Растителни мазнини.

18.10.13
14:59

Здравейте! Днес си купих смес за пилешка пържола с чеснов сос,но чак като започнах да ги приготвям забелязах,че пише,че има растителни мазнини.Чувал съм,че са вредни,а аз се опитвам да водя здравословен начин на живот.Без пържено,сладкиши,тестено и единствено пилешко месо.Моля,някой който разбира от тези неща да ми отговори,защото наистина е важно : ) Благодаря предварително!

18.10.13
15:29

Да е важно, колко да е важно.. Твоето не е здравословно, по-скоро диета за полудяване. Мързи ме.

18.10.13
15:38

казано от Jobko на 18.10.13, 15:29:

Да е важно, колко да е важно.. Твоето не е здравословно, по-скоро диета за полудяване. Мързи ме.

Еми да ти кажа за мен пък си е доста важно :) Защо да не е здравословно?Това не са ли едни от най-калоричните неща в ежедневието ни?Пържените храни и сладкишите особено.По един шоколад не е ли доста вредно?Аз не мога да започна ударно.Рибата,пилешкото месо,спанакът,яйцата..всички те не са ли полезни според теб ?Започва се полека.И зададох конкретен въпрос.

Зехтинът е растителна мазнина. Да не би да искаш да ми кажеш, че да си сложиш зехтин в салатата е вредно? Въпросът не е дали растителната мазнина изобщо като цяло е вредна, а конкретно видът растителна мазнина, която се съдържа в това, което си купил ти, каква е и дали е вредна.

П.С искрено се надявам да се храниш с домашно пилешко, след като набиваш само пилешко и само то за теб е здравословно от месата, иначе - далеч си от мисълта, че се храниш здравословно. По-скоро се храниш с вода и хормони

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 18.10.13 15:49.

Естествено, че растителните мазнини са вредни ! Е зеехтина прави изкл. , но като цяло трябва да се избягват ...а и когато на опаковката прочетем съдържа ‘’растителни мазнини’’ обикновено не става дума за зеехтин, а за някакви палмови масла или бог знае какво :)

Мнението беше редактирано от Станимир Първанов на 18.10.13 16:02.

Иване как ше ядеш само пилешко бе пич ? Кой ти го каза това ? Яж си телешко месо, яж риба, яж яйца, менюто ти трябва да е разнообразно ! Зеленчуци яж ! Наблягай на малко мазни и тлъсти меса, като според мене от време на време няма лошо и свинско да похапваш ( има не мазно и на скара )  А и на скоро беше правено някакво изследване на наше пилешко месо и с еоказа, че  епълно с естрогени :), така че ако станеш твърде чувствителен да знаеш че е от пилешкото :D

18.10.13
16:14

Аз не обичам овкусени работи, понеже ако са от щанд най-вероятно са стари, а ако са в тарелка имат яко глутамат. А това за растителните мазнини...бива ли да издребнявате , чак толкова.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 18.10.13 16:14.

18.10.13
16:29

Да, аз впрочем така и не разбрах каква е точно драмата с палмовото масло! Преди време, изгледах всички серии на руското предаване “Среда обитания” - за жалост го спряха обаче. Та там в един от епизодите, дадоха целия процес - от отглеждането на самите палми, брането, получаването на маслото, и съответно влагането му в различни продукти. В хода на предаването, интервюираха различни специалисти от руската академия на науките, и честно казано, никой от тях не беше категоричен, относно това че са вредни! Съдържали наситени мастни киселини, еми то и кравето масло ги съдържа, пък руснаците плющят промишлени количества от него. По-скоро въпроса има морален аспект - като купуваш нещо, да знаеш какво точно има вътре, за да направиш информиран избор. А до автора на темата, ти като избягваш пърженето, за какво си я купил тая готова смес? Аз няколко години ядях само пилешко месо, и винаги намирах начин да си го направя вкусно, без да пържа, мажа и т.н.

Ами кравето масло също е вредно и то много...млякото да не говорим има цели статии за това колко вредно е прясното мляко , палмовото масло е канцерогенно ..е не е задължително да хванеш рак...както и пушача не е задължително да има рак на дроба, но пушенето си е вредно нали ? Трябва се внимава с тия неща и да не се прекалява...нищо крайно не е хубаво според мене :) Само на хляба краишника :D

Така,като привърженик на вм-нвд и злобен хищник :) ,няма да се впускам в дебати а искам да задам въпросче на автора на темата.Какво целиш с това пилешко-възможно най-бедното на минерали месо.Какво точно означава “Без пържено,сладкиши,тестено и единствено пилешко месо”?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1