HEAVY DUTY - как качих 10кг маса за 2 месеца!

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.10.05
09:53

[quote author=”^MaD^”][quote author=“Sourcemag”]от понеделник започвам
1.Гръб,рамо,трицепс
2.Крака,гърди,бицепс

1.Гръб
-набирания 3серии до отказ
-мечка 2 до отказ
Рамо
-раменни преси зад врат 2 серии
Трицепс
-лег с тесен хват 2 серии
Трапец
-2с серии квото доиде

2.Гърди
-лег 2серии до отказ
-полулег пак 2 серии
Крака
-клек с щанга 3 серии
Бицепс
-Бицепсово сгъване с дъмбели 3 до отказ
Корем
  :D
Камачо за 2 месеца си качил 10 килограма ,ама пил ли си нещо през тея 2 месеца и колко тренировки ти се падаха за 2 месеца?Спазваше ли диета :?:

и ти като мен :) за почнах от днес ще сравняваме резултатите :)

само да кажа, че рамо и трицепс не е хубаво да се тренират в един ден, защото като натоварваш трицепса товариш и рамото

14.10.05
14:01

[quote author=“Azazel”][quote author=”^MaD^”][quote author=“Sourcemag”]от понеделник започвам
1.Гръб,рамо,трицепс
2.Крака,гърди,бицепс

1.Гръб
-мечка 2 до отказ
Рамо
Трицепс
-лег с тесен хват 2 серии
Трапец
-2с серии квото доиде

2.Гърди
-лег 2серии до отказ
-полулег пак 2 серии
Крака
-клек с щанга 3 серии
Бицепс
Корем
  :D
Камачо за 2 месеца си качил 10 килограма ,ама пил ли си нещо през тея 2 месеца и колко тренировки ти се падаха за 2 месеца?Спазваше ли диета :?:

и ти като мен :) за почнах от днес ще сравняваме резултатите :)

само да кажа, че рамо и трицепс не е хубаво да се тренират в един ден, защото като натоварваш трицепса товариш и рамото

ВИЖ КВО ИМА ТУК!

15.10.05
22:47

[quote author=“murdera”][quote author=”^MaD^”]1.Гръб,рамо,трицепс
2.Крака,гърди,бицепс

1.Гръб
-мечка 2 до отказ
Рамо
Трицепс
-лег с тесен хват  2 серии
Трапец
-2с серии квото доиде

2.Гърди
-лег 2серии до отказ
-полулег пак 2 серии
Крака
-клек с щанга 3 серии
Бицепс
Корем
Молитва маи се казваше 2 серии :)
Вдигане на краката от лег 2 серии

тва как ти се струва, тренировките няма да бъдат в точно определени дни, а ще тренирам когато се чувствам добре (поне 3 дни м/у тренировките)

И на мен ми допада тази програма,само искам да попитам 2 серии до отказ с каква тежест да правя(колко % от макс,аз вдигам 110кг от лег, как да процедирам да мъча примерно 7-8 с 90 или 15-16 с 70кг? )

Наистина и на мен много ми харесва тази програма като я гледам.Според мен трябва да избереш тежест ,с която да вдигнеш до отказ между 6-10 повторения за горна част и 12-15 за долна 4аст на тялото.

15.10.05
22:54

[quote author=“JiVk0”]след  тяга до отказ на 100 кила и съм умрял ... като се има предвид че искам да съм си вкъщи още след 3 тата серия а 100 кила са ч тата .
на следващия ден не искам да правя трен ,но имам :)
затова искам да разбера ефекта ;0 ще пробвам каквото стане ако не експерементирам ... няма файда

Леле ако знаеш какво пробвах на последната си тренировка:
1.Лежанка 2
2.Гребане 2
3.Щангистко изтласкване  3

Посленото комбинира Тяга,Клек,Раменни преси и Сгъване за бицепс.От 2 дни гърба ми е изцеден като лимон.Май претренирах само със 7 серии..

Исакам да попитам някой дали има някакъв линк към сайт за тежка ателетика.Искам да разуча добре упражненията на щангистите,че засега със самоук.Някой може ли да ми помогне,и да ми каже как се изпълняват правилно?

15.10.05
22:59

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ами Живко виж сега аз никога не бих пробвал подобно нещо нито ще ми помогне това постигнал съм всичко с прости неща даже и суперсерии не съм правил нито форсирани повторения нито тройни серии, бачкай си на просто резултатите ще дойдат
Намесиха Дориан тука на той е преобразил схемата според него + стероиди яко и ...

И според мен Дориан яко е моцал химийка.Доколкото разгледах историята му той не се е явявал често на състезания,което според мен му е дало възможност да зоби лакомо и е причина за бурния му прогрес.

15.10.05
23:12

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Даммм има подгряващи серии които доста пъти не се споменяват и се оставя с впечатлението за 1 серия до отказ

Да ,аз лично преди клека и тягата правя по три загряващи серии ,първате е само с лост.Думите на Петко са добре казани - като си начинаещ ,ти не можеш да изпълняваш правилно упражненията,да напрягаш необходимите мускули ,както и да намериш подходящата тежест.Затова в началото можеш да си позволиш повече серии и по-голяма честота на треноровката.С напредъка , ще можеш да обърнеш внимание на качеството на тренировката - тя може да стане по-малка като обем ,но по-натоварваща.Нещата стават още по-интезнсивни,като включиш и някой техники за напреднали - читинг,форсиране на позитивния и негативния стил,почивка-пауза и прочие .

