13.10.13
11:33
Здравейте на 29г. никога несъм се занимавал с фитнес несъм пазил диети държа да отбележа ,че съм тренирал футбол 7г. във младежките ми години докъто настъпи денят във който получих едно странно писмо в което пишеше ,че ме призовават да изпълня дългът към родината абе с 2 думи ВОЙНИК ОТИВАМ МИЛА МОЯ МАЙКО.
След 1година се уволних и бях принуден да напусна България знаете как е в чужбина работа,храна абе спокоен живот като дойде края на седмицата почват едни рандевута ядене пиене незнаеш кой ден е и кво става.
Искам да кажа ,че неусетно станах 100 кила напрао прасе и дойде денят във който си казах ,че така нестава неможе не е редно и започнаха мойте мъки.
Започнах да спазвам 90 дневната диета за отслабване, тичах първоначално по 2=3 минути спирам права малко почивка нови 2минутки леко полеко ги направих до 10 минути без почивка надъхах се и си тичах секи ден стигнах до 20 минути това за около 15 дни в същото време диетата вървеше що годе добре за 15 дни свалих 4кг.
Продължавах диетата като в същото време тичах сутрин20 и вечер 20 минути стоях на тази диета 2 месеца като в последните дни излизах да тичам по 40-45 минути в нормално темпо свалих точно 8кг. просто неможех да повервам беше ми адски готино и леко и тогава реших,че ще предприема РАДИКАЛНИ мерки с наднорменото ми тегло и начина ми на хранене.
Записах се на фитнес ходя вече 1 месец като муха без глава в смисал знаете как е обикалям всички уреди,но мисля и съм обеден,че дойде момента за истински тренировки само да отбележа че съм свалил 2кг. за този месец .
И така скъпи приатели и читатели имам готов ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ И СЪМ СИ КУПИЛ МАЛКО СПОРТНИ ДОБАВКИ.
Ставам сутрин към 9 и пия кафе.
.Закуска.към 9-30ч. -30гр.мусли с 100грама прясно мляко и 1с.лъжица мед.
10-30.Суроватъчен протеин 35-40гр.Dyma burn Xtreme 2 капсули.
11-00 Тренировка.
13-00.Суроватъчен протеин 45-50гр.
14/14-30.Свинско филе 250гр. без мазнини на планча или скара-салата и 80гр.пълнозарнест хляб.
17-00.Плод или Салата.
20-00.Пилешки гърди на скара или планча 250 гр.със салата.
Това ми е диета в смисал заменям продуктите със Пуешко,Риба казахами да неям Говеждо ,че било за качване на килограми.
Тренировъчен ден 1.
Гърди . права по 4 до 5 упражнения по 3 серии 12 повторения.
Бицепс. 3 упражнения всяко в 3 серии 12 повторения.
Кардио 25-30мин.
Ден 2.
Гръб.Също 4 до 5 упражнения всяко е в 3 серии 12 повторения.
Корем.
Ден 3.
ПОЧИВКА
Ден 4.
Рамо.Тук правя 4 упражнения всяко е в 3 серии 12 повторения.
Трицепс. 3 упражнения всяко е в 4 серии 12 повторения.
Кардио. 30мин.
Ден 5.
Крака.5 упражнения всяко е в 3 серии по 12 повторения.
Кардио 30мин.
Много моля да ми пишат всички хора който искат и могат да ми помогнат искам савети както за храненето така и за тренировките.
Несъм писал упражненията които изпълнявам защото незнам техните наименования.
13.10.13
11:34
Забравих да добавя,че съм 90кг.
15.10.13
22:59
Хмм.. до колкото знам е доста трудно да ги събереш едновременно тези две неща. За едното се искат много калории и не толкова продължително натоварване а за другото малко калории и много продължително натоварване и за предпочитане кардио.
НО от друга страна, ако да речем ги редуваш един месец чистене и оформяне и един месец качване на мускулна маса е по-възможно да има ефект.
