18.10.13
19:13
Здравейте колеги, почнах зимния период доста успешно, качих 9-10 килограма от края на август до сега, като с тях качих 6 сантиметра на гръдната, 1 сантиметър и малко на ръката, 10 килограма на лежанката, 10 на клека, другите упражнения не забелязах особена разлика. Като цяло бързо дърпам на гръдна и крака и бавно на ръце, но ми се стори, че прекалено бързо качих тези килограми и сега съм точно 89 килограма. Започнах 79 килограма, а миналата година по това време бях 68 килограма и за цяла зима качих общо 14 килограма, а сега много бързо ги сложих като че ли. Ям доволно като яденето ми не спада под 600 грама месо, 1-2 дози гейнър сириъс мас, 1 доза протеин, извара, сьомга, дюнери, яйца, маслини, ориз, картофи. на 188 см, 89 килограма се виждам добре като размер, но ръцете не ми харесват.. 39,5 стегнати студени. Какво да правя за да ги увелича тези баници :D и като цяло да намаля ли оборота с храненето, защото ми се струва, че качвам повече мазно от колкото чисто, хора на моя ръст и килограми са с по 45 ръце. За 2 години и половина тренировки прогреса ми е от 54 килограма на 187 см до 89 кг на 188 см, като в началото си се представях по-различен на сегашните килограми, но май трябва да стигна 100 килограма за да донаправя ръцете. Как мислите?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 18.10.13 23:06.
18.10.13
19:27
10 килограма за 2 месеца...омазнил си доста. Качвай бавно,но чисто.По 1 килограм на месец,но чист мускул,с него ще дойдат 1-2 килограма течност и така ще се получи,че качваш по 2-3кг на месец,но стойностно.
18.10.13
21:00
Здравей,Insane.Няма да пиша по твоя въпрос ,но ще използвам темата за евентуална помощ от твоя страна и от на другите съфорумци за покачване на килограми.На 17 години съм и искам да кача маса.187см съм и 62 кг.Започнах сериозно фитнес от 4 дни и започнах да взимам Гейнър.Направих си и хранителна програма,дори днес ми е първия ден ,в който я изпълнявам.Днес имах 6 ядения и взех 2-пъти протеиновата напитка,много ми е тежко,дали ще свикна с тази тежка прогрома?Днес към 9 и 30 ядох мюсли,към 11 и 30 изядох 2 банана.След това на обед към 15 часа ядох 3 свинки карета с картофи,час по-късно към 16 часа изядох 4 яйда с желтъка и изпих първата си протеинова напитка.След това ядох чак към 20 часа -4 свински пържоли и веднага след това си изпих протеиновия шейк.Според вас и теб,добре ли си изпълнявам програмата или да я сменя?Релефен съм,мисля да кача до 2-3 месеца 10кг,много ще е трудно защото имам бърз метаболизъм ,но съм достатъчно сериозен и мотивиран поне да се опитам,вие как мислите?
Мнението беше редактирано от shfarzkofeee shfarzkofeee на 18.10.13 21:01.
На твоите килограми и ръст няма за какво да мислиш за омазняване, повярвай ми, от личен опит ти казвам. Наблягай на първо място на ориза и картофите, веднага след това идва месото и протеина на прах, за предпочитане свинско месо и телешко, ако не можеш да ги ядеш ги овкусявай, картофите вървят със сирене и лук например. Яж спокойно и в големи количества от тези храни и не мисли за омазняване в следващите месеци, при хубава храна ще качиш 10-12 килограма най-малко тази зима. Вземи си гейнър Сириъс мас на ОН ако имаш финансова възможност на мен ми помогна много с качването. В момента си прекалено слаб, стани 75 най-малко и тогава се замисли за омазняване по-нататък.
ПП: 10 килограма чисто за 2-3 месеца: АБСУРД. 10 килограма груба маса ще ги качиш за толкова време, ако се храниш както ти описах по-горе, на теб в момента ти трябва такава.
Мнението беше редактирано от Insane M на 18.10.13 21:21.
18.10.13
21:56
Благодаря ти много.На мен в момента целта ми е не да кача 10кг мускулна маса,а 10кг като тегло.Доколкото знам мускулната маса се кача много трудно.Ще използвам сезона за покачване на килограми (Зимата) и се надявам на пролет да съм поне 70-75кг.Ето ми е моментната програма -
1 .8 и 30 часа -Мюсли с мляко + 3 яйца,но яйцата няма как да ги ям сутрин в училище за това ще ги компенсирам по-късно през деня.
2. 11 и 30 часа -2 банана.
3 .13 и 30 часа Месо по мой избор + картофи +салата+ориз.
4. 15 и 30 часа - 4 яйца и протеинов шейк.
5. 18 и 30 часа Месо по мой избор +ориз/картофи +салата
6. 21 и 30 часа Месо по мой избор + салата.
А задължително ли е това месо да е под формата на пържоли или няма значение?Да слагам ли подправки на месото или не?
Иначе си взех Pharma Whey ,един от фитнес инструкторите в залата ме посъветва и каза ,че при правилно хранене ще качам по 2-3 кг.
Като свърша този ,мисля да си взема Trec Nutrition Magnum 8000 -Качвало се па 7.2 кг на месец от него,ще си го поръчам и пробвам.
Остана ми още едно хранене ,но ми е много тежко вече,днес с малко закъснения изпълних тази програма,но вече ще гледам да я изпълнявам стриктно и след седмица ще видя дали съм качил нещо.Поздрави.
ПП Забравих да попитам,дали мога да ям сладко ,или докато съм на тази диета не е хубаво?
Мнението беше редактирано от shfarzkofeee shfarzkofeee на 18.10.13 22:01.
18.10.13
22:07
Последно в тази тема за какво ще говорим?
Остана въпросът ми да продължа ли с грубото качване до 100 килограма или чисто, бавно и славно дето се казва. Засега lordinov ме ориентира към 2-рия и към него ще се насоча.
Мнението беше редактирано от Insane M на 18.10.13 22:36.
18.10.13
23:05
Значи... така не съм съгласен.
Архивирам тази тема - изобщо не е ясно кой какво пита, кой на кого отговаря, за какво става въпрос и т.н.
Двамата питащи публикувате ОТДЕЛНИ теми и всеки получава своята си дискусия. Copy & paste.
Кой ви учи, че е културно и спортсменско да си задавате купищата въпроси в дискусията на някой друг - не знам.
Insane M, ти си потърпевш в случая, моля те за извинение.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.13 23:06.