Добавки с изтекъл срок на годност?

MA

13.10.07
14:48

Видях, че в магазина на P&B;се продават протеини с голямо намаление защото са с изтекъл срок на годност(1 до 3 месеца).Въпросът ми е колко време след изтичането на официалният му срок на годност, протеинът е все още годен за пиене?И по какво може да се познае че е негоден за пиене?

Темата беше редактирана от madwolf на 13.10.07 14:49.

FA

13.10.07
17:14

Недей да рискуваш !

DE

13.10.07
19:35

разтройство и акне - това те чака..
личен опит.

13.10.07
19:47

Не е сигурно за растройството и акнето,въпрос на организъм но найстина не бих рискувал!

13.10.07
20:12

От човек до човек разлика голяма . При едни може да има само “рядко щастие” при други може да доведе до големи проблеми -> зависи ....
Това си е твой избор , има 2 варианта или ще ти стане нещо( гадене , рядко че може дори разстройство на целия стомашно чревен тракт) или ще си го пиеш като пич и няма да ти има нищо :) .

пп: емзо с тебе кфо ше праиме а? :D

13.10.07
21:37

По принцип от протеина трябва да очакваш след колко време ще качиш килограми, а не след колко време ще ти се доходи до тоалетна след употребата му.
:exclaim: Недей експериментира с тялото си, все пак не е за временна употреба.

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 13.10.07 21:38.

13.10.07
21:50

Задай си въпроса защо съществува съчетанието от думи “срок на годност”. След този срок, продукта не е годен за консумация поради различни причини - промяна на вкусовите качества, на хранителните стойности, изменения в структурата му и мн.др.

13.10.07
22:35

Да така е но дали слагат точно последния ден в които продукта може да се използва или намаляват няколко месеца за всеки случай ?
Другото което си мисля е че продукта неможе просто ей така , вчера е още годен пък утре вече е развален , може да нямам перфектни познания но за да се случи такова нещо е нужно повечко време :) . Ако греша казвайте да се поправям  ;)

ИВ

14.10.07
06:00

Понякога причината за срок на годност не е в съдържанието, а в опаковката. Минералната вода и въобще на практика всяка бутилирана вода е вечна, но шишетата си имат срок на годност. Плостмасата почва да се разгражда и прочие.

Пий там смело :D.

07.04.11
15:36

казано от Стоянчо на 13.10.07, 21:50:

Задай си въпроса защо съществува съчетанието от думи “срок на годност”. След този срок, продукта не е годен за консумация поради различни причини - промяна на вкусовите качества, на хранителните стойности, изменения в структурата му и мн.др.

Аман от разбирачи бе. Тва са пълни глупости по простата причина че повечето добавки на български си му викаме “срок на годност” , но на английски на опаковката им пише “най-добър до” което е доста различно нали? Защо например 1 протеин който държи 4 години да не му праснем “най добър до” срок от 2 години. Хем ще се презастраховаме , хем ще продадем повече.

Ако са съхранявани правилно - вероятно няма проблем.
Опитваш и то ще си проличи...

30.09.13
21:57

Имам 2 Гейнъра изтекли преди 5 месеца... Дали може да има проблем да се пият???  Също така Хот Блъд на Сайтек изтекъл преди 2 месеца... Анимал Нитро с 3 месеца и БСН Нитрикс с 1 месец...

Пил съм протеин(Оптимум и Сайтек),аминокиселини(Нутриспорт) и фетбърнър(Нутриспорт) с повече от година изтекъл срок на годност.Повече от 2 години не тренирах,поради възтановяване от дискова протрузия на шията.Преди около половин година изрових добавките от склада.Всичко беше нормално въпреки,че имам нервен стомах и приех първата доза протеин с известно вътрешно противоречие.

PH

17.10.13
18:33

Бях си взел креатин на primaforce creaform 1кг. и бях изпил 500гр.,след това направих почивка и забравих за него,когато се сетих срокът беше изтекъл,но го пробвах,нямах никакви проблеми > изпих останалите 500гр.,но всичко е индивидуално,не те съветвам да рискуваш ! :)

12.01.14
00:47

Имам един суроватъчен, на Нутрим, от 1г е изтекъл - става ли за нещо?

28.02.14
20:16

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.02.14 21:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1