора, които се справят по-добре, защото природата ги е дарила с добър метаболизъм и тяло, но те едва ли са много. Останалите бъхтим здраво, и се учим всеки ден, защото иначе не става. Не я знам каква е тая твоя диета, и не ме вълнува, но със сигурност ще ти кажа, че кантара не показва цялата истина. Гледам че си пристрастена към свалянето на килограми, ок! Но и 50кила да свалиш, пак може да изглеждаш ужасно. Приемането на добавки, има смисъл единствено когато, човек има ясна цел, и посока в която върви! Тялото само си показва, кога има нужда от приемането на добавки, и не е необходимо сама да го блъскаш с такива. Като си предоволна от диетата си, защо ти е тогава да пиеш л-карнитин и липозан?

16.10.13
21:12

L-karnitina го пия преди тренировка, смея да твърдя, че си тренирам доста усилено и определено л-карнитина ми се отразява много добре. Него го пия от много, много отдавна, като разбира се си правя почивките, а липозана го взех за засилване на метаболизма, наясно съм с частта с килограмите и изглеждането, но не там беше въпроса, не беше целта на темата да я превърнем в един спор за това колко ми е неправилно храненето, как трябва да се закусва и тн. , все въпроси с мноого противоричиви мнениея. Интересуваше ме просто като вид фет бърнър-липозана, като нямам закуска, или по-точно тя е просто плод, как да го пия сутрин.

16.10.13
23:25

Да ти кажа, въобще не споря с теб! Но с всяко твое изказване, оставам с впечатлението, че въобще идея нямаш какво правиш! В крайна сметка, тялото си е твое, и ти си решаваш на какво да го подлагаш. Факта че продължаваш да твърдиш, че храненето е второстепенен момент, показва и нивото ти на компетентност. Нещата са свързани, и колкото и да не ти се ще - те са свързани! В този случай и да пиеш, и да не пиеш - все тая. Иначе за протокола - ако не е упоменато изрично, повечето добавки се пият на празен стомах.

17.10.13
13:31

казано от summertime на 16.10.13, 23:25:

Да ти кажа, въобще не споря с теб! Но с всяко твое изказване, оставам с впечатлението, че въобще идея нямаш какво правиш! В крайна сметка, тялото си е твое, и ти си решаваш на какво да го подлагаш. Факта че продължаваш да твърдиш, че храненето е второстепенен момент, показва и нивото ти на компетентност. Нещата са свързани, и колкото и да не ти се ще - те са свързани! В този случай и да пиеш, и да не пиеш - все тая. Иначе за протокола - ако не е упоменато изрично, повечето добавки се пият на празен стомах.

Никъде не съм казала, че храненето е второстепенно, дори напротив, мнението ми е точно обратното, просто имаме различни възгледи за една закуска, въпрос по който много се спори, наистина ли е толкова полезна или обратното, а относно 90дневния режим дори съм се консултирала с познати диетолози и лекари, които са ми казали, че е добър начин на хранене, не съм го почнала на своя глава, защото просто някъде съм прочела. Смея да твърдя, че определено гледам да ям здравословно, но не поемам големи количества, и не съм привържаник на идеята, на повечето хора, които се занимават с фитнес, да се изключат почти изцяло плодовете. Но определено нещата, на които наблягам са яйца, сухо месо, млечни продукти, кафяв ориз, като имам един въглехидратен ден, който в повечето случай ми е с пълнозърнести макарони и черен шоколад + един изцяло плодов ден. И все пак, с риска да влезна в спор, кое е толкова лошо на храненето, според Вас, изключвам частта със закуската. :)

04.11.13
08:23

Аз преди 2 месеца си бях поръчал това:
L-Carnitine Fumarate
...ядях само яйца, салати, извара, риба и пилешко със зеленчуци понякога.(всичко това на малки порции през 2-3 часа)
Един ден крос(най много час), на другия коремни преси 2 вида и лицеви 2 вида(по 2-3 серии, 20-30 повторения).
После 1 или 2 дни почивам... не тренирайте ако чувствате, че не сте се възстановили може да почивате и повече дни!
И резултата беше доста добър за 2 месеца -11кг. без да съм гладувал или да съм правил непосилни упражнения.
Мисля, че всеки който има дисциплина и иска да отслабне ще му се получат нещата... успех!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.11.13 09:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1