Цел: Да намеря баланса : Метод на постигане:постоянство:

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.10.13
20:18

Днес: Почивен+ това време от месеца....гррррррр

Закуска:
Кисело мляко елби 2 %

Яйца 2 цели 1 белтък, 15граама сирене на омлет

Обяд:
Чушка, сирене и яйце

Следобед : Изпит след работа, на път си взех сурови бадеми.

Вечеря: Пържола свинско филе 100грама.

Орехи (шепа)

09.10.13
21:00

Днес:
сън 8 часа и отгоре;)
Вода: 3литра
втори ден от тези женски дни...гр
Въпреки това намерих сили и отидох да направя една пътечка
15 минути ХИйт, като ми се замая главата, направих 7 минути бързо ходене със 7.5км/ч

Закуска: Омлет (3 яйца)  2 жълтъка
Втора закуска: Активия 0,5
Обяд: Чушка със сирене и яйце + Свинска пържола (филенце от пеперуда)
Следобед; Бадеми
Вечеря: Чушка със сирене и яйце, 80грама риба тон (филе изцедено от вода), 90грама пържола, 20 грама кашкавал
Малко прясно домашно козе мляко (размразявах го и трябваше да дегустирам как е :))))

;)

10.10.13
23:45

Бърз отговор и храната за днес:

Закуска:

Яйца (белтъци с 1 желтък) + 2Х кафе с козе мляко
Активия 0,5

Обяд:
Чушка със сирене и яйце и свинска пържола с гъби

Вечеря: Готвих и падна голямо опитване и се наядох;)))
Малко сърчица с лук, малко броколи, морковче чушка, 1 цяла Чушка със сирене и яйце , риба тон (80грама)
Късна вечеря: 5белтъка 1 жълтък и малко мед за вкус (половин чаена лъжичка ) с чаша чай.

Няма тренировка, но много работа имах и много обикаляне, прибрах се късно...нямах време за фитнес Утре сутринта съм в залата :

13.10.13
20:29

казано от Anonym0us на 24.09.13, 21:13:

П.С Слагам гледка от хладилника си:)))) Всичко е пакетирано на порции! Трябва да опитате, това спестява много време.

Готвена храна по стара от 24 часа не вкусвам, губи си качествата.

14.10.13
22:03

Малко ми е трудно, да съобразя всичко.

Аз пък не пия, не пуша, уча, спортувам редовно, готвя храната си или на пара или във фурна за да запазя максимално каяествата и, не я държа в кутии заради канцерогенните свойства на пластмаста, предимно домашна храна ям и рядко си позволявам да ям нещо от опаковка или което не е приготвено от мен.
Работя по 9 часа на ден, спортувам имам социален живот, задължения, затова ще трябва да ям готвена храна по-стара от 24 4аса.
По-добре от купена храна, с хиляди е-та, добавени захари.

Възхищаавм ти се че имаш времето да приготвяш закуска обяд и вечеря всеки ден.

Това е моят избор.

Днес:

Яко кардио+аеробика 55минути Джилиян....

Закуска : грейпфрукт + яйце.
Обяд: Пържола (свинско бон-филе на фурна 130г + 100гр зелен боб на пара)

Вечеря: Пъстърва на фурна + 50грама домашен грах + броколи на пара.

Мнението беше редактирано от Anonym0us на 14.10.13 22:05.

15.10.13
23:07

Днешният ден:

Сутринта...:) ХИПЕЕЕЕЕЕЕЕр яка тренировка, която ме накара да се чуствам като супермен цял ден;)

Закуска: Грейпфрукт 1/2 преди трен с малко кафе + овесени ядки

След трен: Омлет с шунка и кашкавал + още един грейпфрукт
Обяд: Свинска пържолка от бон филе със зелен боб
Вечеря (Изгладнях след обиколки по магазините): яйце + пилешко бутче + грах + айсберг салата

19.10.13
19:47

тест

20.10.13
20:25

Днес. Селедка под шубой

За тези които искат рецептата

250грама селедка (херинга осолена, измита от маринатата на кубчета)
2 варени яйца
1 голям картоф сварен
1 голям морков сварен
1 средна глава цвекло

В зависимост от желаният вид на салатата (по-мазничка, по тежка) около 1 малко бурканче майонеза лайт за моите цели

————

Рибата се нарязва  на кубчета и се нарежда за основа.