MA

18.10.05
14:47

E добре 10кг, аз тренирам от почти 3м. и мисля да сменям вече програмата, струва ли си риска да я пробвам при положение, че съм висок, с тънка костна система и бърз метаб. и мога много бързо да загубя добрия резултат. Нещо не ми вдъхва доверие с 4 часа тренировка месечно да се постигнат добри резултати. Много ми е чудно какво става с цялата тази храна, като се има в предвид тренировачната ти програма. Иначе ще бъде перфектно, ако мога по този начин да кача още 6- 7кг.

18.10.05
17:21

[quote author=“marty”]E добре 10кг, аз тренирам от почти 3м. и мисля да сменям вече програмата, струва ли си риска да я пробвам при положение, че съм висок, с тънка костна система и бърз метаб. и мога много бързо да загубя добрия резултат. Нещо не ми вдъхва доверие с 4 часа тренировка месечно да се постигнат добри резултати. Много ми е чудно какво става с цялата тази храна, като се има в предвид тренировачната ти програма. Иначе ще бъде перфектно, ако мога по този начин да кача още 6- 7кг.

Наскоро прочетох една статия в която пише ,че са направени изследвания над животни.След тежка физическа работа биоресурсите и микротравмите им в мускулите са се възстановили за 2 седмици ,а мускулната маса ,която са натрупали след нея е започнала да атрофира едва след 30-40 дни.Това е феноменално,макар че става въпрос за животни и опита е направен през 60-те години.
  Пробвай да рискуваш само за 1 седмица..Предполагам тренираш много често и с голям обем.Дай си сега една седмица почивка,не тренирай изобщо само се храни редовно и се наспивай добре.После се върни в залата и пробвай дали ще направиш  по-малко повторения при повдигането от лег в сравнение с последната ти тренировка.Аз като си правех такива експерименти - завъщане след отпуск 10 дни в залата,не само че вдигах предишната тежест,но правех 1-2 повторения вповече.Съветвам те да рискуваш за 1 седмица!После си реши как да продължиш да тренираш! :О)

JI

21.10.05
14:24

но при сплит система може ! аз днес съм с мускулна в гърдите но утре нищо не ми пречи да правя крака нали !?

21.10.05
14:31

[quote author=“JiVk0”]но при сплит система може ! аз днес съм с мускулна в гърдите но утре нищо не ми пречи да правя крака нали !?

Да, стига да не товариш косвено същите групи или да не тренираш няколко дена подред. Освен мускулите, другите системи в тялото също се товарят и имат нужда от възстановяване.

JI

21.10.05
21:15

е да разбира се .
Незнам аз сега тръгнах да бягам секи ден по 3 км
като бавно смятам да увелича до 7 км на ден
и ми се отрязява отлично аз както съм ендоморф .
а тренирам на 2 3 дена 1 път

22.10.05
18:12

[quote author=“JiVk0”]е да разбира се .
Незнам аз сега тръгнах да бягам секи ден по 3 км
като бавно смятам да увелича до 7 км на ден
и ми се отрязява отлично аз както съм ендоморф .
а тренирам на 2 3 дена 1 път

Добре правиш с аеробиката.Като си ендоморф можеш да правиш по-чести тренировки с по-ниска интензивност - повече повторения в серия например и т.н.Ниската интензивност не води до голям стрес и не се нуждаеш от дълги почивки между тренировките .

22.10.05
18:14

[quote author=“JiVk0”]но при сплит система може ! аз днес съм с мускулна в гърдите но утре нищо не ми пречи да правя крака нали !?

Според мен не трябва да тренираш никога в два съседни дни без значение колко са отдалечени мускулите един от друг в двата дни!

PR

22.10.05
19:04

Чета тук ...някакви теми и мнения от камачо :)
Нафлоудил е яко в последния месец.
И се чудя ,да се смея или да плача ?!?

Човек, ти като някакъв откривател на нови принципи в бодибилдинга ли се явявяш ?
Защото много от теорийте са ти необосновани !
А пък ,за тези по анатомията... нямам думи просто !
Сметките и сравнения дето ги даваш ,са меко казани неиздържани и грешни .

....почивки от по 10 дена - eми супер ,защо да не почиваме направо по 20-30 дена - хем по-евтино ,по-лесно и по-големи мускули ще направим -> дори можем само да ядем - така ще станем още по-масивни :))

Мислиш ли ,че състезателите на Уидър нямат на разположение МНОГО скъпо платени УМОВЕ дето да ги консултират и изследват ?
И страно защо все пак се спират на доста по-различни системи от твоята ?

Разбирам еуфорията ти по собствения ти прогрес :)
Но повярвай ми той - не е нещо особено !
Уважавам труда ти ,но нямаш право да заблуждаваш непросветените с мъглявите ти теорий !

