18.10.13
18:01
Попаднах на една много добра статия в американски сайт за фитнес и бодибилдинг.Относно качването на мускулна маса.В основата са 2 етапа - един с повече калории и един с по-малко.Примерно при мен в етапа с по-малко калории приемам 250 гр. въглехидрати 180 гр. протеин и 70 гр. мазнини - към 2400 калории.Вторият етап е 420 гр. въглехидрати,180 гр. протеин и 50 гр. мазнини.Този с по-малкото калории трае 4 дни,а с повече между 6-8 дни.И така постоянно въртиш.Защото не са малко доказателствата спрямо това,че диетите с много въглехидрати (през целия период) имат успех в началото и после трупаш доста мазнини.И треньорът ми по Джудо е съгласен,както и мой познат фитнес ентусиаст (90 кг - 8% мазнини без стероиди).Отделно си пия мултивитамини,zmb6,азотен бустер преди и креатинова матрица след тренировка.
18.10.13
18:07
Става! Нормално да е по-чисто качването,но също така и да е по-бавно. Това е един вид въглехидратна ротация, чрез нея ти подобряваш инсулиновата си чувствителност и на база седмична равносметка (или колкото дни там ти е цикъла, който повтаряш, преди да започнеш наново)),ако си в сърплъс (повече калории , от колкото изгаряш) ще качваш. Въпросът е чрез манипулация на хормоните да се покачи повече маса с по-малко мазнини, отговорът е точно в ротацията. Която е много подходяща за всякакви хора, но най-вече за тези склонни да омазняват по-лесно. Други, които не омазняват лесно (като мен), могат да се свинят по цял ден, когато покачват маса :)
То и аз с ротация мога да качвам, но направи си сметките, сега приемам по 700-750гр. въглехидрат всеки ден, ако си изготвя план за въртене, то някой от дните ще се падне с 1 килограм въглехидрати (за сметка на друг, който ще е с 400 да кажем), а това значи ЦЯЛ ден да ям като прасе, затова избягвам да въртя въглехидратите, просто понякога пускам някой ден с повече мазнини и по-малко въглехидрат да разнообразя. :)
Мнението беше редактирано от lordinario на 18.10.13 18:07.
18.10.13
18:11
казано от Trickster на 18.10.13, 18:01:
90 кг - 8% мазнини без стероиди
(rock) сигурно е минал кийоши мууди - натурален мр. Олимпия. (колко натурален да е все пак)
Адски се забавлявам. (rock)
Иначе въртенето на въглехидрати е малко кофти ,това означава,че трябва да си роб,всеки ден трябва да следиш много храната си, провалиш ли се един ден се объркват леко нещата..
21.10.13
16:20
Както lordinov каза, въглехидратната ротация работи, но се изисква доста воля и стриктно следене на това какво ядеш. Този тип диети са най-ефективни поради ефектна на на кликогената суперкомпенсация, което изисква не само голямо следене на това какво ядеш, но и голямо следене на тренировките ти, т.е. разбирай, че и една тренировка да пропуснеш в ден който не трябва, всичко отива на вятъра и дори е възможно да има обратен ефект, т.е. покачване на доста мазнини.