Намазва се с една лъжица майонеза (не много плътен слой)

Следват картофите (нарязани на кубчета)
мажат се с майонеза
Следват морковчетата (морковеЦЪТ ако сте взели по-голям морков), настъргани на ренде
Отгоре се маже лъжица майонеза

Следва цвеклото

и пак се маже с майонеза

Значи, преди всички задружно в един глас да изкритикуват, това е
невероятно засищаща салата и с тези продукти приготвям салатата за поне 5-6 порции . Не случайно

Мнението беше редактирано от Anonym0us на 20.10.13 21:32.

26.10.13
15:02

test

26.10.13
15:03

тест

26.10.13
15:07

тест 1 .

а

26.10.13

тест 1 1

26.10.13

.

27.10.13
19:12

Здравейте. До днес не можех да пиша в дневника си поради технически причини.
Тези дни работех към изработването на режима си.
Тренировките ми предстоят (Плана който съм съставила, с помощта на много клипчета в нета, и консултации, ще бъде следван поне два месеца)
Когато ми е възможно ще правя кардиото сутрин - 25 минути интервално с до 15-20 минути монотонно или докато силата ме издържи:)
За момента съм направила около 1 месец в залата, чуствам се доста по-силна, като килограмите са паднали с два но видимо много повече дефиниция се е появила.
Пробвах стриктно НВД -не е за мен. Може би за 5 дни е окей, но не ми се отразява добре на стомаха и на психиката.
Най-добре ми се отразява балансираното хранене *(както в началото , с плодове и овесени ядки сутрин в комбинация с белтъци , умерени въглехидрати на обед с месо/риба + зеленчуци и за вечеря в зависимост от какво е останало:)

Междувременно се запознах със СМИТ машината + Щангите и лостовете и мисля че много си подхождаме :)

+1 за салатката ;) Заради вкусовите и качества,иначе рядко си позволявам картофи и майонеза.Майка ми я приготвя с риба тон и 50 на 50 майо и високомаслено кисело мляко-10%.
Стриктното НВД  е сложна работа,иска се много воля,а и плавен преход.Първия месец ходих като бито куче а има хора при,които до половин година има спад в силата.Чистиш се от въглехидратите като от наркотици :)При мен стомаха е добре.С растителна храна почти нищо не усвоявах.Успех.

27.10.13
22:04

Да това с млякото е добра идея.Тази майонеза не беше много, но си заслужава;)Аз лично да изям 200грама и съм фул от нея.
Установих че човек когато се лиши от нещо за месец, рано или късно трябва да навакса.
Получава се опасно състояние, желание за чийтване иии т.н. Тея зареждащи дни с въглехидрати пък при НВД са ми трудни, защото не ми е яко да ям цял ден ориз и царевица без месо.

Предпочитам баланса, пред бързата форма.Ще се старая вечер да е само зеленчуци и месце, но на обяд си трябва въглен:)
Поне до лятото.

30.10.13
07:28

28. Раменни повдигания, повдигане на ръцете в страни супер сет с 2 с 3 и 4 кг
Тръстър дъмбели
Хай-Пул
Повдигане на ръцете в страни с извиване на бицепс навън... (нещо такова)

29. 20клека
Клек с лост зад врат
Лег преса (20Х отделни крака)
Напади назад със смит мавина
Напади с дъмбели
20минути кардио (хиит)

30. 5 мин велоармометър
20 придърпване на скрипец
гребане скрипец
напади собствено тегло
скрипец (трипецс)
бицепсови концентрични сгъвания
—————- 3Х—————

31.10.13
22:32

31.
Пътечка 5 минути

4Х Супер сет (Бедрени разгъвания на отделни крака + гръбни екстензии)
Тяга 3Х  с 8кг дъмбелчета
Коремни преси
Глутеус мост на пейка (с присвиване на краката)

10минути интервално кардио.

Закуска:

Протеин
+ кафе
+овесени ядки
+ два белтъка

Обяд:
Свинско каренце + зеленчуци (китайски микс) + лаваш

Вечеря:
Пиле на грил
Зелена салата с моркови и малко царевица

Протеин
+ мляко

—————-

02.11.13
01:48

Днес правих прочистващ ден

Закуска протеинов шейк
Цял ден чайове
Вода
Фреш Грейпфрукт -500мл
Пак протеинов шейк
и три малки ябълки (зелени)

02.11.13
23:46

(Базова )За Крака:
Разгрявка (20 клека)
Клек с lost зад врат 13Хlost
Лег Преса: 20повторения
Напади Назад с Щанга На смит машина (Отделно)
Напади с дъмбели

tomorrow : http://www.youtube.com/watch?v=4BWHw7yDj3E

07.11.13
11:53

Избягвай смит машината и лег пресата. Неестествени движения са поради изкуствено създадената стабилност, най-малкото.