Нямаше да пиша в тази тема ,ако не бяха многото писма и въпроси за съвет - директно към теб !
Не мога да си позволя ,да гледам безучастно как някой умишлено или не - заблуждава хората !!!

И на финал - нищо лично човече ;)
... и топлата вода я има вече !

TO

23.10.05
15:30

Най големия минус на Heavy Duty са травмите. 1 единствена серия по4ти без загряване на 100% , примерно за кръста е сигурна контузия (в малък или голям ма6таб)
Това смесено с евентуално неправилно изпълнение на упражненията - със сигурност 6те има 2 пъти пове4е отрицателен отколкото положителен ефект като цяло.
За това при на4инае6тите този вид натоварване  е просто САМОУБИЙСТВО.
Има прекалено много пукнатини в принципите на тази теория - Физиологи4ните процеси към които се отнася са крайно специфи4ни за всеки отделен 4овек и не могат просто така да бъдат обоб6тени, примерно: ¨тренирай веднъж на 7 дена 6тото тялото то4но тогава си е отпо4инало достатъ4но¨ - ми моито пък то4но може да си е отпо4инало на 4етвъртия ден , и вместо да направя следва6тата тренировка аз 4акам о6те 3 дена... Така губя време, през което мога да тренирам и да раста...

23.10.05
18:40

[quote author=“PROMPT”]Чета тук ...някакви теми и мнения от камачо :)
Нафлоудил е яко в последния месец.
И се чудя ,да се смея или да плача ?!?

Човек, ти като някакъв откривател на нови принципи в бодибилдинга ли се явявяш ?
Защото много от теорийте са ти необосновани !
А пък ,за тези по анатомията... нямам думи просто !
Сметките и сравнения дето ги даваш ,са меко казани неиздържани и грешни .

....почивки от по 10 дена - eми супер ,защо да не почиваме направо по 20-30 дена - хем по-евтино ,по-лесно и по-големи мускули ще направим -> дори можем само да ядем - така ще станем още по-масивни :))

Мислиш ли ,че състезателите на Уидър нямат на разположение МНОГО скъпо платени УМОВЕ дето да ги консултират и изследват ?
И страно защо все пак се спират на доста по-различни системи от твоята ?

Разбирам еуфорията ти по собствения ти прогрес :)
Но повярвай ми той - не е нещо особено !
Уважавам труда ти ,но нямаш право да заблуждаваш непросветените с мъглявите ти теорий !

Нямаше да пиша в тази тема ,ако не бяха многото писма и въпроси за съвет - директно към теб !
Не мога да си позволя ,да гледам безучастно как някой умишлено или не - заблуждава хората !!!

И на финал - нищо лично човече ;)
... и топлата вода я има вече !

Лазе ,като мислиш че заблуждавам хората ,кажи ми твоите мускули след колко време се възстановяват и дали си имал тренировки които да са те изтощавали за няколко дни?Кажи ми ти на каква теория си привърженик - кажи ми какъв обем,честота и интензивност на тренировката използваш и да обсъдим моите и твоите грешки?Разсъждаваш по много праволинеен начин:
‘....почивки от по 10 дена - eми супер ,защо да не почиваме направо по 20-30 дена - хем по-евтино ,по-лесно и по-големи мускули ще направим -> дори можем само да ядем - така ще станем още по-масивни :))’

Както виждаш съветвам новаците да тренират когато са свръхвъзстановени ,а не да почиват по 10 дни.Намери ми някъде,където съм казал ,че хората са длъжни да тренират веднъж на 10 дни!После ми кажи къде съм намекнал ,че трябва да се тренира веднъж на 20-30 дни.Всички знаят ,че след свръхкомпенсацията настъпва процес на атрофия.Ти разсъждаваш по изключително глупав начин,като заключваш ,че според мен трябва да се тренира колкото се може по-рядко!Според мен трябва да се тренира ,само когато си свръхвъзстановен,а не след 10 или 30-40 дни.
  Относно съветите ми и дали е по-евтино да се тренира така,за мен е много учудващо че говориш за евтини и скъпи неща,когато аз говоря за основни принципи в културизма,които се обмислят с мозъка ,а не с парите ти.
  Мисля ,че има хора които са си направили изводи от нещата които казвам,стигнали са до заключението ,че са съгласни или не са съгласни с мен във всяко отношение.Но мога да ти кажа ,че човек може много бързо да усети ефекта на Хеви Дюти още на следващата тренировка,особено ако е претренирал системно преди това .Можеш да опиташ и ти да си отпочинеш една седмица и да разбереш дали е лъжа всичко това.Какво му коства на човек да отдели 1 или 2 седмици за да пробва(и да се откаже ако се окаже пълна лъжа)?

23.10.05
18:52

[quote author=“tonio”]Най големия минус на Heavy Duty са травмите. 1 единствена серия по4ти без загряване на 100% , примерно за кръста е сигурна контузия (в малък или голям ма6таб)
Това смесено с евентуално неправилно изпълнение на упражненията - със сигурност 6те има 2 пъти пове4е отрицателен отколкото положителен ефект като цяло.
За това при на4инае6тите този вид натоварване  е просто САМОУБИЙСТВО.
Има прекалено много пукнатини в принципите на тази теория - Физиологи4ните процеси към които се отнася са крайно специфи4ни за всеки отделен 4овек и не могат просто така да бъдат обоб6тени, примерно: ¨тренирай веднъж на 7 дена 6тото тялото то4но тогава си е отпо4инало достатъ4но¨ - ми моито пък то4но може да си е отпо4инало на 4етвъртия ден , и вместо да направя следва6тата тренировка аз 4акам о6те 3 дена... Така губя време, през което мога да тренирам и да раста...

