18.10.13
01:43
Здравейте! След многото хранителни режими,упражнения,изчетени статии,много желание и почти нулев ефект,реших да се регистрирам в ББ-теам и да се допитам до хора с опит и постигнати реални резултати.На 20 години съм,висока 170 см , тежа 56 кг. Като цяло изглеждам слаба,но имам натрупване на мазнини около талията (коремче,паласки),които по никакъв начин не помръдват.Друг интересен факт е,че вече месец и половина тренирам активно,спазвах нисковъглехидратния режим,след което не съм си позволявала да хапвам стабилно нездравословна храна,позволявала съм си черен шоколад и няколко бисквити.Газирано не пия.Интересното е,че преди да почна да тренирам варирах между 52-54 кг.Откакто тренирам теглото ми се покачи,но не забелязвам да съм качила някъде.Наясно съм,че когато човек тренира мускулната маса се покачва,но не ми се вярва за този кратък период от време,това да е възможно.Тренирам 6 дни в седмицата,като съчетавам 30 минути велоергометър,около 10 минути скачане на въже и различни упражнения за коремна преса,всяко по 40 повторения.Моля ви за съвет,защото мисля,че се старая достатъчно,но все едно не правя нищо.Явно бъркам някъде,теглото ми се покачва,а това ме притеснява много,тъй като преди 3-4 години имах отново проблем с килограмите.Желанието ми е да изчистя мазнините и да постигна красиво,стегнато тяло - съвсем леки плочки.Благодаря ви предварително! :)
Темата беше редактирана от Smiley на 18.10.13 07:45.
18.10.13
09:58
здравей :)
според мен имаш доста какво да подобриш в тренировката си. с описаните 30 минути велоергометър,около 10 минути скачане на въже и различни упражнения за коремна преса,всяко по 40 повторения, няма начин да качиш мускули където и да е - може би малко в бедрата, макар че ако имаш САМО 30 мин движение за деня , това е някакъв минимум, колкото да не си съвсем обездвижена.
- както и не правиш нищо в посока стегнато тяло. стегнатото тяло включва тонизиран гръб, рамене, ръце, гърди, дупе и крака, тренирани с тежести или само с теглото на тялото, но пак силови упражнения. тренирането само и единствено на корем с серии по 40 повторения, показва, че самите упражнения не са достатъчно натоварващи, щом правиш такъв голям обем повторения, както и не предполага участие на някакъв друг мускул в тялото.
насочи усилията си към трениране на всички мускули.
програми и съвети има предостатъчно в сайта и мненията в форума, които са 5-6-7 год назад и са все актуални. едва ли някой за двадесетхиляден път ще седне да пише едни и същи съвети.
теглото ти и проблемните зони показват, че въпреки ниското телесно тегло, имаш много малко активно тегло и излишни мазнини.
покаченото тегло от тренировките пък показва, че организмът ти е усетил някакъв енергоразход от кардиото и е започнал да наваксва “изгорените” калории. предполагам, че храненето ти е далеч от оптималното.
почети повече и се самообразовай.
успех :)
И няма нужда да тренираш 6 дни в седмицата. 3-4 дни са достатъчни, тренировките трябва да са ти тежки, интензивни и да не са прекалено дълги, а в почивните дни се движи повече - разходки, кросчета, качване на стълби и т.н.
Благодаря много за съветите. Ще ги приложа и дано има резултат. :) Само още един въпрос имам...С каква продължителност горе-долу трябва да са упражненията и колко минути кардио да включа.Въжето достатъчно ефективно ли е принципно? И ако може някой да ме насочи към хранителен режим,с който да стопя мазнините и да сваля някое друго килце. :)
Мнението беше редактирано от Smiley на 18.10.13 23:58.