Може просто да правиш отпади, split squat, бългаски клек, конвенционална тяга, power тяга (като сумо, но не с чак такъв разкрач) и румънска тяга. При такова разнообразие от упражнения, няма нужда да използваш машините. :)

Мнението беше редактирано от Overlord на 07.11.13 11:54.

07.11.13
22:28

В деня след смит машината ( отпадите) не можем да си седна на ....:)
Само че след  като пробвах отпади с дъмбели след дъмбел-тренировката не ме болеше дупето,  ами мускулите на кръста долу;)
Отпуснах ги с 40 мин кардио на другия ден.
Нападите ги правих със събиране на дъмбелите под коляното...Не ме натовариха. Хем правих по 25 на крак.по 4 серии...

Клековете  с лост зад врат, още ги правя само с лост..(не на смит машина). Само че тренирам сама в момента и честно казано малко ме е страх ако сложа 10кг отгоре какво ще стане;))))Как да преценя?

Имам мноогоо позитивни откликвания на тялото. Все едно мазнините ми изчезват и се заменят с мускули ;) Това е готино и много ме мотивира.Теглото ми не се е променило обаче.

Днес правих 60минути кардио (ходене на пътека с наклон 15 градуса при 4,5-5,5 следейки пулса да ми е 170 според пътеката, тъй като мисля че тя преувеличава със стойностите на пулса :).
Знам за дългото кардио и колко е вредно, но всъщност този тип кардио наистина натоварва по друг начин и си правя малък експеримент със себе си ;).

това е от мен:)

Чао за сега.

08.11.13
13:14

Натоварването в глутеусите или бедрата зависи от разкрача и от техниката. Аз от отпади винаги по седалището съм имал мускулна треска.

Вероятно мускулната треска в кръстта е от начина на вдигане на дъмбелите, но както казах - вероятно.

Според мен ще можеш да сложиш още 10 кг и да си клякаш. Разбира се, възможно е да не е в 13 повторения :)

09.11.13
17:30

След вчерашното кардио и корем,
Днес правих отново крака тренировката.

За начало 5-6 минутки въженце

Клек -2Х лост, 2Х10кг
Отпади с лост (не на смит машина) 4Х 20 на всеки крак
Напади с дъмбели 4Х50 @4,5,6,7kg
Тяга (за пръв път правя с този лост и тези тежести, затова наблегнах на техника и повторения) = 4Х20 @ 12kg
Лег Преса (Нямам идея колко тежко беше, но повдигах с прогресирането) 4Х20повторения с два крака
Аддуктори 4Х 20 @25,35,45,45
Абдуктори 4Х20 @15,20,25,35

30 minuti пътека 15 градуса 4-5км/ч + няколко спринтчета на 13-14км/4.

.........
;)

Направо се смазах общо взето, дано да мога да ходя утре.
На излизане от залата, глутеските направо ми трепереха ;)

09.11.13
22:20

Храна:
4 белтъка + овесена каша (4 супени лъжици овесени ядки с вода) + 2 суп лъжици замразени горски плодове
Кафе+мляко
Пилешко филенце 40грама)
Протеинов шейк с мляко си направих (защото нямах никаква енергия преди фитнеса) изпих половината
Тренировката по горе го последва и го доизпих навръщане.
След тренировката; Пълнозърнеста “wrap” ;)(27гр въглехидрати 168калории) с айсберг +100грама пилешко филе+ доматчета + малко балсамико дресинг+авокадо резенче)
Вечеря: Пъстърва печена на грил тиган + 100грама варен ориз + купичка салата айсберг доматчета + малко домашно сирене козе
След вечеря: Пробиотично кисело мляко ванилия
Преди малко : Протеинов шейк

Овесени ядки= Калории 87 Белтъчини 3 г Въглехидрати 15 г Мазнини 1.7 г
Боровинки = Калории 7.65 Въгхелидрат = 1.83
Белтъци = калории 52 ; Белтъчини 10.9 ; Въглехидрати 1г Мазнини 1г
147калории , Б13/Въг.18/Мазн.5г
———-
Кафе мляко = Калории 44, Б/3.2/В.4.5/М=1.5
Пилешко: 60 калории Б8/М/2
=====
Тортила питка = 188калории, Б5,8/В28.7/М3.7г
Пилешко = 190калории , Б.28.93/М7.41
Айсберг = 2калории/1гВ
Чери домати = 20калории /Въгл 1г.
Балсамико = 15 калории / Въгл. 3г
——————-
Пъстърва = 190калории 26Б/9М
Ориз = 123 калории/2Б/26В/1М
Айсберг = 2калории/1гВ
Чери домати = 20калории /Въгл 1г.
Балсамико = 15 калории / Въгл. 3г