Дните за възстановяване се ориентировъчни.Защо си останал с впечатление ,че според мен всеки рябва да се тренира веднъж на точно 5 или точно 7 дни?Трябва да се тренира,когато си свръхвъзстановен.Относно интензивността и опасността от травмиране - както виждаш съм посочил ,че трябва да има по 2-3 загряващи серии.Другото нещо е ,че минималния брой повторения е минимум 10 - това изисква по-малка тежест отколкото например за 6 повторения и е добра предпоставка за загрявка преди отказа.Не знам дали си забелязал,но аз съм виждал как начинаещите правят по 6-8 форсирани повторения,читинг и прочие - при това без да тренират по Хеви Дюти .Виждал съм и как вдигат масимални тежести в едно повторение,пак без да тренират по Хеви Дюти.

PR

23.10.05
21:34

[quote author=“kamacho”]
Лазе ,

Лазе ще викаш на някой твой роднина !
Имай малко уважение - за да не те научат на такова !

като мислиш че заблуждавам хората ,кажи ми твоите мускули след колко време се възстановяват и дали си имал тренировки които да са те изтощавали за няколко дни?

За това са измислени сплитовете !

Кажи ми ти на каква теория си привърженик - кажи ми какъв обем,честота и интензивност на тренировката използваш и да обсъдим моите и твоите грешки?

Бих обсъждал неща с хора отворени за съвети !

‘....почивки от по 10 дена - eми супер ,защо да не почиваме направо по 20-30 дена - хем по-евтино ,по-лесно и по-големи мускули ще направим -> дори можем само да ядем - така ще станем още по-масивни :))’

Човек - това бе сарказъм а не разсъждение... страно че не си го усетил!?!

Както виждаш съветвам новаците да тренират когато са свръхвъзстановени

Чудя се как може да съветваш някой ,след като ти самия си новак !

Ти разсъждаваш по изключително глупав начин

Приятелю - повярвай ,точно ти никога няма да разбереш как разсъждавам !

когато аз говоря за основни принципи в културизма,

Кой са основните принципи бе ? Дори Хеви Дюти си го изменил през кривата ти призма ?!?

Мисля ,че има хора които са си направили изводи от нещата които казвам,стигнали са до заключението ,че са съгласни или не са съгласни с мен във всяко отношение.

Да има ,но има и начинаещи ,който могат сериозно да се заблудят ,като ти четат нещата !

Накрая .... Човек , незнам как си се заблудил ,че си направил нещо по тази програма !
Еми ти в момента си на нормални за ръста ти килограми .
от 68 си станал на 78кг :))))) БРАВО !
Не е същото от 110 да станеш на 120 нали ?
Ето това го проумей - нищо особено не си постигнал - сори ,че съм толкова откровен с теб !
Ти тези 10 кила можеше да ги качиш по всяка една програма ,особено като си начинаещ !!!

Ще ти повярвам че работи системата ти ,ако след 2 месеца си 100кг !

btw - Аз сега съм 102-3кг ,макар че имам голям стаж ,ако искам мога да стана 115-120кг за 5-6 месеца !
По стандартна схема - 3 пъти седмично
Надявам се си ме разбрал правилно и да не се излагаш повече !

Много гурута се навъдихте ейй
или Боже ,колко мъка има на този свят :)

24.10.05
14:22

[quote author=“PROMPT”][quote author=“kamacho”]
Лазе ,

Лазе ще викаш на някой твой роднина !
Имай малко уважение - за да не те научат на такова !

като мислиш че заблуждавам хората ,кажи ми твоите мускули след колко време се възстановяват и дали си имал тренировки които да са те изтощавали за няколко дни?

За това са измислени сплитовете !

Кажи ми ти на каква теория си привърженик - кажи ми какъв обем,честота и интензивност на тренировката използваш и да обсъдим моите и твоите грешки?

Бих обсъждал неща с хора отворени за съвети !

Човек - това бе сарказъм а не разсъждение... страно че не си го усетил!?!

Както виждаш съветвам новаците да тренират когато са свръхвъзстановени

Чудя се как може да съветваш някой ,след като ти самия си новак !

Ти разсъждаваш по изключително глупав начин

Приятелю - повярвай ,точно ти никога няма да разбереш как разсъждавам !

когато аз говоря за основни принципи в културизма,

Кой са основните принципи бе ? Дори Хеви Дюти си го изменил през кривата ти призма ?!?

Мисля ,че има хора които са си направили изводи от нещата които казвам,стигнали са до заключението ,че са съгласни или не са съгласни с мен във всяко отношение.

Да има ,но има и начинаещи ,който могат сериозно да се заблудят ,като ти четат нещата !

