Хранителен режим за покачване на маса

17.10.13
21:37

Целта ми е да покача мускулна маса и да стана по масивен , На 18 години съм тежа 64кг и съм висок 177см , знам ,че има много излишни мазнини в диетата ми , но нали точно за това я правя , да стана по масивен

Сутрин закуска 07:00
Палачинка с конфитюр - 150гр
2 пържени яйца - 100гр
пържен фъстък - 70гр

Тренировка 10;00
12:00 , 60гр доза суроватъчен протеин allmax muscle maxx 60гр доза 37гр протеин
12:45 Скумрия печена - 150гр
Картофено пюре - 200гр
1 филия бял хляб

16:00 - Варени спагети 200гр(сурови) с захар 15гр
Пшеничен зародиш 15гр
50гр пържен фъстък
Кисело мляко 400гр 3,6%

20:00 Баница с сирене 400гр
40 гр пържен фъстък
200мл прясно мляко 3,6%

и от 20:00 до неограничено време през ноща пържен фъстък до 50гр още.

Това прави около 5 000калории дневно
и доволно количество протеин по груби сметки към 200гр на ден

Моля да ме посъветвате дали ще има ефект , за 2 дни с тази диета от 62кг станах 64кг.
Бърз метаболизъм съм :) моля за мнения относно диетата , поздрави :))

Искам да отбележа ,че почти колкото и мазно да ям си имам ясно изразена преса и релефни мускулни групи

Също и да имате ясна представа

Темата беше редактирана от Valeri Petrov на 17.10.13 21:43.

17.10.13
22:43

Мазнините са много по важни от въглехидратите,на прав път си.

18.10.13
05:11

От стремежа си към храненето, забравяте, че и тренировките са много важни. Голяма ММ само с храна (която е 60 %) от успеха няма как да стане... големи и оформени мускули се тренират в залата + добро възстановяване вкъщи с диета и търпение. Успех

18.10.13
08:20

Благодаряза изчерпателните отговори , а за залата тренирам с друг човек който е постигнал доста в бб по негова програма , по следния начин Понеделник Гръб -
1- 4х10/12 скрипец
2- Мъртва тяга 4х12/14
3 - Придърпване на долен скрипец 4х10/12
4 - Повдигане на лост с трапец 4х9/12

Вторник Рамо
1 раменни преси с дъмбели 4х12
2 повдигане на дъмбели в страни 4х12
3 повдигане на щанга до брада 4х12

Сряда бицепс , трицепс (любим ден ;D )
1. Лег тесен хват за трицепс 4х10/12
2. Сгъване с дъмбели от седеж бицепс4х10/12
3.Въже трицепс 4х10/12
4.Скотово сгъване крив лост 4х12
5.Дъмбел зад глава трицепс 4х10/12
6. Кръстосано чуково с дъмбели 4х10/12

Четвъртък крака , ужас

Краката за сега не ги напъвам много ще обясня защо.
1. Клякане само с лоста 20кг 4х10/12
2. Предно бедро с тежести 4х10/12
3. Прасец на машина 4х10/12
Когато правя клякане с тежест , направя една серия ок и на другата много вероятно нещо се контузва , появява се една много нетипична и нетърпима болка в следствие на което , не мога да клекна и без тежест и продължава няколко дни.
Като правя задно бедро на машина ми пари отзад на сухожилието и също болката е много неприятна.

Петък гърди

1. Широк хват лежанка 4х10/12
2. Горна лежанка 4х10/12
3. Флайс 4х10/12
4. Кросоувър 4х10/12
5. Кофички 4х10/12

Почти на 2 седмици , упражненията се сменят , килограмите с които работя почти на всяка серия ги покачвам и намалявам повторенията , почивам между сериите от 1 до 2мин

Искам да отбележа ,че много бързо въстановявам
7 години съм се занимавал професионално с друг спорт , с двуразови тренировки и много интензивни и съм свалял от 1 до 2,5кг на тренировка като се има надпредвид , че съм бил сигурно 50кг тогава и малко качването е по сложно при мен.
Според моите килограми да кажем с какви тежести трябва да работя? Например на лежанката за гърди слагам за първа серия 60кг и правя дакажем 10/11 повторения чисти , за 2ра серия слагам 65кг и правя 8/9 повторения. За 3та серия слагам 70кг и правя 5/6 повторения , за четвърта слагам 75кг и правя от 2 до 4 повторения. Или малко повече , но с помощ.
Тежа 64кг и максимума едно повторение от лежанка ми е 85кг , с 90 се затиснах ;D

Миналото лято бях контузен в моя спорт и пак ходих на фитнес , но бях по лек с 7/8кг , започнах да тренирам преди месец и стажа не ми е много голям , но мисля , че вече ги разбирам повечето упражнения и изпълнението им , и имам един въпрос още

Например правил съм крака да кажем , и грешно ли е да отида след тях и да кажем да потренирам малко трицепса който ми изостава за разлика от бицепса , да кажем 2/3 упражнения , мисля ,че добре се въстановявам , приемам аминокиселини и хубав суроватъчен протеин и храната ми е обилна кажето мнението си .

AG

18.10.13
10:21

Голямо ядене пада. Имай предвид, че тоя пържен фъстък вероятно е най-лошия ти избор за ядки. Мини поне на печен. И гледам, че повечето протеин си ги приел преди обяд, а следобед имаш яко въглехидрат. Та по тази диета се пълнят фугите на плочките.

Не се разбира какво ти става от клековете.

Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 18.10.13 10:22.

18.10.13
10:34

Ако ядеш всеки ден така, нищо чудно и да качиш :)

Повечето хора си пишат хранителния режим, само че пишат как биха искали да изглежда, тъй като не го спазват... Един два дни се хранят така и след това... Аз съм същия 2 седмици ям по цял ден само въглехидрати и месо и накрая... Сега поне, ако не друго съм почнал да ям по 5-6-7 пъти без да се насилвам, просто съм си гладен. Килограмите спрях да си гледам вече, тъй като уж тренирам за маса и ям, пък току съм свалил 1-2 кила, обаче пък съм качил 1 сантим на ръката :)

За клековете, лично аз мисля, че и с по-леки килограми да ги правиш ще има резултат. В залата съм виждал няколко момичета, които клякат с по 40-50 кг пък бедрата са им два пъти по-здрави от моите (които не тренирах де)

Мнението беше редактирано от memen7o на 18.10.13 10:36.

казано от Valeri Petrov на 17.10.13, 21:37:

Това прави около 5 000калории дневно
и доволно количество протеин...

Храната ти е обилна, но е далеч от това, което би трябвало да бъде като качество.
Пържен фъстък (изключително лош избор, че и над 200 g дневно!), палачинки, баница... за сметка на това няма нито един източник на качествени мазнини. Читавите източници на белтъчини - само 2 яйца и малко риба (ОК, има и мъничко от млеката, но това са трохи). Останалото - захар (т.е. въглехидрати). Въглехидратите - огромно количество, при това със значително присъствие на боклуци (конфитюр, бял хляб, баница). С една дума - трагично хранене.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.13 10:46.

виж някои да те научи как да правиш клековете, щом така те боли - значи има нещо нередно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1