Шейк Протеинов = 192 калории 34г протеин/6г Въглехидрат/2гр Мазнини
Мляко = 100калории б/6./в/8/м/3

= 1400 Б  107 /В 100/ М 50

Мнението беше редактирано от Anonym0us на 09.11.13 22:50.

10.11.13
17:25

Днес е ред на моята тренировка силни ръце.
Ръцете са най-слабата част от тялото ми .
Не мога да правя правилно лицеви опори, дори на колене (просто са ми слаби китките, слаби са ми трицепсите)...Правя опити но няма техника заради липса на сила

1.Трицепсово разгъване на горен скрипец 4Х12,10,8,6
2.Бицепсово сгъване с дъмбели 4Х12,10,8,6
3.Гребане (обратно гребане (полу-набиране с крака на земята) 4Х10
4.Кофички на пейка (4Х10)
5.Бицепсово сгъване с щанга 4Х12,10,8,6
6. Раменни разгъвания на страни супер-сет 4Х10 повторения с намаляване на използваното тегло дъмбели
7. Повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег 4.12,10,8,6
8. флайс с дъмбели

Днес станах в 12 и 45 ;)
2 протеинови палачинки от 4 белтъка, половин лъжица протеин + 1 лъжица горски плодове
купичка овесени ядки с плодове
————
100грама ориз, пилешко месо 50грама, задушени зеленчуци лъжица + домашна лютеница (2лъжици)
—————-
тренировка.

10.11.13
19:50

меню продължение....

Зеле с пилешко филе (100г)

Протеинов Шейк Diet Whey
Малко извара с плодове.

11.11.13
22:57

Здравейте.
Почивен ден.

Закуска: Овесени ядки варени с вода със замразени горски плодове 100/150г
Втора закуска:  2 варени белтъка
Обяд: Овесена питка тип лаваш с пилешки варени гърди намазани със заквасена сметана, червен боб и царевица
Следобед: Извара (около 50г + остатъка от овесените ми ядки от сутринта)
Преди вечеря: Купа салата домати зелена салата+ балсамико
Вечеря: 80грама сьомга + 130г телешко+царевица+домат+боб+лук задушени в уок
След Вечеря: Протеинов шейк
Извара

Майко...това е много ядене :):):)

Мнението беше редактирано от Anonym0us на 11.11.13 22:58.

KA

12.11.13
08:42

Здрасти, с клековете и различните видове тяги е хубаво някой да те гледа и да те пита ако ги правиш за първи път. Било то трениор или приятел. Може и сам но трябва да гледаш хубави клипчета и много да внимаваш и да караш постепенно.

24.11.13
09:12

Здравейте. Бях в отпуск изминалата седмица.
Не тренирах около 5 дни и вчера посетих фитнеса, от което се чувствам изтощена.
Цяла нощ ставам и пия вода, едно такова горещо ми е от вътре, все едно имам енергия, а реално съм без никакъв пауър.
Не успях да планирам менютата си и от 4-5 дни ям само разни месарлаци (свински пържоли или риба готова).
Може би е защото не съм яла въглехидрати...
Днес пак ще ида в залата , и имам план за вечеря у нас с приятелки;) Ще правя салата и свински филенца.

26.11.13
00:07

Здравейте.
Днес започнах тренировки по бокс към моите във фитнеса.

Храната ми е отново покъртителна;

Кисело Мляко 0,1 процента
Омлет сьомга (30-40г)
Пилешка пържола от филе 150г
Разни остатъци от калмари + скариди +яйце + топено сирене (150грама общо)
Пилешки филенца (към 100грама)

26.11.13
22:07

Нетренировъчен ден:

Закуска :2 белтък + 1 желтък яйца + 2 лъжици трици + сьомга  (30г)
Обяд: Пилешка пържола + домати краставици зеле чушки салата (300грама) +150грама пържолата
След обед: Пилешка пържола ала Сръбска скара ;) + две печени чушки с чесън
Вечеря: Салата (Рукола,домати,айсберг,морков+зелен лук) + извара (50-60г) + 90грама риба тон

В момента: половин чаша мляко + лъжичка протеин Diet Pharma Whey

27.11.13
22:47

Закуска :2 белтък + 1 желтък яйца + 2 лъжици трици + сьомга  (30г)
Втора закуска: Омлет с кашкавал
Обяд: Пилешки филенца в лимон
Към 4: Вратна (свинска) + малко салата (цвекло)
Вечеря: 150грама сърца (варени) + 100грама извара

Няма тренировка.
Имам да работя много (предстои ми важно интервю в петък)

27.11.13
23:41

Много добре се храниш .Браво..