Накрая .... Човек , незнам как си се заблудил ,че си направил нещо по тази програма !
Еми ти в момента си на нормални за ръста ти килограми .
от 68 си станал на 78кг :))))) БРАВО !
Не е същото от 110 да станеш на 120 нали ?
Ето това го проумей - нищо особено не си постигнал - сори ,че съм толкова откровен с теб !
Ти тези 10 кила можеше да ги качиш по всяка една програма ,особено като си начинаещ !!!

Ще ти повярвам че работи системата ти ,ако след 2 месеца си 100кг !

btw - Аз сега съм 102-3кг ,макар че имам голям стаж ,ако искам мога да стана 115-120кг за 5-6 месеца !
По стандартна схема - 3 пъти седмично
Надявам се си ме разбрал правилно и да не се излагаш повече !

Много гурута се навъдихте ейй
или Боже ,колко мъка има на този свят :)

Лазе,значи в думите ти по-горе не видях конкретна система ,а само заяждания,без конкретни отговори и обосновка за тях.10 килограма не можеш да качиш по всяка система,както твърдиш.Пример:пробвай да качиш килограми само с гладуване ,по която си избереш програма.Очевидно за да качиш килограми ,трябва да спазваш някакви правила.
  И моля те Лазе не хвали колко си напреднал ,колко тежиш и колко ще тежиш след 2 месеца.Това изобщо не ме интересува в момента.Можеш спокойно да си подхванеш тема: ‘твоите килограми’.
  Лазе,говориш по много детински начин :’сори ,че съм толкова откровен с теб’.До скоро не знаех ,че можеш да влагаш чувства по отношение на някой напълно непознат ,при това от мъжки пол.
  Относно прогреса на начинаещия - тази тема я обсъдихме няколко пъти вече.Имаше един като теб ,който ми каза че следващите 2 месеца няма да мога да кача същите килограми.Явно и ти като него си останал с налудничевото впечателение,че с моята система смятам да увелича за една година теглото си с 6х10=60кг.Разгледай по-добре форума и ще забележиш,че въпроса с бурния напредък на начинаещия е обсъждан и че ти повтаряш неща които вече съм казвал сам самичък.

PR

24.10.05
14:36

Вуйче Панталеймоне  , Брато - нЕма да ти обяснявам !
Ти си от онези :) - късно те припознах !!!
Сорка !

Панталеймоне - напредъка ти е уникален и системата също !
можеш да пратиш ръкопис на някое печатно издание и туко- виж да я публикуват .

И още ,вуйче Панталеймон ,можеш да озаглавиш труда си - “тайната на зверската маса” или “борбата за 36см бицепс” или нещо подобаващо.
...Но това са само идеи Панталеймоне ,останалото оставям на теб - вече за никой не е тайна, че въображението ти е доста развито !

Повече няма да ти отговярям в тази тема !
Няма смисъл да се хабя .

24.10.05
18:03

Ееее и аз нямах намерение да пиша по тая тема ама на,  не се стърпях!  Кamacho аз съм на мнение  че малко или много трябва да се съгласиш с  PROMPT. Програмата ти може да има ефект при теб и при някои друг (това не ми се коментира) но за начинаещи просто sucks…. И сега ще се опитам да ти обесня защо! Програмата heavy duty е основана на принципа на тренирането до отказ пък било то в една серия или там както го е написал PROMPT “пречупена през твоята призма”. И тъй като виждам че няма особен смисъл просто да ти го кажа , че не струва ,ще я карам като теб с примери. Ходил ли си на състезания по щанги за мъже?!? Да си виждал да припадат ?!? Естествено че не! А да си ходил на състезание на юноши ? Там защо припадат? Естествено не казвам че всички го правят (все пак те малко или много са тренирали) но чат-пат се случва. Защото просто кардио-респираторната им системка не е добре развита и просто има недостиг на кръв към главата! Затова и сериите до отказ за начинаещи са  пълна глупост...  И ако се огледащ в твоята зала съм сигурен че ще видиш някои начинаещ просто  на когото са му множко килограмите и докато прави форсирани повторения лицето му  прибледнява... Всъщност в моята зала точно такива са припадали... За радост повечето се усещат като им прилошее. А представи си кво ще се случи ако това стане докато си клякат със щанга  :?  Друг е въпроса с травмите за които tonio спомена! Не казвам че е пълен боклук програмата де :) ама за начинаещи е абсурдна. На всички дето почнаха да тренират по нея или подобна пожелавам не по 10 а 20 кг за лятото отгоре :)

b/w моля те престани  да пускаш по 2 мнения едно след  друго :) 
ае  по-Здрави !!!