Аз примерно в момента правя нещо подобно само, че го смесвам по много странен начин. Ето пример на това което правя за качване на маса и сваляне на килограми.
Отивам в фитнеса и бягам 10/15 мин на пътеката с 9 или 12 км/ч. После си почивам 3/4 минути и отивам да вдигам като редувам сгъвачи и разгъвачи по дни. Примерно днес сгъвачи - бицепс, утре разгъвачи - трицепс. Не ги комбинирам по двойки например бицепс и гърди или трицепс и рамо и ще кажа защо по-долу. След тренировката си почивам 3/4 минути и пак бягане както казах по-горе. И вместо протеин пия много мляко за да се изчиста от креатина който взимах до преди месец, иначе скоро ще си взема протеин. Така не свалям килограми, но си седя на същите, но за сметка на това мазнините се топят и правя мускулите повече. И за да седя на това си тегло това означава, че свалям повече мазнини от колкото правя мускули защото всеки знае, че мускула е по-плътен от масните клетки.
А сега нека да кажа както обещах защо не комбинирам 2 сгъвача и 2 разгъвача в един ден. Първо и най-важното което са ми го казвали много профисионалисти и то е, че когато искаш мускула да расте ти трябва напомпваща и изтущителна тренировка, но не и такава която да убие мускула а такава която просто да го остави на 20/25% от силата която е имал в началото. И тялото да се съсредоточи само в него а не в няколко едновременно. Така тялото целия ресурс който би отделил за възтановяването на 3 мускула ще отидат само в един и следователно резултата ще е по-голям. А и нещо друго големите мускули са мързеливи мускули. За това някой с ръка 48/49см. ако го впрегнете всеки ден да тренира само ръка, без да взема медикаменти за повишаване на метаболизма ръката му ще спадне, но за сметка на това ще стане по-издръжлива. Има и още доста фактори, някои от тях са дребни, като например съня който много хора подценяват, но всеки културист или човек който разбира отделя достатъчно време за сън. (Все пак мускула се възтановява когато спим, както и клетките в мозъка на човек. :) )
Много от тези съвети не ми бяха дадени когато трябваше и по-точно докато пиех креатин монохидрат и сега когато се чиста от него имам по-голям ефект от колкото когато съм го пил. Така, че всеки да си направи извода; как, някои малки неща на които не обръщаме внимание имат голям ефект.
Ако искаш да направиш самия мускул по-голям не прави упражненията чисти а помпай. Не бързай да свършиш упражнението а го прави бавно и с големи почивки между сериите. Може да го правиш с по-малко килограми, но това не е важно. Важен е резултата който ще имаш накрая. :)
16.10.13
10:42
Е аз казвам от това което знам от личен опит и от отговори на хора, които съм питал. Не съм казал, че това е НАЙ-ПРАВИЛНОТО или НАЙ-ВЯРНОТО. :)
Здравейте,
видях какво се пише по дадената тема и моето мнение е че могат да се съчетаят двете неща. Аз съм го правил и повярвайте действа, аз използвах по- различни препарати (не хранителни добавки), но най- важното винаги е ХРАНЕНЕТО.
Не съм експерт и не мога да си позволя да ти кажа, какво точно да ядеш въпреки че съм от 6 години по залите, но и внимавай в какво се вслушваш, защото в нашета държава, както и всичко друго всеки дава акъл без нищо да разбира. Обърни се към доказали се личности и имай на предвид, че храната в 95% от случаите струва повече от добавките или стероидите за дадения период.
казано от Penchev на 16.10.13, 22:14:
аз използвах по- различни препарати (не хранителни добавки)
Да, като си на препарати е възможно. Или като си начинаещ или нетрениран.
Иначе не, или поне не в големи мащаби. Едно кило мускули и без това се качва трудно, а като си на диета и чистиш пък съвсем не става.
Изберете си една цела за определен период (поне месец-два) и следвайте нея.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.10.13 22:37.