28.11.13
23:44

Мерси, но няма тренировки..;(
Пореден ден на не трениране.
Ще откача.

Закуска: Белтъци + протеинова пудра + трици
Втора закуска : Омлет
Обяд: Сьомга (пушена )+ 150г цвекло
Вечеря:Зеле кисело (от буркан) с червен пипер + малко остатъци от сърца варени  и поне едно 300грама кюфтета от свинско месо (смляно)
След вечеря: чаша 1,5 мляко с протеин

Утре ще се тренира.
Не съм ходила на бокс, нито на фитнес.
Но утре е интервюто.
Лягам защото днес изкарах 18 часа на компютър правейки репорти.....

Много интересно  се храниш :) Има дни на РБД и дни на НВД.Не изпадаш в никакви крайности.Много хора могат да се поучат от менюто ти.Аз лично всеки път намирам по нещо любимо и нещо нестандартно/малко популярно.Имам съвсем леки забележки,но ако ги спомена,на фона на всичко останало сам бих се нарекъл “дребнав”.Дано интервюто е било успешно ;)

30.11.13
17:04

казано от Светослав Тодоров на 29.11.13, 18:32:

Много интересно  се храниш :) Има дни на РБД и дни на НВД

Нещо не ми се получава да си кажа че съм на определен режим и съм си казала че се храня правилно, не по определен режим.
Има мазнини в храната ми и не спирам свинското, защото ми спира МЦ когато огранича дори малко мазнините.
Имам много домашно цвекло вкъщи и ще преобладава тези дни в менюто:))

Днес посетих залата.Приятеля наблюдава клековете ми и тягата и тук таме ме срита за чупка в кръста, но като цяло техниката е на ниво). Тренирах странно..докъдето силите ме издържат,а сега не мога да стана...:(

Въже - 10минути
40 клека и 40 отпада със собствено
Клек с лост зад врат 14
Клек с лост + 5 кг = 12 = 4Х
Отпади с лост + 5кг (20 на ляв, 20 на десен) 4Х
Тяга с лост  4Х 15 (заучавам просто, не слагам много тежко)
Пак въже (5минути)
Коремни преси (крънчове, в преси до болка)
Пак въже 5минути
2литра вода по време на трен...;)

Закуска: 3 супени лъжици с трици и половин доза протеинова пудра с мляко СЛЕД ТРЕН: Обяд: Салата домат краставица лук и рукола с пилешка пържола
...........
За вечеря ще варя борщ.
С телешки шол.

Нямам сила. В Понеделник съм на бокс..трябва да се оправя с тази умора.
Ще се яде отново май тези дни :)))

казано от Anonym0us на 30.11.13, 17:04:

Нещо не ми се получава да си кажа че съм на определен режим .

Не е и нужно,важно е да намериш баланса за самата себе си.Използвах абревиатурите просто за улеснение.Аз и семейството ми, сме на НВД,но не с краткосрочна цел а по скоро “for life”.Харесва ми цялостния ефект от здравословна гледна точка.Нямам “зареждащи”  или “джънк” дни.Ако усетя нужда от хапване на нещо сладко/високо въглехидратно не се притеснявам,просто компенсирам с останалата храна за деня или седмицата.Отдавна не обръщам внимание на стриктни сметки за калорий и Б:М:В.Не ми влияе добре на психиката.Преди години се бях филмирал,всяка хапка  се пресмяташе.Кога ,какво,къде,колко,защо,как ям :)
Обожавам спагети болонез и мусака.И двете са високовъглехидратни,но с промяна в пропорцийте м/у картофи/паста,от една страна и  смляно свинско от друга,нещата се променят доста.Умишлено не използвам думата “кайма”,тя навява асоциации за пакети и тарелки пълни с нещо смляно,с неизяснен произход и първоначална функция.

П.С.Май трябва да си направя дневник,за да не пълня чуждите такива с лични факти замаскирани като съвети и препоръки. Извинявам се :P

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 30.11.13 18:24.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1