24.10.05
18:16

Мили хора не се овиквайте, просто само се излагате! Моето мнение по въпроса за хеви дюти е че наистина дава резултат но далеч не е върха на сладоледа т.е. и двамата отчасти сте прави! Аз съм привърженик на тренировъчните принципи на Павел Цацулин и смея да твърдя че при мен тези неща работят но при солидна предподготовка. Всъщност всяка година ми е съставена от цикъл за обща подготовка, следва период за сила който плавно приминава в пириод за маса това е общо 8-месеца и после 4-месеца период за релеф. Принципите на Цацулин са изложени в една статия на сайта “Пътят на силата”, мисля че нещо такова беше заглавието. Прилагам ги само по време на периода за сила-маса и съм доволен, но това съвсем не означава че тази система е универсална както впрочем и дюти-то на Менцер. Мисля си че с натрупването на стаж човек интуитивно започва да усеща какво е добро и работи за него, но си трябва един период около 2 години за да разбереш точно кое работи за теб и кое не. Мое виждане е че ако нещо работи не се пипа докато спре да дава резултат и после се търси разнообразие и смяна на принципа на тренировка. Няма универсални решения и принципи и затова програмите за тренировка са толкова разнообразни. За да не си мислите че съм някой пикльо които ви пълни главите с гръмотевици ще посоча че съм на 30 г. със стаж в залата около 7 години с прекъсвания. Към момента тежа 105 кг. висок съм 183 см. ръката ми е 48 см. гръдната обиколка 142см. Бедрото ми е 72 см. Килограмите са ми стигали до 128 а обиколката на ръката над 50 см. Не искам това да звучи като самохвалство и не се опитвам да впечатля никой. Трябва дебело да подчертая че това са напълно натурални резултати на моменти дори без абсолютно никакви добавки, поради финансови затруднения.

PR

24.10.05
22:37

Velko ,браво за постигнатите резултатите.!

но това дето пропагандира kamacho ,НЕ Е ХЕВИ ДЮТИ !!!
Стига сте бъркали Дютито на Менцер с “Дютито” на Бат’ ви камача !
Това е някаква негова измислица.
Човек дето твърди ,че прави долен бицепс и познанията му по анатомия са на (кота 0) ми е ясен.
Самия той има няколко месеца стаж и вече се чуства готов ,да дава съвети ,че и сайтове да прави....
Просто късно го разпознах - както казах и по-горе :)

Нямaм нищо против него - виждам го ,че е много нахъсан,опиянен и заблуден ,но това не му дава право да обърква хората, дето не разбират !

Просто както казах и по-горе ,спирам да пиша в темата .

TO

25.10.05
11:36

Павел Цацулин ми е идол на мене...  :D :D

25.10.05
17:15

[quote author=“PROMPT”]Вуйче Панталеймоне  , Брато - нЕма да ти обяснявам !
Ти си от онези :) - късно те припознах !!!
Сорка !

Панталеймоне - напредъка ти е уникален и системата също !
можеш да пратиш ръкопис на някое печатно издание и туко- виж да я публикуват .

И още ,вуйче Панталеймон ,можеш да озаглавиш труда си - “тайната на зверската маса” или “борбата за 36см бицепс” или нещо подобаващо.
...Но това са само идеи Панталеймоне ,останалото оставям на теб - вече за никой не е тайна, че въображението ти е доста развито !

Повече няма да ти отговярям в тази тема !
Няма смисъл да се хабя .

Прав си Лазе.Тази тема се превърна в лични нападки и обиди ,на които стават свидетели всички :О).Доста разумна постъпка.

25.10.05
17:29

[quote author=“x_3_mar”]Ееее и аз нямах намерение да пиша по тая тема ама на,  не се стърпях!  Кamacho аз съм на мнение  че малко или много трябва да се съгласиш с  PROMPT. Програмата ти може да има ефект при теб и при някои друг (това не ми се коментира) но за начинаещи просто sucks…. И сега ще се опитам да ти обесня защо! Програмата heavy duty е основана на принципа на тренирането до отказ пък било то в една серия или там както го е написал PROMPT “пречупена през твоята призма”. И тъй като виждам че няма особен смисъл просто да ти го кажа , че не струва ,ще я карам като теб с примери. Ходил ли си на състезания по щанги за мъже?!? Да си виждал да припадат ?!? Естествено че не! А да си ходил на състезание на юноши ? Там защо припадат? Естествено не казвам че всички го правят (все пак те малко или много са тренирали) но чат-пат се случва. Защото просто кардио-респираторната им системка не е добре развита и просто има недостиг на кръв към главата! Затова и сериите до отказ за начинаещи са  пълна глупост...  И ако се огледащ в твоята зала съм сигурен че ще видиш някои начинаещ просто  на когото са му множко килограмите и докато прави форсирани повторения лицето му  прибледнява... Всъщност в моята зала точно такива са припадали... За радост повечето се усещат като им прилошее. А представи си кво ще се случи ако това стане докато си клякат със щанга  :?  Друг е въпроса с травмите за които tonio спомена! Не казвам че е пълен боклук програмата де :) ама за начинаещи е абсурдна. На всички дето почнаха да тренират по нея или подобна пожелавам не по 10 а 20 кг за лятото отгоре :)

b/w моля те престани  да пускаш по 2 мнения едно след  друго :) 
ае  по-Здрави !!!

Лазе, пускам по няколко мнения за да коментирам различни теми и мнения ,подхванати от други хора.Кажи ми на състезанията на които си присъствал - с какъв процент от максималната тежест са работили състезателите - дали са правили по десет повторения както аз препоръчвам,или са правили опит на максимална тежест за 1 повторение?В началото човек като е начинаещ,той се мъчи да подбере подходяща тежест и се научава да прави правилно упражненията,като постепенно започва да увеличава интензивността.
  Абсолютно глупаво да се нахвърли някой на първата си тренировка върху максимални тежести.Ето защо в доста системи за начинаещи се споменава,че първите няколко тренировки не се борят.

