18.10.13
16:26
Здравейте,
Въпросът ми може да не е най-съдържателния, но реших да го задам така или иначе. Защо, според вас, когато започна тренировката си Pull с гребане с щанга, и се набирам след това, постигам повече, отколкото в обратен ред. Например, започвам с 4х8 гребане, след това 4х8 набирания. Но ако започна с набирания, а гребането е второ, постиженията ми рязко се влошават. Със същата тежест правя по 2-3 повторения по-малко. При набирането резултатите са същите, независимо дали упражнението е първо или второ в тренировката. Възможно ли е да се дължи на някакъв мускулен дисбаланс? Тренировката ми е Legs/Push/Pull.
Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от pe6о на 18.10.13 16:27.
18.10.13
16:28
Ако започнеш с 4х8 набирания, не успяваш да си донаправиш 4х8 гребане? Възможно ли е да е заради УМОРА?
Нещо не разбрах. На кое постижението ти е повече? Гребането? Ако е така, нормално е когато едно упр. е второ в тренировката, да имаш по-малко сила, от колкото когато е първо, особено пък ако ако натоварва едни и същи мускули.
Херцог Трън, и аз така предполагам. Но ако започна с гребане, набирането не страда. Ако започна с набиране обаче, гребането страда и то много. Защо се получава се чудя.
Петко, дано сега си ме разбрал по-добре.
18.10.13
16:52
Или и двете.
18.10.13
18:24
казано от Петко К на 18.10.13, 16:50:
Или бицепса (от набирането).
Бицепсът ще да е ...
18.10.13
19:51
или не дърпаш със това, дето трябва....
Чийтинг мускулите ти се преуморяват. :)
Шегата настрана, но е въпрос на усещане. Има обаче решение за проблема - периодично сменяй реда на изпълнение.
20.10.13
21:23
Тримата са прави - изглежда при набирането ползваш много повече предмишница и бицепс. Така започвайки с гребането дърпаш с гърба приоритетно, а бицепсите и предмишницата не ги ползваш толкова, че да ги измориш за второто упражнение - в случая набирането. Така като започнеш набирането, където включваш повече предмишница и бицепс,гърба,макар и изморен още те държи и им помага за набирането.
Почвайки с набирането, бицепса и предмишницата се товарят приоритетно и понеже са относително малки и слаби в сравнение с гърба “изгърмяват” :) и за второто упражнение вече са неспособни да помагат в дърпането и задържането на лоста. Така и при “свеж” гръб, гребането не върви, защото и без друго слабите звена са вече допълнително отслабени.
При набирането се стреми да си представяш, че нямаш предмишници, а дърпаш директно с лактите към ребрата. По-ясно не бих могъл да го обясня - представянето идва с опит.