Как да използвам по-пестеливо протеина си и полезно ли е приемането на повече фъстъци и мляко?

17.10.13
18:11

Здравейте.

Онзи ден си купих 1 килограм суроватъчен протеин, но се надявам да ми стигне за поне месец и си мислех дали е удобно да вземам по една доза след тренировка и по една доза всяка сутрин, но само след тренировка? Тренирам 15-16 пъти в месеца, плюс още 15-16 утрини след всяка тренировка, така че така би трябвало да ми стигне.

И другият ми въпрос е дали е удачно да приемам по 100-ина грама фъстъци на ден (ако може и повече?), като наблегна на приемаме им преди тренировка? Някой знае ли след колко време се усвояват? Просто е доста евтин източник на протеин и с доста мазнини, които ще ми дадат енергия преди тренировката.

А млякото? Също е евтин източник. Смятам да пия по 3 кофички на ден. 1 със овесени ядки сутрин + ябълка, както и 2 преди лягане.

17.10.13
21:20

Дали ще ти стигне протеина за 1 месец , си е чисто твоя сметка. Хубаво е също преди лягане да приемеш протеин.А за фъстъците и млякото (много е добре ако е домашно)- яж и не се притеснявай. Обаче не мазнините , а въглехидратите ще ти осигурят енергия.

17.10.13
21:34

- Пий протеина по 1 или 1 доза и половина само след тренировка само в тренировъчен ден. Все пак тогава имаш най-голяма полза от него предвид факта, че е висококонцентрирана, бързоусвоима, питателна и с богат аминокиселининен профил храна.
- 100 грама фъстъци не са толкова много и да защо да не са в предтренировъчното хранене. Инъче факта, че са мазнички доста забавя усвояването, което не ги прави неудачни. Все пак аз бих заложил на нещо друго в храненето преди тренировка...ама тва са 100 грама, има няма две шепи все пак (: Кво ги броиш изобщо?
- Млякото не е евтин източник на протеин. Особено кофичките с кисело мляко. Макронутриентите им са смешни предвид цената...един бърз поглед стига за да стигнеш до това умозаключение. Не е нещо излишно или лошо щом може да си го позволиш, ала не разчитай на него да е източник на кой да е нутриент.

17.10.13
22:07

А ако изям фъстъците 2 часа преди тренировката, ще са усвоени ли вече за самите натоварвания? Някой запознат ли е? Протеинът ми преди лягане е от кисело мляко. Пия две кофички, а от хранителната стойност уж се ориентирам и това са си 25 грама протеин, колкото е и май максималната доза, която може да се усвои. Мога ли да смеся 200 или 400 грама кисело мляко с протеина? Доколкото знам млякото се усвоява бавно, а това може да забави и ефекта на суроватъчния протеин, за да съм готов за 7-8 часа сън, през който няма да се храня.

Иначе ми се струва, че учителката ми по биология в гимназията каза, че мазнините са си точно за енергия и се изгарят лесно. Проблемите с натрупванията май идват от въглехидратите, които пак си служат за енергия де. Не знам, така мисля, да не би да излагам жената  и да съм чул грешно.:D

Мнението беше редактирано от Хахо Хихов на 17.10.13 22:08.

17.10.13
22:24

- Ти не си кола, че да вкарваш калории, които да ти стигнат за следващите 2-3-4-5 часа. Можеш и на гладно да тренираш, колкото и невъзможно да ти се струва. Бая зор ще ти трябва да си поизчерпаш гликогенния запас.
- Няма такова нещо, като максимална доза протеин. Всичко зависи от източника на белтъчина и от много индивидуални фактори. Трябва и да си наясно, че киселото мляко от магазина не е това, което би трябвало да е. Но все пак, ако ще е така старай се да е по-пълномаслено.
- Форума е пълен с теми в които може да видиш примерни менюта. Преразгледай хранителните режими и статиите в раздел хранене. Малко по-малко ще си съставиш представа за това, кое е питателно и качествено.
- Храната ти според това, което си споделил звучи доста оскъдно. Ти на 3 кофички с “кисело мляко”, ябълка , шепа овес и 100 грама фъстъци ли я караш ?

17.10.13
22:33

Вкарвам месо и яйца, но питах конкретно дали е удачно да се ядат фъстъци преди тренировка и да се усвояват за самите натоварвания. И нали няма да е проблем да смеся 200 грама кисело мляко с една доза протеин преди лягане?

А конкретно след тренировка ям около 200 грама пилешко филе и малко въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Хахо Хихов на 17.10.13 22:34.

18.10.13
17:53

Млякото от магазина , не може да се нарече мляко.Поразпитай за някой продаващ мляко в района , в които живееш.Лично аз изяждам около 3-4 литра , понякога и повече кисело мляко за седмица .Поръчвам 6 литра , излиза по 1 лв литъра (не е скъпо,при положение , че същото количество от магазина ще излезе над 8-9 лева и то нишесте).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1