25.10.05
17:33

[quote author=“Velko”]Мили хора не се овиквайте, просто само се излагате! Моето мнение по въпроса за хеви дюти е че наистина дава резултат но далеч не е върха на сладоледа т.е. и двамата отчасти сте прави! Аз съм привърженик на тренировъчните принципи на Павел Цацулин и смея да твърдя че при мен тези неща работят но при солидна предподготовка. Всъщност всяка година ми е съставена от цикъл за обща подготовка, следва период за сила който плавно приминава в пириод за маса това е общо 8-месеца и после 4-месеца период за релеф. Принципите на Цацулин са изложени в една статия на сайта “Пътят на силата”, мисля че нещо такова беше заглавието. Прилагам ги само по време на периода за сила-маса и съм доволен, но това съвсем не означава че тази система е универсална както впрочем и дюти-то на Менцер. Мисля си че с натрупването на стаж човек интуитивно започва да усеща какво е добро и работи за него, но си трябва един период около 2 години за да разбереш точно кое работи за теб и кое не. Мое виждане е че ако нещо работи не се пипа докато спре да дава резултат и после се търси разнообразие и смяна на принципа на тренировка. Няма универсални решения и принципи и затова програмите за тренировка са толкова разнообразни. За да не си мислите че съм някой пикльо които ви пълни главите с гръмотевици ще посоча че съм на 30 г. със стаж в залата около 7 години с прекъсвания. Към момента тежа 105 кг. висок съм 183 см. ръката ми е 48 см. гръдната обиколка 142см. Бедрото ми е 72 см. Килограмите са ми стигали до 128 а обиколката на ръката над 50 см. Не искам това да звучи като самохвалство и не се опитвам да впечатля никой. Трябва дебело да подчертая че това са напълно натурални резултати на моменти дори без абсолютно никакви добавки, поради финансови затруднения.

Аз също съм привърженик на цикличната тренировка.Трябва да се редуват високоинтензивни тренировки с по-малка честота,със нискоинтензивни тренировки(по-чести) за изчистване .

25.10.05
17:43

ти си някъв уникален дебил !!! ае продължаваи да изчистваш с тренировки и да не ти пука ;)

25.10.05
17:46

Момчета,смятам да спрете вече.Долавям лека нотка на реклама на сайтчета разни.С извинение разбира се.Лошотое че Камачо сам не може да защити нещата от неговия сайт.Всъщност тази система е отдавна разработена и едва ли приятелю ти ще може да я доразвиеш.Мисля че няма смисъл повече да се спори,защото ако поразгледаш може да разбереш,ъе се дразнят хора които имат доста години по залите и са наясно с доста неща.извинявам се но по-добре е да си тренираш по системата и да казваш резултатите след известен период от време.Така мисля че ще е разумно.Поздрави

25.10.05
17:59

[quote author=“PROMPT”]Velko ,браво за постигнатите резултатите.!

но това дето пропагандира kamacho ,НЕ Е ХЕВИ ДЮТИ !!!
Стига сте бъркали Дютито на Менцер с “Дютито” на Бат’ ви камача !
Това е някаква негова измислица.
Човек дето твърди ,че прави долен бицепс и познанията му по анатомия са на (кота 0) ми е ясен.
Самия той има няколко месеца стаж и вече се чуства готов ,да дава съвети ,че и сайтове да прави....
Просто късно го разпознах - както казах и по-горе :)

Нямaм нищо против него - виждам го ,че е много нахъсан,опиянен и заблуден ,но това не му дава право да обърква хората, дето не разбират !

Просто както казах и по-горе ,спирам да пиша в темата .

Лазе,искам да ти спомена ,че имам доста години стаж.От 7-8 до 11 клас съм тренирал общо взето редовно,като съм тренирал 3 пъти цялото си тяло.След това съм преминавал на сплит за 4 тренировки в седмицата,после на 5.Резултатите бяха тотално претрениране - изградих само релеф.После ми направиха операция на очите и не тренирах доста години.Но отскоро започнах отново.
  Мислиш ,4е нямам никаква представа от културизъм,и че съм един ентусиаст,който преди няколко месеца не е знаел какво означава серия,така ли?Мога да ти покажа книгите ,които съм изчел и са на разположение в моята библиотека - Културизъм(Джананов),Тайната на моя успех(Арнолд),Правете мускули,Мегамускули за вас,Мускулен транс(Рангелов),Масивни ръце(Хубенов),Културизмът - сила,хармония ,симетрия(Боянов),Крале на силата,Хеви Дюти 1,2, имах приятната възможност да изкупя всички броеве на в-к Мускули(имаха си такава оферта от вестника),а един приятел ми подари броевете които ми липсваха от в-к Културизъм(защото си прецака кръста с мъртва тяга и се отлаза от културизма),да изреждам ли още?Почти всички книги в нета съм ги изчел - на МакРоберт силовата подерица,Артур Джоунс - бюлетините,Дориян-историята с тренировките,списание АйрънМен .Мога да ти покажа сред стотиците списания ,откъде съм черпал информация за да си направя сайта.
  Прав си ,че не мисля като Ментцер.В дадени моменти твърди доста абсурдни неща,като например:
-Артур Джонс е Бог
-няма бог,единствения философ на света е едва ли не Е.Ренд
-бягането е вредно
-1 серия до отказ е достатъчна,всичко останало е грешно
-препоръчвва супрсет от типа локално-базово упражние за начинаещи
-когато печели състезания всичко е наред,когато губи - всички са криви

Но Лазе,важното е че съм привърженик на основните принципи на Хеви Дюти!

