17.10.13
22:11
Здравейте! Чисто нов ентусиаст съм по темата за фитнеса, правилното хранене все още го напасвам за самата себе си, но се старая. Та, вярвам, че сред вас ще открия съмишленици и хора, които правилно да ме насочат.
Моята история е следната ... преди 10 години, когато бях абитуриентка бях в най-добрата си форма килограмово. После животът ми се промени коренно и напълнях. Стигнах до ненормалните за ръстта и структурата ми 82 кг. Преди една година, взех окончателното решение да се взема в ръце. Няма да описвам начина, по който свалих 22 кг. за 5 месеца, защото е прекалено драстичен, неправилен и дори откачен. :) Преди месец тежах точно 60 кг. с увиснала кожа и изтощена от вечно ограничаване. Реших да продължа с грижите по себе си, но този път да включа интензивното движение. И ето, че си купих карта за фитнеса в близост и започнах тренировки. Нямах никаква идея какво правя .. аз и още нямам. Хихихи. Ще спестя обяснението за лутането си в кардио, силова тренировка .. и т.н. Премерих само талията и ханша си преди месец - 72 см и 92 см. Преди 2 седмици фитнес мацка ми обърна внимание и започнах да следвам нейните съвети за упражнения и начин на хранене. Малко ми е мътно, но правя 30 мин. кардио .. след което се захващам със силовата тренировка. Досега съм тренирала - крака, корем, гръб, трицепс, рамо и бицепс. Лошото е, че не знам все още имената на упражненията, за да ги назова точно. Леко съм притеснена обаче, защото съм увеличила на размер ханша си .. днес го премерих 94 см. Това е моята най-проблемна зона, чиито мерки искам да сваля .. а не обратното. Правя клекове с гирички 2х5кг., сумо клекове (дано съм запомнила правилно) с 10 кг. сериите са 3х10. Отделно се качвам на машините .. на едната лягам по гръб и избутвам платформа, на която острани са сложени дискове с тежест 2х10 кг. - 3 или 5 х10. Също така на машинтие с въже .. от седнало положение избутвам нагоре тежест 10 кг. .. 3х10 серии, както за задна част на бедрото .. легнала по корем .. сгъвам от коляното 10 кг. .. 5х10 серии. Всичко това е под ръководството на опитен фитнес маниак. Приключвам тренировките с кардио на велоергометъра 10-15-20 мин. бързо каране. 3 поредни дни съм в залата, 1 почивам .. :)
Нормално ли е това, което се случва с мен? Четох една от статитиите за жените и фитнеса, в която беше написано, че в един момент се увеличава мускулната маса, но все още мазнините не са изгорени или преобразувани .. та временно се получава това повишаване на мерки .. Дали се намирам точно в такъв период?
Храня се основно с белтичини. Сутрин задължително и въглехидрат .. мозъчето трябва да работи все пак.
Закуска: Овесени ядки с прясно мляко, мед и орехи и чиа или Пълнозърнести 2 филийки с лютеница и сирене
Преди обяд: Сурови ядки .. бадеми, бразилски орех, кашу
Обяд: Салата с месо или яйце със сирене
Следобедна: Малко ядки и чай - пу ер
Вечеря: Салата с месо или яйце със сирене
Понякога прегрешавам .. 1 вафличка, 2 бисквитки .. но не е мн. често.
А един ден седмично .. си хапвам всичко що обичам. :) Не ме корете .. без такъв ден, ще се откажа .. Много воля изразходвах досега, за да стигна дотук. Спрях цигарите преди 6 месеца, след 15 години пушене. :))
Много информация за писане, дано съм успяла да напиша поне основното .. ще допълвам с времето.
Хихихи, най-големият ми напредък е ... талията ми вече е 67 см. :))
Благодаря! :)