25.10.05
18:09

[quote author=“x_3_mar”]ти си някъв уникален дебил !!! ае продължаваи да изчистваш с тренировки и да не ти пука ;)

Ти Лазе си наистина доста глупав човек,аз говоря за изчистване на мазнините с нискоинтензивни аробни и чести тренировки,а ти си мислиш за анаболи!Я си помисли кой всъщност е дебила:О)

25.10.05
20:39

Абе стига с тези обиди бе какво става модове не четат ли тука админи няма ли
Аз също не съм съгласен с камачо все едно гледам реклама вземи нашия продукт и ще стане това и това 100 % сигурно, затова и не пиша тука при него може и да работи но не е универсално и това гръмко име 10 кила за 2 месеца привлича начинаещите като магнит а и може да ги обърка още повече (или помогне) не се знае
Само спазвайте добрия тон не се обиждайте

26.10.05
12:53

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Абе стига с тези обиди бе какво става модове не четат ли тука админи няма ли
Аз също не съм съгласен с камачо все едно гледам реклама вземи нашия продукт и ще стане това и това 100 % сигурно, затова и не пиша тука при него може и да работи но не е универсално и това гръмко име 10 кила за 2 месеца привлича начинаещите като магнит а и може да ги обърка още повече (или помогне) не се знае

Значи по отношение на личните обиди - ако някой е решил да се заяжда и да пише простотии ,моля да ми ги праща в кутията ми за лични съобщения ,а не да използва ‘ирония’ , ‘градация’ (скоро май ще има вече и псувни) и други такива похвати насред форума.

27.10.05
01:03

[quote author=“kamacho”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Абе стига с тези обиди бе какво става модове не четат ли тука админи няма ли

Значи по отношение на личните обиди - ако някой е решил да се заяжда и да пише простотии ,моля да ми ги праща в кутията ми за лични съобщения ,а не да използва ‘ирония’ , ‘градация’ (скоро май ще има вече и псувни) и други такива похвати насред форума.

Това не го разбрах много много би ли обяснил по изчерпателно.......

27.10.05
17:56

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“kamacho”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Абе стига с тези обиди бе какво става модове не четат ли тука админи няма ли

Това не го разбрах много много би ли обяснил по изчерпателно.......

АСТОР, не визирам теб.Имам предвид хората ,които писаха преди теб просто за да се заядат.Ти пишеш изключително разумно и намясто!А знанията ти и разбиранията ти относно принципите в културизма са мн. добри.

27.10.05
21:45

Това исках да изясня Мерси за пояснението
Успех

MA

01.11.05
14:37

Mи аиде някои който вече тренира по тази програма да я коментира!

SH

01.11.05
23:34

Е бачка ли програмата хора ?

01.11.05
23:55

[quote author=“shorty”]Е бачка ли програмата хора ?

Всяка една програма може да бачка ;) Зависи от теб. Няма магически програми, дето да ви превърнат в културист за 2 месеца, не знам защо всички търсите такива. Всичко е елементарно - тежки и сериозни тренировки - хранене - възстановяване - повтаряне на цикъла ;)
Всички тия неща, дето си ги пишем тука във форума, като упражнения, серии, сплитове и т.н. са подробности, и от тях зависи само малка част от успеха на една програма.
Ти за кое точно питаш дали е работещо - принципите, или точно написаните упражнения и серии?
Принципите работят - тежки тренировки, базови упражнения, достатъчно почивка и добро хранене. Как ще реализираш тези принципи за себе си, това ти си решаваш ;)

09.11.05
18:10

Kamacho, видях ти снимките, и при положение че се правиш че много разбираш не виждам някакви кой знае какви резултати, тялото ти може да го изгради всеки 8-мокласник с лицеви опори и набирания.Може би трябва да спреш да парадираш колко много си чел, и да се заловиш с тренировките по сериозно от колкото с четенето.Регистрирах се в този саит с желанието да обменя опит с наистина напреднали билдери, а не с някакви самохвалковци дето няма какво да покажат насреща в подкрепа на теориите си.Аз тренирам от 6 години,187см, 110 кила съм , без да съм се докосвал до химия, нямам много мазнини и съм в страхотна форма.Прочел съм десетки книги.Според мен това са завидни резултати, мога да пратя снимки на всеки който иска да провери, въпреки това все още само питам, а не си позволявам да давам съвети наляво и на дясно.Айде първо направи някакви резултати и после поучавай.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1